Facebook Pixel Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός - Έτσι τινάζει την μπάνκα - Πάνω από 50 εκατομμύρια - Χαμός στην Ευρώπη
| 2019-01-31 10:27:00

Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός - Έτσι τινάζει την μπάνκα - Πάνω από 50 εκατομμύρια - Χαμός στην Ευρώπη

του Παναγιώτη Νικολάου
Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός - Έτσι τινάζει την μπάνκα - Πάνω από 50 εκατομμύρια - Χαμός στην Ευρώπη

Θα σπάσουν όλα τα ταμεία. Τσουνάμι στο λιμάνι. Τι συμβαίνει;

«Μαέστρο» η… ορχήστρα του Ολυμπιακού έχει. Κώστας Φορτούνης λέγεται. Το απόλυτο βαρόμετρο των «ερυθρόλευκων». Με το χθεσινό, παρθενικό χατ-τρικ της καριέρας του στη Superleague, ο 26χρονος διεθνής έφτασε τα 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Καλύτερη παραγωγικότητα σε αντίστοιχο σημείο της σεζόν είχε μόνο στη χρονιά του Μάρκο Σίλβα, το 2014-15, όταν τότε, είχε πετύχει, τελευταία μέρα Ιανουαρίου, 17 γκολ, τα επτά εκ των οποίων πέναλτι (φέτος μετράει τέσσερα).

Εύλογα λοιπόν, από τα νούμερα και μόνο, είναι λογικό ο «Φορτού» να τραβάει τα βλέμματα. Και πάλι. Υστερα από μια χαμένη, για τα δεδομένα των δυνατότητων και της προοπτικής του τριετίας.

Προφανώς, η ιδιαιτερότητα αναφορικά με τον πρώτο φετινό σκόρερ του Ολυμπιακού συνίσταται στη λήξη του συμβολαίου του, αφού αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, κάτι που σημαίνει πως από το επόμενο, λογικά, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν... έδαφος να κάνουν την κίνηση τους, «υποχρεώνοντας» την ΠΑΕ είτε να το συζητήσει -με πολλά εκατομμύρια προφανώς- είτε να προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του.

Είναι όμως και άλλα βιολιά. Ο Πέδρο Μαρτίνς, χθες μετά το ματς, παρότρυνε τους ρεπόρτερ Ολυμπιακού να κοιμηθούν ήσυχοι, αφού δεν προβλέπονταν τίποτα απολύτως (πέραν των αναμενόμενων αποχωρήσεων) στη σημερινή τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Προτάσεις -και καλές- είχαν οι «ερυθρόλευκοι». Προφανώς όμως, αυτό που βγαίνει στο γήπεδο, τη δεδομένη στιγμή, δεν ήθελαν να το πειράξουν, υπολογίζοντας και την ευρωπαϊκή πασαρέλα. Ποντάρουν σε μια καλή πορεία στο Γιουρόπα, μια καλύτερη, η οποία θα αυξήσει και την αξία των... βιολιών.

Ετσι, τα 7-8 εκατ. ευρώ που ζητούσε τώρα ο Ολυμπιακός για τον Κούτρη (σ.σ. δεν πρόκειται τελικά να καταθέσει πρόταση η Μαρσέιγ), θα φτάσουν εύκολα τον δίψηφιο αριθμό. Εκεί μπορεί να παγιωθεί η τιμή του Ομάρ, ενώ δεδομένα η αξίωση των «ερυθρόλευκων» για +10 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Σισέ θα φανεί πιο λογική στους απανταχού μνηστήρες.

Όπως φυσικά και τα 15 ακατέβατα που έχουν θέσει ως μίνιμουμ ποσό για να κάτσουν στο τραπέζι με οποιονδήποτε θελήσει τον (ξεχασμένο τελευταία λόγω του τραυματισμού του) Καμαρά, ενώ για τον Ποντένσε, απλώς θυμίζουμε την «υπόσχεση» που φέρεται να έδωσε ο μάνατζερ του, ο Ζόρζε Μέντες όταν έπεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ρισκάρουν μια δικαστική διαμάχη με τη Σπόρτινγκ και να τον φέρουν στον Πειραιά: «Θα τον πουλήσετε 20 εκατομμύρια», είχε πει ο Πορτογάλος. Και να τα «φουσκώνει» -πολύ λογικό…- μια τιμή που θα ξεκινάει από τα 12 εκατ. ευρώ είναι κάτι που τώρα φαντάζει ρεαλιστικό για τον κοντοπίθαρο εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ, μα πολύ απαιτητικό καλοκαίρι. Αν φτάσει με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα και τη συνεχή βελτίωση που δείχνει κατά τη διάρκεια της σεζόν, τότε μπορεί να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στη συνείδηση της ποδοσφαιρικής Ευρώπης ως μαγαζί γωνία, ως selling club πρώτης γραμμής, τελείως ξεκομμένο από τα ελληνικά μέτρα.

Αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» με τις πωλήσεις που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, αν μη τι άλλο το έχουν κατοχυρώσει. Πλέον, με τη φουρνιά που έχουν στο ρόστερ τους, τη σεζόν που πραγματοποιούν οι «βιτρινάτοι» ποδοσφαιριστές τους, έχουν ιστορική ευκαιρία -αν φυσικά το θελήσουν- να το εδραιώσουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα γίνει... Σαββίδης ο Μαρινάκης - Φήμες για «μπαμ» της τελευταίας στιγμής - Ποιος ακούγεται;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags