Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Δώστε του το πρωτάθλημα - Τρομερό ρεσιτάλ Λουτσέσκου - Έτσι «ξεφτίλισε» τον Ουζουνίδη
| 2019-02-03 22:33:00

Δώστε του το πρωτάθλημα - Τρομερό ρεσιτάλ Λουτσέσκου - Έτσι «ξεφτίλισε» τον Ουζουνίδη

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δώστε του το πρωτάθλημα - Τρομερό ρεσιτάλ Λουτσέσκου - Έτσι «ξεφτίλισε» τον Ουζουνίδη

Κοουτσάρισμα για σεμινάριο από τον Ρουμάνο. Μάθε μπαλίτσα...

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μπορεί να έληξε με σκορ 1-1, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πρέπει αισθάνεται… νικητής.

Όπως κύλησε το ματς, οι «ασπρόμαυροι» είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τον βαθμό που πήραν, αφού άντεξαν με παίκτη λιγότερο για 60 λεπτά, κράτησαν το αήττητο και παρέμειναν έξι βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.

Παρά την αποβολή του Ζαμπά στο 32' και την μοιραία οπισθοχώρησή του στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ελάχιστες φάσεις από την ΑΕΚ και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ εάν δεν μιλούσε η ποιότητα του Λιβάγια και του Πόνσε, που συνεργάστηκαν στο γκολ της ισοφάρισης της Ένωσης.

Ο χρυσός αυτός βαθμός που κατέκτησε ο Δικέφαλος του Βορρά πιστώνεται βέβαια στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που περιόρισε την ΑΕΚ με ρεσιτάλ τακτικής.

Ο Ρουμάνος τεχνικός διάβασε την αναμέτρηση και έκανε τις κατάλληλες αλλαγές προκειμένου να μπλοκάρει τα ατού της Ένωσης μετά την κόκκινη κάρτα. Αρχικά επενέβη στο 59’, αντικαθιστώντας τον βαρύ Μπίσεσβαρ με τον φρέσκο και ταχύτατο Λημνιό, ο οποίος έδωσε σημαντικές βοήθειες στον Βιεϊρίνια και περιόρισε τη δράση Μπακασέτα και Γκάλο στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ.

Εν συνεχεία, στο 64’ ο Λουτσέσκου ενίσχυσε τα χαφ, με την είσοδο του Μίσιτς αντί του κουρασμένου Σάκχοφ, που έπαιζε με κίτρινη κάρτα. Έτσι ο Ρουμάνος αντέδρασε στην κίνηση του Ουζουνίδη να φορτώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή με την ταυτόχρονη παρουσία Μάνταλου, Μπακασέτα και Μπογέ.

Τέλος, όταν η Ένωση επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές της και τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης, ο Λουτσέσκου κλείδωσε το ματς. Δεν έβαλε αμυντικό, αλλά επέλεξε να αφαιρέσει τον καταπονημένο Ελ Καντουρί στο 84 για χάρη του Πέλκα, ο οποίος κράτησε απασχολημένους τους αντίπαλους αμυντικούς με την πίεση που άσκησε, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να πάρει τα μέτρα που ήθελε στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Τρελαμένος» ο Μελισσανίδης με τον... άφαντο - Αυτός τον «πριζώνει» - Απόφαση... παράνοια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags