Facebook Pixel ΑΕΚ - Έκι Πόνσε: Δεν είναι Αραούχο - «Υπογράφει» μετά τον ΠΑΟΚ
| 2019-01-31 12:42:00

Έκαναν «κωλοτούμπα» - Δεν είναι Αραούχο - «Υπογράφει» μετά τον ΠΑΟΚ - Θα τους κάνει «χουνέρι»;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έκαναν «κωλοτούμπα» - Δεν είναι Αραούχο - «Υπογράφει» μετά τον ΠΑΟΚ - Θα τους κάνει «χουνέρι»;

Έτσι το γύρισε τούμπα. Deal μόνο με 6 «μύρια». Δήλωση... μαχαιριά!

ΑΕΚ - Έκι Πόνσε: Οι συγκρίσεις, μοιραίες. Αργεντινοί και οι δύο, άμεσος διάδοχος του ενός ο άλλος στην επίθεση της Ένωσης. Και όχι… όποιος και όποιος αυτός ο ένας, αλλά η «καψούρα» των οπαδών, ο Σέρχιο Αραούχο. Δύσκολα θα έμπαινε οποιοσδήποτε στα παπούτσια του «τσίνο» και η αλήθεια είναι πως ο Έκι Πόνσε δεν φάνηκε να το κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αργησε να πάρει μπροστά. Αργησε να βρει την επαφή του με τα δίχτυα. Αργησε να μάθει, αλλά και να τον μάθουν. Μην πάτε μακριά. Δεν έχει συμπληρωθεί δίμηνο που μέσω διαρροών, η ΠΑΕ έβγαζε μια… απαισιοδοξία ως προς τις πιθανότητες να καταβληθεί η ρήτρα αγοράς του από τη Ρόμα.

Πώς άλλαξαν όμως τα πράγματα. Ο 22χρονος φορ είναι καλός παίκτης. Και οι καλοί παίκτες, πάντα, βρίσκουν τον δρόμο τους. Ήδη λοιπόν, με το χθεσινό του νικηφόρο τέρμα, ο Πόνσε (ή όπως πλέον αποκαλείται… Πόρσε) έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας την επίδοση που είχε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Αραούχο. Το ακόμη καλύτερο; Σκοράρει ανά 104 λεπτά συμμετοχής στη Superleague, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος του συμπατριώτη του πέρυσι ήταν ένα γκολ κάθε 164 λεπτά.

Ουσιώδης διαφορά των δύο ως τώρα; Πως ο Αραούχο πέτυχε τα 4 από 11 περυσινά του γκολ κόντρα σε ομάδες της (τότε) πρώτης τετράδας. Ο Πόνσε, ακόμη, το ρόδι δεν το έχει σπάσει. Επονται βέβαια τα ντέρμπι του 2ου γύρου, τα οποία κατά πολύ όπως εκτιμάται θα κρίνουν και τη στάση της ΠΑΕ αναφορικά με την χρήση της option αγοράς του. Δεν είναι λίγα τα χρήματα: 6 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και εύκολο, ακόμη και αν τελικά παρθεί η απόφαση να δαπανηθούν.

Το έχουμε καταγράψει, θα το επαναλάβουμε: τα πάντα αναφορικά με τη συγκεκριμένη προσπάθεια περνάνε από τον ίδιο τον παίκτη. Με χίλια ζόρια (και με μεγάλη πίεση εκ μέρους της Ρόμα) δέχτηκε να έρθει το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπέγραψε συμβόλαιο με την Ένωση σε περίπτωση που γίνονταν χρήση του buy-out (όπως έκανε για παράδειγμα ο Μπογέ) και -κακά τα ψέματα- με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο τελευταία, δικαιολογεί γιατί πιστεύει ο ίδιος πως… δεν είναι για Ελλάδα.

Αλλωστε και χθες, στις δηλώσεις του, παρότι ξεκαθάρισε πως περνάει καλά στην Αθήνα (αδιαμφισβήτητα) απέφυγε κατηγορηματικά και σαφώς όχι απλώς να δεσμευτεί, αλλά έστω να δώσει… μισή υποψία πως σκέφτεται να «μονιμοποιήσει» την παραμονή του. Κάτι που φυσικά θα έκανε και ευκολότερη την απόφαση της ΑΕΚ, η οποία γνωρίζει πως δεν έχει τύχη σε πιθανή ερώτηση στη Ρόμα για μείωση του buy-out του Αργεντινού, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσει από αυτόν προτού «καταθέσει» στους Ρωμαίους.

Κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog δεν θα αργήσει. Για την ακρίβεια, θα δρομολογηθεί αμέσως μετά τα καθοριστικά (και γι’ αυτόν τον λόγο) ντέρμπι του Φεβρουαρίου, αρχής γενομένης από το προσεχές απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τίποτα από Ουζουνίδη - Τι κάνει με Κρίστισιτς; - Θα μέναμε παγωτό - Αν χάσει από τον ΠΑΟΚ τότε...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags