Facebook Pixel «Ρουκέτες» Κούγια: «Καμία κόκκινη - Δε σφύριξε φάουλ του Κουλιμπαλί - Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα...»
| 2019-01-28 14:37:00

«Ρουκέτες» Κούγια: «Καμία κόκκινη - Δε σφύριξε φάουλ του Κουλιμπαλί - Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα...»

του Γιώργου Κτενά
«Ρουκέτες» Κούγια: «Καμία κόκκινη - Δε σφύριξε φάουλ του Κουλιμπαλί - Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα...»

Συνέντευξη-φωτιά από τον πρόεδρο της ΑΕΛ στο sportdog.

Η ΑΕΛ θα είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό, αν ο χθεσινός αγώνας διεξαγόταν χωρίς την αποβολή του Γκοΐκοβιτς, ακόμα κι αν βρισκόταν πίσω στο σκορ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας των Βυσσινί αναφέρθηκε στη φάση με τον Μακέντα, για την οποία φωνάζουν οι Πράσινοι, τονίζοντας πως ο διαιτητής Παπαδόπουλος ποτέ δε σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Κουλιμπαλί, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος o ρέφερι μετά τον αγώνα.

Ακόμα, μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει, αλλά και τη μάχη του τίτλου, ανάμεσα στους Πειραιώτες και τον ΠΑΟΚ. 

«Δεν ευχαριστήθηκα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί κατεβήκαμε να παίξουμε επιθετικά (με δύο φορ, τρεις παίκτες πίσω τους που είναι επιθετικοί, με έναν αμυντικό χαφ και δύο στόπερ) και αν ο αγώνας είχε διεξαχθεί με 11 εναντίον 11, ακόμα κι αν είχαμε δεχτεί γκολ, πιστεύω ότι θα το ανατρέπαμε και θα νικούσαμε. Ο προπονητής μας, όμως, έκανε πολύ καλή διαχείριση και πήραμε εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα είναι καταπονημένη και οι κάρτες που δεχτήκαμε δημιουργούν πολλά προβλήματα για τη συνέχεια», ήταν το αρχικό σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου στο sportdog. 

Όλη η Ελλάδα σήμερα ασχολείται με την αποβολή στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και με το τράβηγμα στον Μακέντα. Ποια είναι η δική σας άποψη; 

«Η αποβολή στην αρχή του αγώνα δεν προβλέπεται πλέον από τους κανονισμούς. Γι' αυτό και στην ίδια ακριβώς φάση, που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φέτος, στο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟΚ, ο διαιτητής είχε δείξει την κίτρινη κάρτα (άσχετα αν ήταν δεύτερη και, τελικά, ο Καρανίκας είχε αποβληθεί). Όσον αφορά το δήθεν πέναλτι, αφού όλοι κάνουν κριτική θα πρέπει να δουν τη ροή της φάσης μέχρι να φτάσει σε σημείο η μπάλα να μπορεί με κεφαλιά-ψαράκι ο Μακέντα να τη στείλει στα δίχτυα. Γιατί προηγείται πασιφανές φάουλ του Κουλιμπαλί, που δεν το σφυρίζει ο διαιτητής.

Ολόκληρος Παναθηναϊκός, που έδωσε μαθήματα μεγάλης ομάδας με το να μην κάνει ένσταση στο λάθος του Παπαπέτρου, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία, αντί να προβληματιστεί από το γεγονός ότι επί 97 λεπτά παίζαμε με 10 παίκτες και κοντράραμε στα ίσια, ασχολείται με αυτό. Μάλιστα, πλην της φάσης του πέναλτι και άλλης μιας που έκανε ο Κουρμπέλης χωρίς να τηρήσει το fair play, δεν είχαν άλλη επικίνδυνη φάση στον αγώνα».

Ποια είναι η άποψή σας για τον Παναθηναϊκό και ευρύτερα τη φετινή πορεία του;

«Ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακή πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, πορεία πέραν πάσης προσδοκίας. Και με παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν τόσα πολλά λεπτά. Ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες, όπως ο Μουνιέ, ο Ινσούα, ο Άλτμαν κ.λπ., δεν ήταν βασικοί στις προηγούμενες ομάδες τους. Πολύ περισσότερο ο Μακέντα. Προηγήθηκαν και τα 120 λεπτά με τη Λαμία και οι παίκτες ήταν καταπονημένοι. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Όσο ήταν φρέσκα τα παιδιά και πριν πάρουν λίγο αέρα τα μυαλά τους, γιατί κάθε μέρα διαβάζουν ο ένας ότι θα πάει στην Ιταλία, ο άλλος στην Ισπανία και ο τρίτος στην Αγγλία, θα πρέπει κάποιος να τους προσγειώσει και να καταλάβουν ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό. Και πρέπει να δίνουν το 110% σε κάθε παιχνίδι, γιατί η φανέλα του είναι βαριά».



Η ΑΕΛ έχει, άμεσα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τι περιμένετε σε αυτό το ματς;

«Είδατε πώς χάσαμε από τον ΠΑΟΚ, είδατε πώς αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ, είδατε και εναντίον του Παναθηναϊκού την εικόνα που είχαμε. Είμαι βέβαιος ότι παρότι θα έχουμε ελλείψεις λόγω καρτών, η ΑΕΛ θα έχει καλή εικόνα και εναντίον του Ολυμπιακού και, φυσικά, θα διεκδικήσει αποτέλεσμα. Παίζουμε για εμάς και για κανέναν άλλον. Είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη της ομάδας μου, κατά τη διάρκεια της σεζόν "νεαροποιούμε" το ρόστερ μας. Μπαίνουν συνέχεια νέοι παίκτες στην ομάδα, ανεβαίνουμε αγωνιστικά και έχουμε φτιάξει έναν αξιόπιστο ρόστερ».

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τη μάχη του τίτλου, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. 

«Ο ΠΑΟΚ είναι στο +8 από τον Ολυμπιακό και στο +14 από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει, αλλά ο Ολυμπιακός προλαβαίνει για τον τίτλο. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση χωρίς τον Πρίγιοβιτς. Τώρα αρχίζει και το δύσκολο πρόγραμμά του. Θα παιχτούν πολλά στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αλλά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Αν έχει ήττες σε αυτά τα δύο ματς, θα γίνουν δύσκολα τα πράγματα. Υπό την προϋπόθεση βέβαια να μη χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι 8 βαθμοί δεν είναι λίγοι. Θα πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια ο Ολυμπιακός και να χάσει τα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι θα τους τρελάνει ο Μαρινάκης - Ετοιμάζει κίνηση-έκπληξη - Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags