Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι θα γίνει το «μπαμ» Μαρινάκη
| 2019-01-29 09:57:00

Έτσι σκάει το «μπαμ» Μαρινάκη - Αυτόν θέλει ο Μαρτίνς - Γιατί παίρνει φορ - Τι «παίζει» με Σολδάνο

του Παναγιώτη Νικολάου
Έτσι σκάει το «μπαμ» Μαρινάκη - Αυτόν θέλει ο Μαρτίνς - Γιατί παίρνει φορ - Τι «παίζει» με Σολδάνο

Παρασκήνιο-φωτιά για τη μεταγραφή-έκπληξη. Μόνο στο sportdog!

Ολυμπιακός και να φτάσουμε σε μια ήρεμη τελευταία μέρα μεταγραφικής περιόδου, δεν γίνεται. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η τρέχουσα. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας η φημολογία περί έξτρα κίνησης σε θέση που δεν περίμενε κανείς, από χθες το απόγευμα… συγκεκριμενοποιήθηκε. Και πράγματι, εκεί που κανείς δεν περίμενε: στη θέση του επιθετικού!

Το sportdog είναι επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει πως οι επιτελείς της ΠΑΕ έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές στο φινάλε της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου για να κάνουν μια έξτρα προσθήκη στην επίθεση αν και εφόσον προκύψει μια «ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε. Τι μπορεί να αποτελεί ευκαιρία τη δεδομένη στιγμή, προφανώς είναι κάτι που αξιολογούν και γνωρίζουν μόνο οι «ερυθρόλευκοι».

Το όνομα που μας προέκυψε και μετά το αρχικό ψάξιμο της συγκεκριμένης πληροφορίας -και σήμερα φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο του Κόκκινου Πρωταθλητή (δείτε το ΕΔΩ)- είναι αυτό του πολύφερνου στην Ελλάδα, Φακούντο Φερέιρα. Ο Αργεντινός ακόμη δεν έχει αποχωρήσει από την Μπενφίκα, θα το κάνει δεδομένα, ενδιαφέρον από πλευράς Μαρτίνς (ο οποίος τον είχε στην κορυφή της λίστας του) υφίσταται και πλέον, στο τέλος του Ιανουαρίου στον Ολυμπιακό θα κάνουν (αν δεν έχουν κάνει ήδη) μια ακόμη προσέγγιση στην Μπενφίκα για να δουν αν και εφόσον οι απαιτήσεις των Λουζιτανών για την παραχώρηση του Αργεντινού φφουνταριστού έχουν μειωθεί. Να σημειωθεί πως για τον Φερέιρα πάντως, υπάρχουν ενδιαφερόμενες ομάδες και από τη Γαλλία (πάγια η Νις) και το Βέλγιο.

Το δεύτερο όνομα που αναφέρεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Κόκκινου Πρωταθλητή είναι επίσης ένα που είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους», πριν την προσθήκη του Φράνκο Σολδάνο.  Είναι αυτό του Άλαν, με τον Βραζιλιάνο (διαφορετικού στιλ επιθετικός, πιο περιφερειακός) να έχει ακόμη μείνει χωρίς ομάδα, αφού μετά την αποχώρηση του από το κινέζικο πρωτάθλημα εξακολουθεί να εμμένει σε υψηλές απαιτήσεις (2 εκατ. ευρώ ετησίως) με αποτέλεσμα, παρά το ενδιαφέρον πολλών, να  μην έχει (ακόμη) βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Επίσης εξυπακούεται πως αν ο 30χρονος Βραζιλιάνος διατηρεί ακόμη και τώρα τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, δεν μπορεί να γίνει -ρεαλιστικά- οποιαδήποτε κουβέντα για τους Πειραιώτες.

Το θέμα που αβίαστα προκύπτει, ανεξαρτήτως στόχου, είναι πως στον Ολυμπιακό εξετάζουν προσθήκη επιθετικού! Σημαίνει κάτι για τον βαθμό ετοιμότητας του Φράνκο Σολδάνο ή για τα όσα δείχνει στο Ρέντη; Σημαίνει κάτι για κάποιον από τους δύο προϋπάρχοντες του Αργεντινού, τον Χασάν, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πολλές φορές κυκλόφορησαν σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί (έστω και αν ο ίδιος κατηγορηματικά εξακολουθεί να τα διαψεύδει) και τον Μιγκέλ Γκερέρο; Δύσκολο. Πιο πιθανό -κυκλοφορούν διάφορα άλλωστε από το προπονητήριο των «ερυθρόλευκων»- να έχει να κάνει τα όσα (δεν) δείχνει ο Φράνκο Σολδάνο ως τώρα.

Αλλά, για να το κλείσουμε, πρέπει να υπογραμμιστεί το «αν και εφόσον». Κίνηση θα γίνει για επιθετικό, μόνο αν προκύψει ευκαιρία και εφόσον εντάσσεται στις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου (παρότι το συνοδευτικό της σχετικής πληροφορίας ήταν πως υπάρχει διάθεση εκ μέρους των «ερυθρολεύκων» για… all in - τέτοια αποφασιστικότητα)…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags