Facebook Pixel ΠΑΟΚ: «Έφαγε» Ολυμπιακό και ΑΕΚ ο Σαββίδης
| 2019-01-31 13:55:00

Ποιος Ολιβέιρα, ποιος Ίνγκασον; M' αυτό τους «ξέρανε» ο Σαββίδης - «Έφαγε» Ολυμπιακό και ΑΕΚ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ποιος Ολιβέιρα, ποιος Ίνγκασον; M' αυτό τους «ξέρανε» ο Σαββίδης - «Έφαγε» Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Μεγάλη μπάλα από τον Ιβάν. Αλλάζει τα πάντα στον ΠΑΟΚ. 

Τι... μεταγραφές τέλος που είπε πριν τρεις μέρες με δηλώσεις του στην Κροατία ο Μάριο Μπράνκο. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το… αφεντικό τρελάθηκε και φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Δανεικός με option αγοράς έρχεται λοιπόν το «μηχανάκι» της Πόρτο, ο Σέρζιο Ολιβέιρα, έγινε τελικά η υπέρβαση και στην θέση των στόπερ, με τη συμφωνία με τη Ροστόφ για την αγορά του διεθνή Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, Σβέριρ Ίνγκασον.

Δεν θα μείνουμε στην… παράκρουση που έχει προκαλέσει το διπλό μεταγραφικό χτύπημα του ΠΑΟΚ στους οπαδούς του. Ούτε καν στις οικονομικές λεπτομέρειες, που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές (ούτε το ποσό του buy-out του Ολιβέιρα, ούτε το κόστος αγοράς του Ίνγκασον).

Θα μείνουμε σε αυτό που είχαμε καταγράψει ως τάση, ως επιθυμία των Κυπελλούχων στη μεταγραφική τους λογική από τον Νοέμβριο: στην ανανέωση του ρόστερ, με προσθήκες παικτών σε παραγωγικές ηλικίες και κυρίως, με μεταπολιτική δυνατότητα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, αξιοποιώντας προφανώς τη μαγιά των χρημάτων από την πώληση Πρίγιοβιτς (αλλά και του ποσοστού που είχε κρατήσει από την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες) δεν βιάστηκε, δεν μπήκε σε λογικές ευκαιριακού εντυπωσιασμού, με «μεγάλα» ονόματα (όπως έχουμε συνηθίσει), αλλά υπηρέτησε με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες επιλογές το αρχικό του πλάνο, ουσιαστικά εξυπηρετώντας διττό σκοπό: και να διατηρήσει, να ενισχύσει το ρόστερ του καλύπτοντας τις όποιες «τρύπες» δημιουργήθηκαν με στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά παράλληλα να «χτίσει» μεσούσης της σεζόν, την ομάδα των επόμενων σεζόν.

Αγοράστηκε λοιπόν ο Σβιντέρσκι, ο οποίος είναι 22 ετών. Αποκτήθηκε ο Μίσιτς, ο οποίος είναι 24,5, δανεικός για 1,5 χρόνο. Ο Γιαννούλης επέστρεψε, «περπατώντας» στα 24. Ο Ινγκασον που έρχεται είναι στα 26, κάτι μήνες μεγαλύτερος ο Ολιβέιρα.

Σε αυτούς, προσθέστε τη μαγιά που υπάρχει: Ζαμπά και Λημνιός, 20αρηδες, ο Ακπομ που πλέον βγαίνει στον αφρό,  24, ενώ ο Πέλκας περπατάει στα 26. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε πως κάλλιστα οι συγκεκριμένοι, μπορούν να αποτελέσουν μέλη της βασικής ενδεκάδας του ΠΑΟΚ, αφήνοντας χώρο μόνο για δύο τριαντάρηδες, που στην μέχρι στιγμής ομάδα ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση (Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ).

Και αυτό ίσως να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμοιαζε «εγκλωβισμένος» στην… ψύχωση της κατάκτησης του τίτλου, βλέποντας το σήμερα και όχι το αύριο, στο οποίο φαίνονταν να επενδύουν (και προφανώς να βρίσκονται πιο μπροστά) τόσο ο Ολυμπιακός (κυρίως) όσο και η ΑΕΚ (ακολουθώντας). Την απόσταση αυτή όμως, με τις συγκεκριμένες κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο που σήμερα ολοκληρώνεται, ο ΠΑΟΚ την κάλυψε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή Κόλκα: «Έβαλε την κασέτα ο Φορτούνης - Δέκα φορές μέσα ο γιατρός - Σιγά μην έφευγε ο Ολιβέιρα»

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags