Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Νίκη στην Τρίπολη με 2-0 για τον Ολυμπιακό
| 2019-01-27 21:20:00

Στον... ψυχίατρο με Λάζαρο, Φορτούνη ο Ολυμπιακός - Διπλό στην Τρίπολη - Στο κυνήγι του ΠΑΟΚ!

του Δημήτρη Σκούφου
Στον... ψυχίατρο με Λάζαρο, Φορτούνη ο Ολυμπιακός - Διπλό στην Τρίπολη - Στο κυνήγι του ΠΑΟΚ!

Εύκολη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Ακόμα μία νίκη, την τέταρτη συνεχόμενη πήρε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Αστέρα με 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, που πάντως θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ στο 24', αλλά ο Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 28' ο Λάζαρος πάσαρε και ο Φορτούνης σκόραρε για το 0-1 και στο 50' αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να βγάζει ασίστ και τον Χροστοδουλόπουλο να σκοράρει για το τελικό 0-2, με το οποίο διατηρήθηκε η διαφορά του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στο -8.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ανέλαβε τα ηνία και μάλιστα μόλις στο 4' απώλεσε σημαντική στιγμή, όταν ο Ποντένσε σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. 

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πίεζαν παντού και προσπαθούσαν να βρουν χώρους για την εστία του Αστέρα, όμως η ομάδα του Παράσχου ήταν καλά οργανωμένη και μετά το 15' άρχισε να ισορροπεί το ματς. Μάλιστα, στο 24' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τσιλιανίδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Φερνάντεθ έπιασε ωραίο σουτ, στέλνοντας όμως την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σα.

Και αφού οι Αρκάδες δεν άνοιξαν το σκορ, στη συνέχεια το... πλήρωσαν, αφού στο 28' ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1. Ο Λάζαρος πέρασε όμορφη μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, στόπαρε την μπάλα με το στήθος και με αριστερό πλασέ, πέφτοντας, νίκησε τον Παπαδόπουλο και έβαλε μπροστά τους Ερυθρόλευκους. Ο Αστέρας προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, είχε δύο καλά σουτ με Μουνάφο και Κυριακόπουλο, όμως ο Σα ήταν σε εγρήγορση και απέτρεψε την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο, αφού σκόραρε και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Αυτή τη φορά αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο Φορτούνης έβγαλε με φάουλ την πάσα στον Χριστοδουλόπουλο, που με κοντινή προβολή έκανε το 0-2 στο 50'.

Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Ποντένσε στο 71', που έκανε απίστευτη προσπάθεια και με τον ίδιο παίκτη ένα λεπτό αργότερο, όμως ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμα μία νίκη, την τέταρτη σερί του, φτάνοντας παράλληλα στους δέκα σερί αγώνες το αήττητό του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης ήταν και πάλι ο καλύτερος του γηπέδου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και αυτός που έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο, στον Χριστοδουλόπουλο και γενικά, κάθε επικίνδυνη προσπάθεια για τους Ερυθρόλευκους ξεκινούσε από τα δικά του πόδια.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Αστέρα με σύστημα 4-3-3, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα δεξιά και τον Μαρτίνεζ Ορτέγκα αριστερά. Στην μεσαίαγραμμή πήραν θέση οι Κυριακόπουλος, Μουνάφο και Βαλιέντε, στα άκρα της επίθεσης οι Φερνάντεθ και Τσιλιανίδης και στην κορυφή ο Δουβίκας.

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Σισέ και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ δεξιά και τον Κούτρη αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Γκιλιέρμε και Καμαρά, μπροστά τους οι Λάζαρος, Ποντένσε και Φορτούνης και στην κορυφή ο Χασάν.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76' Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (77' Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56' Μανιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78' Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (85' Νάτχο), Ποντένσε, Χάσαν (63' Γκερέρο).

Η ΦΑΣΗ: Αυτή του 71' με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ντρίμπλαρε εντυπωσιακά 2-3 παίκτες, όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Το ματς δεν είχε πολύ δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή, ούτε αμφισβητούμενες. Κάποιες κάρτες που έδειξε ήταν σωστές, ενώ και οι βοηθοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα έχοντας σωστές υποδείξεις, όπως το γκολ του Αστέρα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός πήρε την τέταρτη σερί νίκη του και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, μένοντας στο -8 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το 0-1 και ΕΔΩ το 0-2

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags