Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Άνετα 4-0 για τον Δικέφαλο, MVP ο Άκπομ
| 2019-01-27 19:08:00

Ποιος Πρίγιοβιτς; Έχει Άκπομ ο ΠΑΟΚ και… τρέχει με χίλια για πρωτάθλημα και ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ποιος Πρίγιοβιτς; Έχει Άκπομ ο ΠΑΟΚ και… τρέχει με χίλια για πρωτάθλημα και ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκόρπισε» 4-0 τον ΟΦΗ και η Τούμπα ζήτησε από τώρα… διπλό στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Με πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ που σημείωσε δύο γκολ, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν την πορεία τους προς τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα νίκησε πολύ εύκολα με 4-0 τον ΟΦΗ, σημειώνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Άκπομ που σκόραρε στο 35’ και στο 80’, δίχτυα βρήκε και ο εξαιρετικός Ζαμπά στο 65’, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Μάτος στο 24’.

Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος έφυγε στο +11 από τον Ολυμπιακό, που στις 19.30 παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ενώ την Τετάρτη στην εμβόλιμη αγωνιστική υποδέχεται στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντως, οι φίλοι της ομάδας ήδη… ασχολούνται με το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


 

Ο ΠΑΟΚ όπως συνηθίζει σε όλα τα παιχνίδια του μπήκε φορτσάτος και πίεσε πολύ ψηλά από τα πρώτα λεπτά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Με τους Άκπομ και Ζαμπά πάταγε πολύ εύκολα περιοχή, απέναντι στον ΟΦΗ που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Οι Κρητικοί προσπάθησαν με τον Σασί να χτυπήσουν στον κόντρα, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Αντίθετα ο Δικέφαλος δημιουργούσε συνεχώς φάσεις, όπως το τετ α τετ του Άκπομ που σταμάτησε ο Στρέζος στο 19’ ή το σουτ του Ελ Καντουρί ένα λεπτό αργότερα, που επίσης απέκρουσε ο Έλληνας πορτιέρε.

Τελικά, στο 24’ έγινε το 1-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος ολομόναχος με καρφωτή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ από κοντά. Παρά το γκολ, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 30’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και... σκριν του Μαουρίσιο στον Στρέζο που δεν έδωσε φάουλ ο διαιτητής, ο Σάχοφ κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία, ενώ άουτ σουτάρε τρία λεπτά αργότερα και ο Μαουρίσιο από εξαιρετική θέση. Το 2-0 ήρθε στο 35’ όταν ο Μάτος γύρισε ωραία στον Ζαμπά, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Άκπομ με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια, με κορυφαία το σουτ του Άκπομ εντός περιοχής στις καθυστερήσεις που έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των Κρητικών.



Το δεύτερο ημίχρονιο δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο, καθώς ο ρυθμός είχε πέσει πάρα πολύ και ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό πως είχε κατεβάσει ταχύτητα. Ο ΟΦΗ βρήκε την ευκαιρία και ανέβασε τις γραμμές του, απείλησε μάλιστα τον Πασχαλάκη δύο φορές με σουτ του Σασί, ωστόσο μετά το 60’ οι Θεσσαλονικείς πήραν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και… καθάρισαν το ματς. Στο 65’ ο Άκπομ από αριστερά είδε την κίνηση του Ζαμπά στον κενό χώρο και ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον εξερχόμενο Στρέζο για το 3-0. Το παιχνίδι μετά και από αυτό το γκολ εξελίχθηκε σε μία… γιορτή για τον Δικέφαλο, ο οποίος βρήκε και τέταρτο γκολ στο 80’, όταν με σουτάρα εκτός περιοχής ο Άκπομ έβαλε το… κερασάκι για το 4-0!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Άκπομ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ και δικαίως μπορούν πλέον στην Τούμπα να τον αποκαλούν… αντι-Πρίγιοβιτς. Ο Άγγλος ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του εντός και εκτός περιοχής και με τα δύο γκολ που σημείωσεκαθάρισε το ματς.

Η ΦΑΣΗ: Η γκολάρα για το 4-0 ήταν το… highlight της βραδιάς. Τρομερή έμπνευση και απίθανη εκτέλεση εκτός περιοχής του Άκπομ!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει εντός έδρας να παίζει μπαλάρα και να… πατάει τους αντιπάλους του. Επόμενο «θύμα» ο ΟΦΗ την Τετάρτη. Αν ο Δικέφαλος πάρει άλλο ένα εύκολο τρίποντο, τότε πάει στα συνεχόμενα ντέρμπι με διαφορά ασφαλείας και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Παρά την ανησυχία για το κενό που άφησε ο Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ είναι πλέον γεγονός πως παίζει καλύτερα. Οι Άκπομ και Ζαμπά βρίσκουν χώρους και… γκολ, ενώ οι Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί είναι πιο σημαντικοί στο παιχνίδι της ομάδας τους. Τεράστια μαγκιά από τον Ραζβάν Λουτσέσκου η εικόνα της ομάδας.
 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο (73' Κάνιας), Μπίσεσβαρ (67' Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (81' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (81' Οικονόμου), Μεγιάδο, Νέιρα, Κοροβέσης, Σασί (82' Ντίνας), Βουό (68' Γιακουμάκης).


ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 2-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 3-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 4-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags