Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μάρκους Μπεργκ - Λεό Μπονατίνι: «Πόλεμος» για τον αντι-Πρίγιοβιτς - Δύο φαβορί, ποιος κερδίζει - Έρχεται άμεσα
| 2019-01-11 10:20:00

«Πόλεμος» για τον αντι-Πρίγιοβιτς - Δύο φαβορί, ποιος κερδίζει - Έρχεται άμεσα - «Βράζει» ο κόσμος

του Λάζαρου Γεωργίδη
«Πόλεμος» για τον αντι-Πρίγιοβιτς - Δύο φαβορί, ποιος κερδίζει - Έρχεται άμεσα - «Βράζει» ο κόσμος

Θέμα χρόνου να κλείσει το deal με τον «εκλεκτό». Απόφαση-φωτιά!

Μάρκους Μπεργκ - Λεό Μπονατίνι: Παιχνίδια εξουσίας. Σε τέτοια εξελίσσεται η αναζήτηση του «εκλεκτού» για την επίθεση του ΠΑΟΚ. Τις τάσεις τις έχουμε καταγράψει  μέρες τώρα στο sportdog, ξεκάθαρα φαίνεται όμως πλέον όσο εντατικοποιούνται οι επαφές με τους υποψήφιους επιθετικούς τα… στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί, εντός του επιτελείου των λήψεων αποφάσεων των Κυπελλούχων Ελλάδας. Στρατόπεδα που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά των δύο βασικών υποψηφίων (τουλάχιστον αυτών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να προκρίνονται ως εναλλακτικές επιλογές): του Μάρκους Μπεργκ και του Λεό Μπονατίνι.

Γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, «σίγουρη» λύση, αξιόπιστος, χωρίς να χρειάζεται τον παραμικρό χρόνο προσαρμογής και με επικοινωνιακό γκελ ο Σουηδός επιθετικός, νεαρός, με μεταπωλητική αξία, δοκιμασμένος σε ένα από τα πλέον απαιτητικά πρωταθλήματα του πλανήτη (Τσάμπιονσιπ), αλλά χωρίς χρόνο συμμετοχής στην Πρέμιερσιπ και σίγουρα διαφορετικού στιλ επιθετικός από Μπεργκ και Πρίγιοβιτς, ο Βραζιλιάνος.

Το οικονομικό κομμάτι, η επόμενη παράμετρος. Ακόμη και με συντηρητικές εκτιμήσεις, για τον Μπεργκ θα απαιτηθούν πάνω κάτω τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση Πρίγιοβιτς. Οι υποστηρικτές αυτής της κίνησης όμως ανταπαντούν πάλι με… αριθμούς: ο Σέρβος, είχε 3,5 χρόνια ακόμη συμβόλαιο και αν το εξαντλούσε θα κόστιζε, μεικτά πάντα, στον ΠΑΟΚ περίπου 9 εκατ. ευρώ. Για τον Μπεργκ και συμβόλαιο 2,5 χρόνων, απαιτούνται συνολικά περίπου 10. Οπότε, ίσα βάρκα ίσα πανιά.

Για τον Μπονατίνι, η εκτίμηση που υπάρχει από τους υποστηρικτές του, είναι πως μπορεί να έρθει ως δανεικός στον ΠΑΟΚ, να «δείξει» στο υπόλοιπο της σεζόν και αν πείσει και βοηθήσει τον «δικέφαλο του Βορρά» να κατακτήσει το πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια, τότε, με προβλεπόμενη ρήτρα αγοράς του το καλοκαίρι, να αποκτηθεί. Διαφορετικά, χωρίς πίεση και με σαφώς  μεγαλύτερη χρονική άνεση, ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για έναν φουνταριστό από το πάνω πάνω ράφι.

Τι θα επιλεγεί τελικά, άγνωστο. Είναι όμως προφανές πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει διχάσει όχι μόνο τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, τον κόσμο, αλλά και τα media, αφού είναι προφανές τόσο από τα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα όσο και τα ποσταρίσματα σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, πως μαίνεται ένας «πόλεμος» για το ποιος, τελικά, θα πρέπει να αποκτηθεί. Και αυτό, σίγουρα, δεν είναι χρήσιμο για την επόμενη μέρα, τη μετά Πρίγιοβιτς, στους πρωτοπόρους της Superleague.

Το επίσης σίγουρο πάντως είναι, όπως επισημάναμε και χτες, πως ο ΠΑΟΚ «χτυπάει» σε τουλάχιστον δύο μέτωπα. Θέλει να φτάσει άμεσα, μέχρι το ματς της Κυριακής στην Τρίπολη, σε συνθήκες deal με τους επιλεγόμενους στόχους και από εκεί και πέρα, να παρθεί η απόφαση για το ποιος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη. Μένει να δούμε ποιος θα πάρει αυτή την απόφαση, ποιος θα την στηρίξει και με ποια, τελικά, κριτήρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Πρίγιοβιτς; Αυτή είναι αποχώρηση-ΣΟΚ από την Τούμπα - Θα «πεθάνουν» οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags