Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτός έχει τώρα το προβάδισμα για αντι-Πρίγιοβιτς
| 2019-01-12 12:12:00

Αυτός έχει τώρα το προβάδισμα για αντι-Πρίγιοβιτς - Κοντά σε συμφωνία - Γιατί και ποιον «κερδίζει»

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αυτός έχει τώρα το προβάδισμα για αντι-Πρίγιοβιτς - Κοντά σε συμφωνία - Γιατί και ποιον «κερδίζει»

Είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Νέο ρεπορτάζ.

Το… μπρα-ντε-φερ μεταξύ Μπονατίνι και Μπεργκ συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ. Και η προθεσμία της Δευτέρας, οπότε και σύμφωνα με τις επίσημες διαρροές από τον «δικέφαλο του Βορρά» θα βρίσκεται ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς στη Θεσσαλονίκη, πλησιάζει.

Πώς έχει η κατάσταση με τις δύο περιπτώσεις; Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει… τρίτη. Ο Βραζιλιάνος και ο Σουηδός είναι αυτοί που προσπαθεί ο οργανισμός ΠΑΟΚ να φέρει στην Τούμπα, χωρίς να έχει στρέψει την προσοχή του οπουδήποτε άλλου. Στόχος και φιλοδοξία τους είναι να φτάσουν τα πράγματα σε κατάσταση … deal και με τους δύο και μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη να παρθεί η απόφαση από τους επιτελείς για το ποιος τελικά θα αποκτηθεί.

Με τον Βραζιλιάνο τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Ο Μάριο Μπράνκο, ο οποίος και είναι υπέρμαχος της συγκεκριμένης προσθήκης, έχει φέρει τη διαπραγμάτευση σε ένα ικανοποιητικό για τις επιδιώξεις του ΠΑΟΚ σημείο, ενδεχομένως -όπως μεταφέρεται από τη Θεσσαλονίκη- καλύτερο από το αντίστοιχο που υπάρχει με τον Μπεργκ.

Για τον Σουηδό, παρά τις διαρροές και τις συνεχείς πληροφορίες, υπάρχει το τελευταίο 48ώρο μια σχετική στασιμότητα. Λογικό βέβαια, αφού στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή, με τις επαφές που έκαναν, του θέματος που προέκυψε με τον Πρίγιοβιτς, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης σε κάθε της παράμετρο.

Συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της καταλυτικής ρήτρας που υπάρχει από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση επιστροφής του Σουηδού στην Ελλάδα. Στο «τριφύλλι» δεν είναι ακριβώς… ενήμεροι για την πορεία των διαπραγματεύσεων του ΠΑΟΚ με τον Μπεργκ, ωστόσο αρμοδίως έχουν «ερωτηθεί» για το κατά πόσον θα συζητούσαν εναλλακτικούς τρόπους για έναν διακανονισμό, αντί της καταβολής των 5 εκατ. ευρώ.

Ερώτηση που δεν διατυπώθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο (όπως κυκλοφόρησε), αλλά σε συνεργάτη του στο αγωνιστικό τμήμα, ο οποίος σίγουρα έχει ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού. Ποια η απάντηση των «πρασίνων» (για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό): «Βρείτε τα με την Αλ Αϊν και τον Μπεργκ και το συζητάμε».

Οπως φαίνεται -και το sportdog το είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή- η προσπάθεια αγοράς του Μπεργκ είναι χρονοβόρα (και μοιάζει απίθανο να ικανοποιήσει το deadline της Δευτέρας που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ), σαφώς πιο δαπανηρή από αυτήν του Μπονατίνι, ο οποίος όσο περνάνε οι ώρες κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Τίποτα όμως -και αυτό πρέπει να κρατήσουμε- δεν μπορεί να είναι δεδομένο στον ΠΑΟΚ. Τίποτα απολύτως. Και βάσει του ιστορικού του οργανισμού στη λήψη σχετικών αποφάσεων, αλλά και λόγω της ποικιλόμορφης διαστρωμάτωσης και ιεραρχίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμμαχία-βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Κάνουν μαζί «ντου» στον... - Αδιανόητη εξέλιξη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags