Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: «Κάνει τη διαφορά - Παίζει παντού - "Όργια" με Φορτούνη και Λάζαρο»
| 2019-01-28 13:11:00

«Κάνει τη διαφορά - Παίζει παντού - "Όργια" με Φορτούνη και Λάζαρο - Παίρνει Κουλούρη αν...»

του Γιώργου Κτενά
«Κάνει τη διαφορά - Παίζει παντού - "Όργια" με Φορτούνη και Λάζαρο - Παίρνει Κουλούρη αν...»

Ένας «ειδικός» στο sportdog για τα... τρελά σενάρια. Όλα στη φόρα!

Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Ως έναν παίκτη ψυχολογίας, που μπορεί στους Πειραιώτες να κάνει τη διαφορά ακόμα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια παρά την ηλικία του, χαρακτήρισε τον έμπειρο Γάλλο ο Θοδωρής Χρονόπουλος.

Ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό πρωτάθλημα και παρακολουθεί τη θητεία του παίκτη στη Φενέρ, ο οποίος συνδέθηκε με τους Ερυθρόλευκους, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, σχολίασε ακόμα ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τους Φορτούνη και Λάζαρο στην 11άδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ευθύμη Κουλούρη και του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τη Γαλατά, μετά από την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες. 

Θοδωρή, το όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά συνδέθηκε τις τελευταίες μέρες με τον Ολυμπιακό. Πώς είναι η αγωνιστική παρουσία του Γάλλου άσου φέτος;

«Η φετινή χρονιά για τον Βαλμπουενά, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, κάτι που είχε φανεί πως θα εξελιχθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ταίριαξε ποτέ με τον Φιλίπ Κοκού, που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της Φενέρ και του ζητούσε επίμονα να απλοποιήσει τον τρόπο που αγωνίζεται. Δεν τα βρήκαν ποτέ, με αποτέλεσμα στον διάστημα που ο Ολλανδός έμεινε στο τιμόνι της, ο Βαλμπουενά να χρησιμοποιείται κυρίως ως αλλαγή.

Το καλύτερο του διάστημα φέτος ήταν τον μήνα Νοέμβριο, όταν και υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Έρβιν Κούμαν, μετακινήθηκε από το άκρο, σε θέση πίσω από τον επιθετικό. Ανέλαβε από αυτή τη θέση να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του, αλλά και πάλι αν και έδειχνε εμφανώς βελτιωμένος, η γενικότερα κακή εικόνα των "καναρινιών" δεν του επέτρεψε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε ο Ερσούν Γιανάλ, δείχνει μια προτίμηση στον Εκίτσι για την θέση πίσω από τον επιθετικό, με αποτέλεσμα ο Βαλμπουενά να αγωνίζεται ξανά είτε στο αριστερό άκρο, είτε να μένει στον πάγκο».

Αν έρθει στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην 11άδα, στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα;

«Ο Βαλμπουενά έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ότι είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να τον κρατήσει ευχαριστημένο, τότε θεωρώ ότι παρά την ηλικία του, μπορεί να κάνει την διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα ευρωπαϊκά ματς. Η ποιότητα του, άλλωστε, είναι αδιαμφισβήτητη. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι το τούρκικο πρωτάθλημα προέρχεται από διακοπή ενός μήνα και αυτό είναι πιθανό να τον επηρεάσει».

Τι μπορεί να δώσει με την παρουσία του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού; Ποιοι παίκτες θα μπορούσε να αξιοποιήσει στην 11άδα, ποιος θα έμενε εκτός για να παίξει εκείνος;

«Τα δυνατά σημεία του Βαλμπουενά είναι η πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση, η καλή του σέντρα, αλλά και η διεισδυτικότητά του. Μπορεί να παίξει τόσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Στον Ολυμπιακό μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Μπορεί για παράδειγμα να παίξει αριστερά, αντί του Ποντένσε και μαζί με τους Φορτούνη και Λάζαρο, να δημιουργήσουν μια τριάδα στα χαφ που θα διαθέτει πολύ καλή τεχνική και θα δίνει μεγάλη ευελιξία στον Πέδρο Μαρτίνς, αφού και οι τρεις μπορούν να αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους. Ανάλογα με τις προθέσεις του Πορτογάλου, θα μπορούσε να αγωνιστεί και αντί του Φορτούνη είτε από την αρχή, είτε να τον αντικαταστήσει στην εξέλιξη του ματς».



Υπήρξε ρεπορτάζ για Κουλούρη και Γαλατασαράι. Μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο; Έχει υπάρξει περαιτέρω αναφορά στην Τουρκία;

«Αυτό τον καιρό, η Γαλατά δείχνει να βρίσκεται σε μεταγραφικό οργασμό. Ο Φατίχ Τερίμ δείχνει να προχωρά σε μια ανανέωση του ρόστερ, με βασικούς παίκτες να αποχωρούν και ψάχνει να τους αντικαταστήσει. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας, γράφουν καθημερινά νέα ονόματα. Δεδομένο είναι, πάντως, πως θα κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού, αφού ο Ντερτιγιόκ, που είχε τον ρόλο του βασικού στον πρώτο γύρο, αποτελεί ουσιαστικά ξένο σώμα.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, προτεραιότητα της φαίνεται να είναι ένας παίκτης που θα κάνει «γκελ» και στον κόσμο. Αυτό δείχνουν και τα ονόματα που γράφονται το τελευταίο (Φαλκάο, Πάτο κλπ). Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία της από την πώληση κυρίως του Γκάρι Ροντρίγκεζ, ενώ αναμένεται να κάνει μερικές ακόμη ακριβές πωλήσεις.

Το όνομα του Κουλούρη φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα των επιθετικών που εξετάζει η Γαλατά, η οποία όμως, περιλαμβάνει πάρα πολλά ονόματα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι για να ενδιαφερθεί ουσιαστικά και να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση, θα πρέπει προηγουμένως να έχει βρει αρκετές κλειστές πόρτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελαμένοι στον Ολυμπιακό μ' αυτόν που τα έκανε... θάλασσα - Απόφαση-μπουρλότο πριν τη Λάρισα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags