Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-20 21:22:00

Αυτή είναι η ΑΕΚ! Μπαλάρα ξανά από την Ένωση, ισοπέδωσε τον Αστέρα Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτή είναι η ΑΕΚ! Μπαλάρα ξανά από την Ένωση, ισοπέδωσε τον Αστέρα Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερή εμφάνιση και νίκη 3-0 για την πρωταθλήτρια.

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης:  Η ΑΕΚ πήρε φόρα μετά την τεσσάρα στα Ιωάννινα και πραγματοποιώντας ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση διέλυσε τον Αστέρα με 3-0, αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί ήδη από το 20ό λεπτό του αγώνα!

Η Ένωση είχε τον Ροντρίγκο Γκάλο σε μεγάλη βραδιά, με τον Βραζιλιάνο να «σερβίρει» τα δύο πρώτα γκολ σε Λιβάγια (9’) και Άλεφ (11’) κα τον Πόνσε να πετυχαίνει με πέναλτι το δέκατό γκολ του στη Superleague στο 20’.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 30 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση ξεπερνώντας τον Ατρόμητο, ενώ ο Αστέρας έμεινε 11ος με 18 πόντους.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε… φουριόζα στην αναμέτρηση και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη με τρία γρήγορα γκολ. Η Ένωση προειδοποίησε στο 7’, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 9’ άνοιξε το σκορ. Ο Γκάλο εκτέλεσε χαμηλό κόρνερ, η άμυνα του Αστέρα Τρίπολη αδράνησε και η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Λιβάγια να τη στέλνει στα δίχτυα με το σώμα από τη μικρή περιοχή.

Στο 11’ ο Μάνταλος έπιασε δυνατό σουτ και ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του προήλθε ένα γκολ… καρμπόν με το 1-0, αφού ο Γκάλο σέντραρε, ο Τσιγκρίνσκι πήρε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στον Άλεφ, ο οποίος έκανε ανενόχλητος το 2-0 με πλασέ προ κενής εστίας. Στο 20’ ήρθε και το 3-0 για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή από βαθιά μπαλιά του Χουλτ και ανατράπηκε από τον Μουνάφο, με τον διαιτητή Φωτιά να σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πόνσε, που νίκησε τον Παπαδόπουλο και έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με σκοπό να πετύχει κι άλλα γκολ και είχε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 47’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Πόνσε και στη συνέχεια ο Γκάλο σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μουνάφο και τον διαιτητή λανθασμένα να μην υποδεικνύει πέναλτι. Στο 57’ ο Πόνσε πέρασε εντυπωσιακά τον Τριαναταφυλλόπουλο, πλάσαρε τον Παπαδόπουλο και ο Μουνάφο έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 58’ η κεφαλιά του Οικονόμου από κόρνερ του Γκάλο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μια ακόμα αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 77’ έφερε νέα ευκαιρία για τον Πόνσε, που πήρε την κεφαλιά από κοντά και ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 89’ ο Κλωναρίδης πήρε ωραία κάθετη πάσα από τον Κρίστιτσιτς, όμως αστόχησε σε τετ α τετ και στο 92’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γκάλο.

Το μόνο που κατάφερε να παρουσιάσει ο Αστέρας σε όλο το δεύτερο μέρος ήταν δύο μακρινά σουτ από Μουνάφο (54’) και Φερνάντεθ (89’), που δεν προβλημάτισαν τον Μπάρκα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα. Μετά τις δύο ασίστ που έβγαλε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε τη διαφορά με τα στημένα του και κόντρα στον Αστέρα. Από δική του ασίστ προήλθε το 1-0 του Λιβάγια, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση και του δεύτερου γκολ που πέτυχε ο Άλεφ. Οι εκτελέσεις του Γκάλο ήταν… κίνδυνος-θάνατος για τον Αστέρα και η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ με αυτό τον τρόπο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-5-2 παρατάχθηκε η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας και οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης αποτέλεσαν την τριάδα των στόπερ. Ο Γκάλο κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Χουλτ την αριστερή. Αμυντικό χαφ ήταν ο Άλεφ, έχοντας στο πλευρό του τους Μάνταλο και Μπακασέτα, με τους Λιβάγια και Πόνσε να κινούνται στην επίθεση.

Ίδιο σχηματισμό (3-5-2) εφάρμοσε και ο Γιώργος Παράσχος για τον Αστέρα. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος με αμυντική τριάδα τους Μαρτίνεθ, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο, τον Κώτσιρα δεξί μπακ-χαφ και τον Κυριακόπουλο αριστερό. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μουνάφο, Βαλιέντε και Ιγκλέσιας, ενώ οι Καλτσάς και Μανιάς αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Πριν οι παίκτες του Αστέρα προλάβουν να συνέλθουν από το 1-0, το δεύτερο γκολ του Άλεφ ήρθε πολύ γρήγορα (11’) και… έκοψε για τα καλά τα πόδια των Αρκάδων.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σε ένα παιχνίδι μα πολλά νεύρα και αψιμαχίες, ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς έβγαλε πολλές κάρτες για να μη χάσει τον έλεγχο. Σωστό το πέναλτι για την ΑΕΚ στο 19’, θα μπορούσε να σφυριχθεί ακόμα ένα για χέρι του Μουνάφο στο 47’. Επίσης, ο ρέφερι δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του Μάνταλου στον Ιγκλέσιας στο 40’, που θα έπρεπε να σημάνει την απευθείας αποβολή του αρχηγού της Ένωσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές της εμφανίσεις και ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ ο Αστέρας απογοήτευσε πλήρως με την εικόνα του και την ευκολία, με την οποία ηττήθηκε.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος (71’ Κρίστιτσιτς), Χουλτ, Λιβάγια (77’ Κλωναρίδης), Πόνσε (82’ Γιακουμάκης).

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46’ Βλάχος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Κυριακόπουλος (66’ Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (73’ Δουβίκας), Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags