Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ομάρ Ελ Καντουρί: Απίστευτο τι έκανε για να φύγει
| 2019-01-24 12:46:00

Απίστευτος Ελ Καντουρί: Τι έκανε για να φύγει - «Παγωτό» ο Λουτσέσκου - Κάνει «πλάκα» ο Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Απίστευτος Ελ Καντουρί: Τι έκανε για να φύγει - «Παγωτό» ο Λουτσέσκου - Κάνει «πλάκα» ο Σαββίδης!

Αδιανόητο παρασκήνιο με τον Μαροκινό. Ποιος έρχεται στη θέση του;

ΠΑΟΚ - Ομάρ Ελ Καντουρί: Ζούμε στην εποχή της «δικτατορίας» των παικτών. Τι συμβόλαια, τι ρήτρας, τι απολαβές. Αν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να πετύχει κάτι, καμία ομάδα δεν μπορεί να του το «απαγορεύσει», να του το στερήσει. Δεν θα έχει και νόημα άλλωστε. Για παράδειγμα, πώς μπορείς να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θέλει να φύγει προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένεια του; Αδύνατον.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είχε δημοσιοποιήσει αυτές τις τάσεις φυγής από τον Νοέμβριο κιόλας. Τόσο αποφασισμένος μάλιστα ήταν που τότε φρόντισε να «χωρίσει» με τον επί χρόνια μάνατζερ του, το γραφείο του Μίνο Ραϊόλα και να αναζητήσει κάποιον ατζέντη, ο οποίος πιο «εντατικά» θα δούλευε την επιστροφή του στην Ιταλία.

Χρειάστηκε να φτάσουμε μια εβδομάδα από την εκπνοή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να πετύχει ο Μαροκινός αυτό που ήθελε. Η μετακόμιση του στην Πάρμα, κλεισμένη, τελειωμένη. Μένει να διαπιστωθεί ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε (αν δηλαδή μιλάμε για δανεισμό ή για μεταγραφή).

Δημιουργεί, επικοινωνιακά πάντα, ερωτηματικά αναφορικά με τη διαχείριση που έγινε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μια  μέρα πριν να τελειώσει το deal, δημοσίως είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του παίκτη, παρότι ουσιαστικά αυτή είχε… προαναγγελθεί από τον Γιώργο Σαββίδη όταν ο ίδιος έκανε λόγο, μετά τον δανεισμό του Μίσιτς για προσθήκη δύο κεντρικών χαφ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι.

Πλέον, αυτό γίνεται προφανές και ίσως μετατρέπεται σε προτεραιότητα για τους Κυπελλούχους Ελλάδας στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ενας ακόμη μέσος θα έρθει λοιπόν για να καλυφθεί το κενό του Μαροκινού, προφανώς ενταγμένος στο πλαίσιο που έχουν πλέον θέσει σε απόλυτη εφαρμογή στον ΠΑΟΚ: νεαροί ποδοσφαιριστές, με μεταπωλητική αξία και εξελικτική πορεία, δεδομένα φτηνότερος ως προς το κόστος του από τον Ομάρ Καντουρί, ο οποίος αμείβονταν ετησίως με 1,2 εκατ. ευρώ.

Και κακά τα ψέματα, ανεξαρτήτως της ποιότητας του Μαροκίνου, οι απολαβές του δεν… δικαιολογήθηκαν από την παρουσία του στον «δικέφαλο του Βορρά». Ξεκάθαρα λοιπόν, το πλάνο που πλέον εφαρμόζεται (είτε αναγκαστικά, είτε προκύπτοντας στην πορεία) δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, με την αποχώρηση παικτών που για διάφορους λόγους δεν ήθελαν να παραμείνουν στο ρόστερ, και να «χτίσει» για τα επόμενα χρόνια και να μειώσει το μπάτζετ του (που είχε χτυπήσει «κόκκινο») και όλα αυτά, με το +8 στο πρωτάθλημα να αποτελεί «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόλαση» στον ΠΑΟΚ με ξένο - Φοβερό τι κάνει ο Ιβάν για να τον «φάει» - Έρχονται... δύο στη θέση του

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags