Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Όλη η αλήθεια για τη Γαλατασαράι
| 2019-02-07 10:06:00

Αδιανόητο σενάριο για ΠΑΟΚ πριν τον Ολυμπιακό - Τρελή "αρπαγή" - "Σπάει" συμβόλαιο εκατομμυρίων;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αδιανόητο σενάριο για ΠΑΟΚ πριν τον Ολυμπιακό - Τρελή "αρπαγή" - "Σπάει" συμβόλαιο εκατομμυρίων;

Υπέγραψε τον Οκτώβριο και τον "καθαρίζουν" τώρα; Απίθανα πράγματα...

ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την ευκολία που και λέγονται και γράφονται και κυρίως αναπαράγονται ορισμένες ειδήσεις. Απολύτως χαρακτηριστικό ο τρόπος, για όσους είδαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (ή έστω διάβασαν τις δηλώσεις), με τον οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός αντέδρασε έντονα στα όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτικό δίκτυο στην Ουκρανία και τον έφερναν να έχει συμφωνήσει με τη Γαλατασαράι για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία στο τέλος της σεζόν.

Με μεσάζοντα μάλιστα τον πατέρα του, Μιρτσέα, ο οποίος έχει διατελέσει (επιτυχημένα) τεχνικός στον τουρκικό σύλλογο, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις εκεί (λες και με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι σε πόλεμο…), όντας πλέον μάλιστα και τεχνικός της εθνικής Τουρκίας (όπου πάντως, είναι αντιμέτωπος με τεράστια κριτική).

Πόθεν θα πει κανείς το συγκεκριμένο σενάριο. Μια ανάλυση των δεδομένων, πρόσφατων, θα πείσει και τον πλέον αδαή πόσο μη ρεαλιστικό είναι. Πρώτον, ο Λουτσέσκου έχει συμβόλαιο με τον Δικέφαλο ως το τέλος και της επόμενης σεζόν. Αλλά αυτό, άντε ας το αφήσουμε στην άκρη. Αν κάποιος θέλει να φύγει, φεύγει.

Το γεγονός όμως ότι η πρωταθλήτρια Τουρκίας δεν ψάχνει για τεχνικό, πόσο μάλλον να κάνει και συζητήσεις και συμφωνία δεν είναι κάτι κρυφό. Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου λοιπόν, η διοίκηση των "λιονταριών" φρόντισε να επιβραβεύσει τον Φατίχ Τερίμ για την κατάκτηση του περυσινού τίτλου με νέο συμβόλαιο.

Ο "αυτοκράτορας" είχε αναλάβει τη Γαλατά τον Δεκέμβριο του 2017, υπογράφοντας συμβόλαιο ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Προφανώς λοιπόν η διοίκηση της "τσιμ-μπομ" φρόντισε να "δέσει" έγκαιρα την εμβληματικότερη προπονητική φυσιογνωμία της ιστορίας της (αλλά και του τουρκικού ποδοσφαίρου), συμφωνώντας τον περασμένο Οκτώβριο σε επέκταση συμβολαίου ως το καλοκαίρι του 2021 με την πρόβλεψη (με σχετική, αμοιβαία option) για τρία, επιπλέον χρόνια!

Οι απολαβές του Τούρκου προπονητή; Τρία εκατομμύρια ευρώ (λεπτομέρεια, ενδεικτική της εξαιρετικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ του Τερίμ και της διοίκησης του συλλόγου: σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν τότε στα τουρκικά media, ο Τερίμ θα πληρώνεται σε τουρκικές λίρες και όχι σε κάποιο άλλο "σκληρό" νόμισμα, προκειμένου να μην επιβαρύνει τον σύλλογο με το τεράστιο κόστος των συνεχών υποτιμήσεων του εγχώριου νομίσματος), στα οποία προβλέπονται μπόνους που ξεπερνάνε το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ανάλογα την επίτευξη στόχων!

Αν όλα αυτά μοιάζουν ικανά προκειμένου να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε ρεαλιστική αναφορά για αναζήτηση τεχνικού από τη Γαλατασαράι, την ώρα μάλιστα που στον Τερίμ έχουν παραδοθεί όλα τα "κλειδιά" του συλλόγου, ακόμη και σε μεταγραφικό επίπεδο, τότε πάσο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξαφνική "εμπλοκή" Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ - Αυτός "καθάρισε" - "Έκλεισε" μεταγραφάρα - Φοβερή εξέλιξη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags