ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Φαίνεται πως τελικά η μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στα μεταγραφικά, αλλά και στη διευθέτηση των ανοιχτών θεμάτων του ΠΑΟΚ. Θέματα που προφανώς στην κορυφή τους βρίσκεται η αντικατάσταση του «Πρίγιο», με την περίπτωση πάντως του Λεό Μπονατίνι να παίρνει αρνητική τροπή τις τελευταίες ώρες.

Η αλλαγή πλεύσης στο θέμα του Δημήτρη Γιαννούλη και η αφενός άρνηση των (δελεαστικών ομολογουμένως) προτάσεων για την παραχώρηση του και αφετέρου η απόφαση για άμεση λήξη του δανεισμού του στον Ατρόμητο, το δεύτερο «παράπλευρο» ζήτημα που (φαίνεται πως) διευθετήθηκε, αφού έτσι, αποκτάται το πολυπόθητο, ποιοτικό back-up του Βιερϊνια, ενώ με την μετατόπιση του Τόσκα στους στόπερ, δίνεται και μια αξιόπιστη εναλλακτική πίσω από το δίδυμο των βασικών στην καρδιά της άμυνας, Βαρέλα και Κρέσπο.

Ετοιμος να ενταχθεί στο ρόστερ, επιστρέφοντας στην Τούμπα είναι και ο Πέδρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος θεωρείται πως μπορεί να δώσει πολλές περισσότερες και διαφορετικές λύσεις από τους υπάρχοντες εξτρέμ, να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από τον… ασταθή Ουάρντα, η παραχώρηση του οποίου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) εκ νέου στον Ατρόμητο λύνει ένα μόνιμο «αγκάθι» στα αποδυτήρια αναφορικά με τη διαχείριση του Αιγύπτιου, αλλά και ικανοποιεί και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον πλεονάζοντα αριθμό ξένων λόγω της επιστροφής του Ενρίκε.

Το sportdog είναι σε θέση να γνωρίζει πως, επίσης, τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί όλες οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Εκεί δεν είναι όλα (ακόμη) ρόδινα, ούτε και πρόδηλα happy-ends, όπως όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τουλάχιστον στα 3/5 των υπό ανανέωση ποδοσφαιριστών, η κατάσταση είναι σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ότι ήταν, για παράδειγμα, πριν την αλλαγή του χρόνου. Και μάλιστα, υπάρχουν και πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη που κάνουν λόγο για… ανακοινώσεις ακόμη και πριν από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Παράλληλα, μπήκαν σε ισχύ ακόμη και θέματα με ανανεώσεις συμβολαίων από παίκτες της δεύτερης ομάδας (μεγάλο εσωτερικό «αγκάθι»), ενώ το μόνο που φαίνεται πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ή για την ακρίβεια, το μόνο για το οποίο δεν έχουν διαρρεύσει πολλά, είναι το ζήτημα της απόκτησης ενός μέσου, που θα καλύψει το κενό του τραυματία Βέρνμπλουμ.

Εκεί, το μόνο σίγουρο είναι πως τα δεδομένα, μετά την πώληση του Πρίγιοβιτς, άλλαξαν. Ενώ λοιπόν, αρχικά, δεν υπήρχε η πρόθεση ιδιαίτερης δαπάνης, πλέον, αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό και απολύτως συμβατό με τα «θέλω» των Κυπελλούχων (τα αγωνιστικά, είναι ξεκάθαρα: ως 26 ετών, γρήγορος, με αντοχές, αλλά και καλή τεχνική), τότε μπορεί να γίνει η υπέρβαση, ειδικά μάλιστα αν το deal για τον φορ αφορά δανεισμό παίκτη με οψιόν αγοράς.