Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σκάει το «μπαμ» στο λιμάνι - Έρχεται από Νότιγχαμ; - Εξτρέμ των 7 εκατ. - Δεν κάνει στον Μαρτίνς
| 2019-01-11 13:45:00

Σκάει το «μπαμ» στο λιμάνι - Έρχεται από Νότιγχαμ; - Εξτρέμ των 7 εκατ. - Δεν κάνει στον Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκάει το «μπαμ» στο λιμάνι - Έρχεται από Νότιγχαμ; - Εξτρέμ των 7 εκατ. - Δεν κάνει στον Μαρτίνς

Φουλ οι μηχανές και χαμός από ονόματα. Τα... πάντα όλα εδώ!

Για λίγο καιρό ξαποσταίνει μόνο η ονοματολογία στον Ολυμπιακό. Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την άφιξη του Φράνκο Σολδάνο και τη σκυτάλη πλέον στη μεταγραφική καθημερινότητα των «ερυθρόλευκων» παίρνουν οι υποψήφιοι στόχοι για τη θέση του εξτρέμ.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως στα σημερινά πρωτοσέλιδα φιγουράρουν ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε(!) υποψήφιοι στόχοι! Οι δύο που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι προερχόμενοι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, Ζιλ Ντίας και Χιλάλ Σουντανί. Ο πρώτος, Πορτογάλος, 23χρονος, αγωνίζεται στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ως δανεικός από τη Φιορεντίνα (ο δεύτερος συνεχής δανεισμός του, πέρυσι είχε αγωνιστεί στη Μονακό), είναι μέλος του rotation του αγγλικού συλλόγου και έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και σε θέση πίσω από τον επιθετικό.

Ο δεύτερος, Αλγερινός, στα 31 του, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν έχει όμως καταφέρει (για διάφορους λόγους) να βρει χρόνο συμμετοχής στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι διαφορετικού στιλ ποδοσφαιριστής από τον Ντίας, αφού είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός (κάτι που επίσης εξετάζεται ως λύση από τον Πέδρο Μαρτίνς) παρά καθαρόαιμος εξτρέμ.

Σίγουρα ο δίαυλος που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και Νότιγχαμ Φόρεστ καθιστά συζητήσιμη την οποιαδήποτε κίνηση και προοπτική, ωστόσο καλό είναι να επισημάνουμε πως ο αγγλικός σύλλογος τη δεδομένη στιγμή βιώνει δύσκολες μέρες, μετά την αποχώρηση τοιυ προπονητή Αϊτόρ Καράνκα.  

Από εκεί και πέρα, έχουμε τις... πορτογαλικές περιπτώσεις. Τον 24χρονο Κολομβιανό Ρινκόν, ο οποίος θυμίζει… Σουντανί, αφού μιλάμε για περισσότερο έναν «ελευθέρας βοσκής» επιθετικό, παρά για εξτρέμ, ενώ το γεγονός πως φέτος έχει παίξει μόλις δύο ματς πρωταθλήματος και αυτά ως αλλαγή, σίγουρα περιορίζεται τις πιθανότητες του.

Καθαροαίμος εξτρέμ ο 23χρονος Βραζιλιάνος Ραπίνια, τον ήθελε ο Μαρτίνς από το καλοκαίρι, ωστόσο είναι μια ακριβή περίπτωση, αφού η Σπόρτινγκ πλήρωσε 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την Γκιμαράες, έχει χρόνο συμμετοχής στα «λιοντάρια» και μάλλον μοιάζει ανέφικτη η όποια φιλοδοξία μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις κάκιστες σχέσεις που υπάρχουν (λόγω της υπόθεσης Ποντένσε) και με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Τέλος, με μια εκπροσώπηση από τη Λατινική Αμερική, τον 24χρονο Κολομβιανό, Τζέισον Λουκουμί Μίνα. Διεθνής με την ελπίδων της «τρι», αγωνίζεται στην Ατλέτικο Νασιονάλ, όπου και είναι βασικός εδώ και μια πενταετία, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του '23 και γενικά δεν μοιάζει να ανταποκρίνεται στην εξαγγελία του Ολυμπιακού, αλλά και του Πέδρο Μαρτίνς, πως θα αποκτηθεί εξτρέμ (ή έστω περιφερειακός επιθετικός) μόνο αν είναι καλύτερος από όσους υπάρχουν στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασύλληπτο: Αυτόν «κλέβει» ο Μαρινάκης από τον Σαββίδη - Θα είναι η «αρπαγή» του αιώνα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags