Facebook Pixel Λαμία - Ολυμπιακός: 3-3 στη Λαμία ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-06 18:51:00

Το ματς της χρονιάς στη Λαμία - Στο 3-3 ο Ολυμπιακός με απίστευτους Σολδάνο και Ντίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Το ματς της χρονιάς στη Λαμία - Στο 3-3 ο Ολυμπιακός με απίστευτους Σολδάνο και Ντίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβάδισμα πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους.

Λαμία - Ολυμπιακός: Απίθανο παιχνίδι διεξήχθη στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, με τον δείκτη του σκορ να σταματάει τελικά στο 3-3. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, όμως οι Ερυθρόλευκοι είχαν σε τρομερή ημέρα τον Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος έβγαλε δύο ασίστ, μία στον Ντίας και μία στον Χασάν, ενώ σκόραρε και μία φορά.

Το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό πέτυχε ο Ζιλ Ντίας, με τους Πειραιώτες να κάνουν την ανατροπή στο 61'με τον Χασάν, όμως τον Τσούκαλο να ισοφαρίζει στο τελικό 3-3 στο 62' και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν φυσικά ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι θα δούμε... βροχή από γκολ στην Λαμία, αφού μόλις στο 9' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκαλο. Ο άσος της τοπικής ομάδας πήρε την μπάλα έξω από τη περιοχή, σούταρε και ο Χουτεσιώτης έκανε κακό υπολογισμό, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση με πρωταγωνιστές τους Φράνκο Σολδάνο και Ζιλ Ντίας. Ο πρώτος σέντραρε από αριστερά, ο Χασάν έσκυψε και ο Ντίας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δεν λάθεψε, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και μετά την ισοφάριση, χάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες μέσα σε διάστημα 9 λεπτών. Η πρώτη ήταν στο 20' με τον Χασάν, η δεύτερη στο 26' με τον Ντίας και η τρίτη με τον Μασούρα στο 29'.

Παρά τις ευκαιρίες οι Πειραιώτες βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ στο 31' με μια άτυχη στιγμή του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Πίτι έκανε την σέντρα από αριστερά και ο χαφ του Ολυμπιακού την έστειλε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη στην προσπάθειά του να την απομακρύνει από την περιοχή. 

Κι ενώ η βροχή έπεφτε ασταμάτητα στην Λαμία, το ποδόσφαιρο που παιζόταν ήταν... θεαματικό. Μόλις στο 51' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Σολδάνο, ύστερα από σέντρα του Μασούρα, από αριστερά, σε μια φάση που φαίνεται η μπάλα να έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή του άουτ πριν κάνει το γύρισμα ο Έλληνας άσος.

Στο 61' οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν την ολική ανατροπή με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σολδάνο. Ο Αργεντινός επιθετικός έβγαλε την δεύτερη ασίστ του στο ματς, αυτή τη φορά προς τον Χασάν και ο Αιγύπτιος σκόραρε από κοντά κάνοντας το 2-3. Και πάλι όμως η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ένα λεπτό μετά ισοφάρισε σε 3-3 με τον Τσούκαλο!

Η συνέχεια δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού οι δύο ομάδες τα είχαν δώσει όλα μέχρι το 60' του ματς. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν απείλησε σημαντικά και το 3-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι Πειραιώτες απέκτησαν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, εν όψει της ρεβάνς στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Φράνκο Σολδάνο ήταν εντυπωσιακός. Ο Αργεντινός έβγαλε δύο ασίστ και πέτυχε ένα γκολ, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλες λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης και οι Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκας, η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, με τους Μασούρα και Ντίας στα άκρα, ενώ Σολδάνο και Χασάν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Από πλευράς Λαμίας στην 11άδα ξεκίνησαν οι Σαράνοβ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Βάντερσον, Τόμας, Ασούμπρε,  Σκόνδρας, Πίτι και Τσούκαλος.

Λαμία: Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (66' Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72' Καραμάνος), Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος) και Μπουλούλης.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Χασάν (66' Γκερέρο), Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Σολδάνο (89' Βοϊλης) και Ντίας (73' Κούτρης).

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Σολδάνο στο 51', με το οποίο έγινε το 2-2 ήταν μια φάση που θα συζητηθεί, καθώς οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή του άουτ στο γύρισμα του Μασούρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Εκτός από το διαφαινόμενο λάθος του διαιτητή και του επόπτη στο γκολ του Σολδάνο, δεν υπήρχαν άλλες δύσκολες και αμφισβητούμενες φάσεις στην αναμέτρηση, με τον ρέφερι Σκουλά να είναι σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην επίθεση της Λαμίας, ωστόσο με τα τρία γκολ που πέτυχε, πήρε τεράστιο προβάδισμα για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ήτοι στα ημιτελικά.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags