Facebook Pixel AEK - Μαρίνος Ουζουνίδης: «Επιστροφή» Χιμένεθ - Έτσι το γυρίζει - Παίρνει «φονιά» ο Μελισσανίδης
| 2019-01-15 12:08:00

«Επιστροφή» Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Έτσι το γυρίζει - Παίρνει «φονιά» ο Τίγρης, απίστευτα λεφτά

του Γιώργου Θεοδωράκη
«Επιστροφή» Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Έτσι το γυρίζει - Παίρνει «φονιά» ο Τίγρης, απίστευτα λεφτά

Τρομερή κίνηση αλλάζει όλη την ομάδα. Πώς αγοράζει τον παικταρά;

AEK - Μαρίνος Ουζουνίδης: Μια αλλαγή συστήματος φτάνει για να αλλάξει ρότα; Σίγουρα όχι. Από την άλλη όμως, η εφαρμογή του 3-5-2 από τον Έλληνα τεχνικό χτες στα Γιάννινα, παρότι έμοιαζε  να είναι το… τελευταίο του χαρτί, λειτούργησε. Και λειτούργησε θεαματικά, με την πρωταθλήτρια να κάνει το καλύτερο φετινό της ημίχρονο.

Πρακτικά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρότι είναι… αλλεργικός (με όσα έχει δείξει στην μέχρι στιγμής προπονητική του καριέρα) σε αλλαγές και διαφοροποιήσεις συστημάτων, κατάφερε έτσι από την μία να απαντήσει στους επικριτές του (πως δεν αλλάζει πράγματα, δεν δοκιμάζει κάτι το διαφορετικό),  αλλά και να κερδίσει, να αγοράσει χρόνο και ηρεμία παρουσιάζοντας την καλύτερη φετινή έκδοση της ΑΕΚ. 

Οι… κακεντρεχείς βέβαια, μπορούν να πουν πως το πέτυχε εφαρμόζοντας τακτική… Χιμένεθ, αφού το συγκεκριμένο σύστημα ήταν το σήμα κατατεθέν της περυσινής,  θριαμβευτικής πορείας της Ένωσης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σημασία όμως έχει πλέον πως το κλίμα μετά τη χτεσινή «τεσσάρα» μοιάζει να αλλάζει στο εσωτερικό του «δικέφαλου».

Και προφανώς στο επίκεντρο αυτού είναι ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος -αποδεδειγμένα- δίνει συνεχώς εξετάσεις στον πάγκο, όχι απλώς για να διατηρήσει τη θέση του σε αυτόν μετά το τέλος της σεζόν, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκειά της. 

Τι ισχύει με Πόνσε

Αυτό που -μεταξύ άλλων- πρέπει να κρατήσουμε από το χτεσινό ματς στα Γιάννινα είναι η «φονική» εμφάνιση του Εζέκιελ Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ δείχνει πως όσο περισσότερο προσαρμόζεται και το κυριότερο, όταν τροφοδοτείται σωστά είναι ένας... killer στην αντίπαλη περιοχή. Προφανώς θέμα ποιότητας δεν τίθεται, ούτε καν και θέμα ηλικίας, αφού στα 22 του μόλις είναι ένας παίκτης με προφανή δυναμική. 

Το θέμα εδώ είναι τι θα κάνει η ΠΑΕ, η οποία έχει το δικαίωμα αγοράς του από τη Ρόμα έναντι 6 εκατ. ευρώ. Ποσό σαφώς μεγάλο, αλλά ανταποκρίνεται όμως από την άλλη απόλυτα τόσο στην ποιότητα όσο και στα περιθώρια εξέλιξης του Αργεντινού επιθετικού.

Υπενθυμίζουμε, πως όταν έκλεισε το deal με τους «τζιαλορόσι», οι ιθύνοντες της Ένωσης «πανηγύριζαν» για τον βολικό προς τον σύλλογο διακανονισμό που επιτεύχθηκε με τους Ρωμαίους ως προς την καταβολή των 6 εκατ. ευρώ. 

Το μειονέκτημα της ιστορίας; Πως σε αντίθεση με τον Μπογέ, οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν συμφωνημένο τον Πόνσε. Ο Μπογέ, ο οποίος δεν φαίνεται ικανός να γυρίσει το χαρτί «αναγκάζοντας» την ΠΑΕ να κάνει χρήση του buy-out και να τον κρατήσει στο ρόστερ της, έχει από την στιγμή που εντάχθηκε στο δυναμικό των πρωταθλητών υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους σε περίπτωση που γίνει χρήση της  ρήτρας αγοράς του.

Ο Πόνσε όμως, ο οποίος υπενθυμίζεται πως χρειάστηκε αρκετό «ψηστήρι» για να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι, δεν έχει υπογράψει κάτι ανάλογο, οπότε και σε αυτό το κομμάτι θα χρειαστεί η μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους των ιθυνόντων της Ενωσης. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags