Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 1-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-01-27 20:54:00

Από γκέλα σε γκέλα ο ΠΑΟ, σούζα το… αλογάκι - «Έκλεισε τα μάτια» σε πέναλτι στο 87’! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Από γκέλα σε γκέλα ο ΠΑΟ, σούζα το… αλογάκι - «Έκλεισε τα μάτια» σε πέναλτι στο 87’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ, που έπαιζε με 10 από το 1'!

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ: Οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να νικήσουν την ΑΕΛ, παρά το γεγονός ότι η θεσσαλική ομάδα έπαιξε με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με πέναλτι του Μακέντα μόλις στο 3', με την ΑΕΛ να μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκόικοβιτς. Οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τον Ντέλετιτς στο 54' και το Τριφύλλι δεν κατάφερε να σκοράρει, απογοητεύοντας με την απόδοσή του.

Οι Πράσινοι, πάντως, θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη εάν ο διαιτητής είχε σφυρίξει καθαρό πέναλτι που έγινε στον Μακέντα στο 87'.

Το ματς

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν άρδην από πολύ νωρίς, καθώς η ΑΕΛ έμεινε με παίκτη λιγότερο πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Μαυρομμάτης έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Μακέντα, αυτός ξέφυγε από τους αμυντικούς και μπήκε στην περιοχή. Ο Γκόικοβιτς τον ανέτρεψε σπρώχνοντάς τον,  με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι και να αποβάλλει τον αμυντικό των φιλοξενουμένων μετά από μόλις 38 δευτερόλεπτα αγώνα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κρίστινσον ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό μόλις στο 3’.

Οι Πράσινοι είχαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ δευτερόλεπτα αργότερα, όμως ο Εμμανουηλίδης πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Κρίστινσον έπειτα από ωραία μπαλιά του Μακέντα. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την ΑΕΛ να οχυρώνεται στα μετόπισθεν και τον Παναθηναϊκό να μη βρίσκει χώρους προς την αντίπαλη περιοχή, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Πέραν ενός σουτ του Ινσούα εντός περιοχής, που κατέληξε άουτ στο 13’ και μιας κεφαλιάς του Κουλιμπαλί που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 23’, οι Πράσινοι δεν δημιούργησαν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 50’, όταν ο Κουρμπέλης έπεσε εντός περιοχής και διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα του Καρανίκα, με τον διαιτητή να μη βλέπει κάτι το επιλήψιμο.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε την αναμέτρηση και την ανικανότητά του να πετύχει δεύτερο γκολ στο 54’. Ο Μαυρομμάτης αδράνησε σε μια εύκολη φάση, με αποτέλεσμα ο Ντέλετιτς να του κλέψει την μπάλα. Ο άσο της ΑΕΛ συνέκλινε από τα δεξιά με ωραία ατομική ενέργεια και νίκησε τον Διούδη με συρτό αριστερό σουτ για το 1-1!

Το γκολ της ΑΕΛ χάλασε την παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αγχώθηκαν και άρχισαν να παίζουν χωρίς ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Επί της ουσίας, οι Πράσινοι απείλησαν μόνο με μια κεφαλιά του Δώνη που μπλόκαρε ο Κρίστινσον στο 56’ και έκτοτε άρχισαν αναπτύσσονται μόνο με σέντρες, που δεν είχαν επιτυχία απέναντι στο αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε ασφυκτική στα τελευταία λεπτά. Οι Πράσινοι δικαιούνται να φωνάζουν για πέναλτι, καθώς στο 87’ ο Ζίζιτς τράβηξε τον Μακέντα προτού ο Ιταλός σκοράρει προ κενής εστίας από γύρισμα του Κουλιμπαλί. Στο 93’ ο Κρίστινσον έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Κουρμπέλη, στο 94’ μπλόκαρε κεφαλιά του ίδιους παίκτη και η ΑΕΛ έφυγε από το ΟΑΚΑ με έναν… ανέλπιστο βαθμό!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Φάνης Μαυρομμάτης έκανε ανόητο λάθος στο 54΄ δίνοντας την ευκαιρία στον Ντέλετιτς να κλέψει και εν συνεχεία να πετύχει ένα όμορφο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκός με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τους Μαυρομμάτη και Παντελάκη δίδυμο στόπερ, δεξί μπακ τον Κουλιμπαλί και αριστερό τον Ινσούα. Την τριάδα του άξονα θα συνέθεσαν οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Δώνης, στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μακέντα και στα άκρα οι Μπουζούκης και Εμμανουηλίδης.

Με 4-2-3-1 κατέβηκε η ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, με τους Καρανίκα, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς και Γιακιμόφσκι να αποτελούν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Σετσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, ενώ η τριάδα των Μπαργκάν, Ντέλετιτς και Σικάβκα πλαισίωσε τον μοναδικό προωθημένο, Νούνιτς.

Η ΦΑΣΗ: Το καθαρό πέναλτι του Ζίζιτς στον Μακέντα στο 87’ δεν δόθηκε και ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, έστω και μετά από μια κάκιστη εμφάνιση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σωστή η υπόδειξη του διαιτητή Παπαδόπουλου να δείξει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στο 1’. Πολύ πιο δύσκολη η φάση του 50’, στην οποία ο Καρανίκας έχει μεν επαφή με τον Κουρμπέλη, αλλά ο αρχηγός του Τριφυλλιού πέφτει αρκετά εύκολα. Θα μπορούσε, πάντως, να δοθεί πέναλτι. Στο 87’, ωστόσο, έκανε πολύ μεγάλο λάθος, αφού το τράβηγμα του Ζίζιτς στον Μακέντα προ κενής εστίας ήταν ξεκάθαρη παράβαση που δεν σφυρίχθηκε.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΛ πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε βαθιά αγωνιστική κρίση, αφού για ακόμα μια φορά δεν πήρε ένα παιχνίδι που έμοιαζε από την αρχή να είναι δικό του!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Εμμανουηλίδης (75' Χατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδάρης (63' Μουνιέ), Μπουζούκης (46' Άλτμαν), Μουνιέ.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σετσέρσοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (6' Γκόλιας), Ντέλετιτς, Σικάβκα (59' Ακόστα), Νούνιτς


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags