Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-4 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-14 21:27:00

«Πολυβόλο» η ΑΕΚ - Σαρωτική εμφάνιση στα Γιάννινα με «τεσσάρα» και τρία δοκάρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Πολυβόλο» η ΑΕΚ - Σαρωτική εμφάνιση στα Γιάννινα με «τεσσάρα» και τρία δοκάρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαυστική η Ένωση, διέλυσε τον ΠΑΣ με 4-0!

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Μετά από ένα κακό διάστημα, κατά το οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική στους παίκτες και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, η ΑΕΚ ξέσπασε στον ΠΑΣ Γιάννινα διαλύοντάς τον με 4-0 εκτός έδρας!

Η Ένωση έκανε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τέσσερα γκολ, κάτι το οποίο είχε να πετύχει δέκα ολόκληρα χρόνια.

Δύο γκολ του Πόνσε, ένα του Μάνταλου και ένα αυτογκόλ του Μιχαήλ έκαναν τη… δουλειά για την ΑΕΚ, η οποία είχε επίσης και τρία δοκάρια με Λιβάγια, Μπακασέτα και Χουλτ.

Στα θετικά για την Ένωση η επιστροφή του Μπακασέτα στην ενδεκάδα, και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση, και το ντεμπούτο του Κρίστιτσιτς.

Το ματς

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και «καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση, καθώς ο Πόνσε κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μάνταλος μόλις στο 5’, ανοίγοντας το σκορ. Η ΑΕΚ ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και στάθηκε άτυχη, αφού έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ δύο φορές, όμως το κοντινό πλασέ του Λιβάγια στο 17’ όσο και το δυνατό μακρινό σουτ του Μπακασέτα κατέληξαν στο δοκάρι του Βελλίδη.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι δύο παίκτες της Ένωσης, το πέτυχε ένας αντίπαλος, καθώς στο 20’ ο Μιχαήλ πέτυχε αυτογκόλ. Από πολύ ωραία συρτή σέντρα του Γκάλο στο πρώτο δοκάρι, ο Μιχαήλ προσπάθησε να απομακρύνει προ του Λιβάγια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή.

Ο Πόνσε ανέλαβε δράση στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και σκόραρε δύο φορές σε ισάριθμα λεπτά! Αρχικά με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γκάλο στο 45’ για το 3-0 και εν συνεχεία με τον ίδιο τρόπο μετά από σέντρα ακριβείας του Λιβάγια, κάνοντας το 4-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας κοντά σε πέμπτο γκολ. Στο 49’ ο Χουλτ έκανε κούρσα και διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, αφού κατέληξε στο δοκάρι για τρίτη φορά. Δοκάρι, πάντως, είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια του Νικολιά να μειώσει με δεξί πλασέ στο 63’.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κρίζμαν κέρδισε πέναλτι από τον Τσιγκρίνσκι, όμως ο Μπάρκας νίκησε τον Αθανασιάδη στο 92’ και δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να πετύχει το γκολ της τιμής.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Σε μια βραδιά που όλα τα ατού της ΑΕΚ βρέθηκαν σε φοβερή κατάσταση, ο πιο καθοριστικός ήταν ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο Αργεντινός κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-0 και «κλείδωσε» οριστικά τη νίκη της ομάδας του με δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-3-1-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Βελλίδης, με δίδυμο στόπερ τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο, δεξί μπακ τον Αποστολόπουλο και αριστερό τον Μπουκουβάλα. Στον άξονα κινήθηκαν οι Λίλα, Νικολιάς και Παμλίδης, με τον Γιάκο στην κορυφή του ρόμβου, ενώ οι Αθανασιάδης και Κρίζμαν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Με 3-5-2 παρατάχθηκε η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας και οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης αποτέλεσαν την τριάδα των στόπερ. Ο Γκάλο κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Χουλτ την αριστερή. Αμυντικό χαφ ήταν ο Άλεφ, έχοντας στο πλευρό του τους Μάνταλο και Μπακασέτα, με τους Λιβάγια και Πόνσε να κινούνται στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ: Ο Τάσος Μπακασέτας έφτασε κοντά στο να πετύχει το γκολ της χρονιάς στο 19’ με αριστερό «κεραυνό» όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Βελλίδη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O διαιτητής του αγώνα, Στέφανος Κουμπαράκης, υπέδειξε σωστά το πέναλτι, με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ, ο Αποστολόπουλος πάτησε τον Πόνσε εντός περιοχής. Οι επόπτες, πάντως, δεν τα πήγαν πολύ καλά, κάνοντας λάθη σε υποδείξεις οφσάιντ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς (76’ Νάουμετς), Γιάκος, Παμλίδης (46’ Σιόντης), Αθανασιάδης, Κριζμάν.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας (69’ Κρίστισιτς), Γκάλο, Λιβάγια, Πόνσε (80’ Μπογέ).

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Γεώργιος Χατζηνιάκος (Δράμας), Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags