Facebook Pixel Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Νίκη με 0-2 και καλή εμφάνιση για τους Πειραιώτες
| 2019-01-13 19:09:00

Καταιγιστικός Ολυμπιακός, πάτησε Λεβαδειακό και… απειλεί ΠΑΟΚ - «Φωνές» για την διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Καταιγιστικός Ολυμπιακός, πάτησε Λεβαδειακό και… απειλεί ΠΑΟΚ - «Φωνές» για την διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερή εμφάνιση για 70 λεπτά και άνετο διπλό με 2-0.

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Με τον Κώστα Φορτούνη να κάνει εκπληκτικό ματς στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί στο 2019, νίκησε 2-0 και πλησίασε στους πέντε βαθμούς τον ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει στις 19.30 τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ στο 7’, ενώ ο Γκερέρο έκανε το 2-0 στο 50’, το οποίο και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αν και οι Πειραιώτες βάσει των ευκαιριών που είχαν μέχρι το 70’ θα μπορούσαν άνετα να έχουν πετύχει άλλα δύο γκολ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Μπουχαλάκης, Ελαμπντελαουί και Γκερέρο, ενώ ο Σα όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών.

Να τονιστεί ότι για το πρώτο ημίχρονο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού εκφράστηκαν παράπονα για δυο περιπτώσεις πέναλτι, ένα στο 6' για τράβηγμα του Σισέ και ένα στο 38' για το χέρι του Στανόγεβιτς.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος στο παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ με τον Μπουχαλάκη στο 2’ το οποίο σωστά ακυρώθηκε για φάουλ, μέχρι το 5’ είχε πατήσει τρεις φορές στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 7’ έγινε και το 1-0! Ο Φορτούνης έσπασε δεξιά στον Γκερέρο, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο αρχηγός των Πειραιωτών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Παρά το γρήγορο γκολ, οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 12’ απείλησαν και πάλι με τον Μπάγιτς να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μπουχαλάκη, ενώ στο 27’ το πλασέ του Γκερέρο από κοντά, μετά από γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου έφυγε μόλις άουτ!

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός, που μέχρι τότε… δεν υπήρχε στο γήπεδο, στο 28’ έχασε και την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Στανόγεβιτς έπιασε σουτάρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σά πετάχτηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι. Με εξαίρεση πάντως αυτή τη φάση, οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και απλά προσπαθούσαν να σταματήσουν τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Το 0-1 έμεινε πάντως μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, καθώς ούτε το σουτ του Ποντένσε στο 44’ βρήκε στόχο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια με το… πόδι στο γκάζι. Στο 49’ έχασε απίθανη ευκαιρία, όταν ο Μπάγιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Μπουχουλάκη, όμως στο 50’ έγινε το 0-2. Ο Μπουχαλάκης αυτή τη φορά έβγαλε τη σέντρα και ο Γκερέρο με κεφαλιά σημάδεψε τη γωνία της εστίας!



Παρά το δεύτερο γκολ οι Πειραιώτες δεν… κατέβασαν στροφές, συνέχισαν να πιέζουν και στο 54’ έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Φορτούνης έβγαλε την κάθετη για τον Ποντένσε, αυτός πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχου τον ματς και μέχρι το 70’ ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού. Στο τελευταίο 20λεπτο και λόγω των αλλαγών ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και χτύπησαν στην κόντρα, όμως το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φορτούνης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Έτρεχε, δημιουργούσε, σκόραρε και μάρκαρε. Ηγετική εμφάνιση. Αν ο Σολδάνο είναι ο φορ με το εύκολο γκολ, θα απογειωθεί ο Φορτούνης…

Η ΦΑΣΗ: Τα γκολ έκριναν τον νικητή, ωστόσο για μένα η φάση της αναμέτρησης είναι η τρομερή απόκρουση του Σα στο 28’, στη σουτάρα του Στανόγεβιτς εκτός περιοχής. Ποιος ξέρει τι θα ακολουθούσε αν γινόταν το 1-1;

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Σιδηρόπουλος τα πήγε σχετικά καλά, ωστόσο του έκατσαν δύσκολες φάσεις και στον Ολυμπιακό φωνάζουν για δύο πέναλτι στα πρώτα λεπτά, για χέρια εντός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό που ήθελε και εύκολα, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και πλέον περιμένει… δώρο από τον Αστέρα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και αφού κατάφερε να βρει γκολ, δεν είχε πρόβλημα. Οι Πειραιώτες παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και εάν βρουν το… εύκολο γκολ, δεν θα έχουν πρόβλημα να παίρνουν τρίποντα.
 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73' Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62' Σαβατογκό), Ιωαννίδης (73' Μαρκόβσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (81' Νάτχο), Γκερέρο (92' Χασάν).

 

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε το 0-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 0-2 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags