Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-01-23 21:21:00

Με φόρα στους «8» ο Ολυμπιακός - Ποντένσε και Χασάν «καθάρισαν» την Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Με φόρα στους «8» ο Ολυμπιακός - Ποντένσε και Χασάν «καθάρισαν» την Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη νίκη με 3-1 και πρόκριση για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός - Ξάνθη: Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ιδίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, και επικράτησαν 3-1 της Ξάνθης, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τους Πειραιώτες πέτυχε δύο γκολ ο ορεξάτος Ποντένσε και ένα ο Χασάν, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης οι Νάτχο και Μασούρας. Έκανε ντεμπούτο ο Σολδάνο, όμως τα κακά νέα προήλθαν από τον Μποχαλάκη, που υπέστη τράβηγμα. Ο Μπρίτο πέτυχε το γκολ της Ξάνθης με πέναλτι.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και επιτέθηκε μαζικά από το πρώτο λεπτό, φανερώνοντας την πρόθεση του να ψάξει ένα γρήγορο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 5’, όταν ο Μασούρας βρέθηκε σε καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή, όμως έπιασε αδύναμη κεφαλιά, ενώ στο 11’ ο Χασάν έβγαλε τετ α τετ τον Τσιμίκα, αυτός σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση και ο Ζίβκοβιτς απόκρουση.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μασούρας απώλεσε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, μην καταφέρνοντας να μη βρει στόχο με το κεφάλι. Στο 14’ έκανε και πάλι χλιαρή κεφαλιά στα χέρια του Ζίβκοβιτς μετά από ωραία μπαλιά του Νάτχο και στο 15’ αστόχησε ξανά με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Γκιλιέρμε. Η μοναδική καλή στιγμή της Ξάνθης σημειώθηκε στο 27’, με τον Σιλά να κάνει φοβερή κούρσα και να γυρίζει προς την περιοχή, αλλά τον Κάστρο να μην βρίσκει τη μπάλα στα όρια της μικρής περιοχής.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 29’, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Νάτχο πέρασε μαγική μπαλιά για τον Ποντένσε και αυτός πλάσαρε εύστοχα με το δεξί τον Ζίβκοβιτς σε τετ α τετ και έκανε το 1-0.  Ο γκολκίπερ της Ξάνθης κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις σε διαγώνιο σουτ του Ποντένσε (44’) και αριστερό σουτ του Χασάν από το ύψος του πέναλτι (45’).

Ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατόρθωσε να «καθαρίσει» άμεσα την πρόκριση. Οι Πειραιώτες προειδοποίησαν στο 48’, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει ακόμα μια σπουδαία επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Νάτχο. Ωστόσο, ο γκολκίπερ της Ξάνθης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το γκολ στο 52’. Ο Χασάν και ο Φορτούνης έπαιξαν ωραία το «1-2», με τον Αιγύπτιο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Έλληνα άσου και να σκοράρει με αριστερό σουτ από κοντά.

Στο 61’ ο Ντάνιελ Ποντένσε πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση από την άμυνα της Ξάνθης σε σέντρα του Τοροσίδη και σκόραρε με δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 72’ ο Ολυμπιακός είχε ραντεβού με την ατυχία, αφού ο Μπουχαλάκης, που είχε μπει αλλαγή στο 55’, υπέστη τράβηγμα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους,  με αποτέλεσμα να συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο. Στο 75’ η Ξάνθη μείωσε με πέναλτι του Μπρίτο, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής για χέρι του Τσιμίκα σε σουτ του Μπαξεβανίδη.

Παρ’ όλα αυτά, στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Ξάνθη να μην μπορεί να απειλήσει περαιτέρω. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό ο Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, όμως αστόχησε στο 83’, ενώ είχε μπει αλλαγή στο 64’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ντάνιελ Ποντένσε συνήθως μοιράζει γκολ στους συμπαίκτες του, όμως απόψε ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή, σκοράροντας δύο φορές και «υπογράφοντας» την πρόκριση του Ολυμπιακού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ο Σα, με αμυντική τετράδα τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο ο Νάτχο με τον Γκιλιέρμε, έχοντας μπροστά τους τον Φορτούνη, δεξιά τον Ποντένσε και αριστερά τον Μασούρα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Χασάν.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Μίλαν Ράσταβατς για την Ξάνθη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λισγάρα και Κασάδο, δεξί μπακ τον Μπαξεβανίδη και αριστερό τον Σιλά. Στον άξονα έπαιξαν ο Κοβάσεβιτς με τον Καμαρά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Κάστρο, που είχε πίσω του τριάδα, με Μελιόπουλο, Μπρίτο και Τζουρίτσκοβιτς.

Η ΦΑΣΗ: To 2-0 του Χασάν, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Φορτούνη, «κλείδωσε» την πρόκριση του Ολυμπιακού.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση πραγματοποιώντας ακόμα μια καλή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα ικανοποίησαν με την απόδασή τους παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν βασικοί, όπως ο Χασάν και ο Νάτχο, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Μασούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο, Φορτούνης (58' Λάζαρος), Γκιγιέρμε (55' Μπουχαλάκης), Γ. Μασούρας, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (64' Σολδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46' Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56' λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68' Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags