Facebook Pixel Κούγιας: "Αυτοί με διώχνουν - Είναι αδίστακτοι - Τι έγινε με Ντέλετιτς - Το αποτέλεσμα στην Τούμπα είναι..."
| 2019-02-07 13:50:00

"Αυτοί με διώχνουν - Είναι αδίστακτοι - Τι έγινε με Ντέλετιτς - Το αποτέλεσμα στην Τούμπα είναι..."

του Γιώργου Κτενά
"Αυτοί με διώχνουν - Είναι αδίστακτοι - Τι έγινε με Ντέλετιτς - Το αποτέλεσμα στην Τούμπα είναι..."

"Ρουκέτες" Κούγια στο sportdog για αποχώρηση και ντέρμπι.

Χειμαρρώδης για μια ακόμα φορά σε συνέντευξή του στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας, ανέλυσε τους λόγους που τον αναγκάζουν να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει την οικογενειακή και επαγγελματική του ισορροπία.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη μέρα, αλλά και το τι θα ήταν εκείνο που θα τον έκανε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, σχολιάζοντας παράλληλα και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που πλησιάζει.

"Η απόφαση να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο δεν ελήφθη εν θερμώ, από το προηγούμενο καλοκαίρι το σκέφτομαι όταν ο δήμος Λάρισας και ο κύριος Βασιλειάδης με άφησαν μόνο μου στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΛ. Για το οποίο μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχω καταβάλλει στον Πηλαδάκη 1.750.000 ευρώ. Σε συνδυασμό με την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, από παλιούς ιδιοκτήτες κατά την κρίση μου, που κάνουν περίπου 50 δήθεν οπαδοί της ΑΕΛ με καλυμμένα τα πρόσωπα με κουκούλες. Με χυδαίες συμπεριφορές προς εμένα, τη μητέρα μου, τον γιο μου. Οι οποίες αναπαράγονται από σάιτ της περιοχής με άγνωστους ιδιοκτήτες, από ραδιοφωνικές εκπομπές ανήθικων δήθεν δημοσιογράφων κ.λπ., δημιούργησαν μια πολύ άσχημη εικόνα για την προσωπικότητά μου", ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Κούγια στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αυτές οι χυδαιότητες χρησιμοποιήθηκαν από αντίπαλούς μου στο ποδόσφαιρο, ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων, που τα αναπαρήγαγαν μέσω των εφημερίδων που διαθέτουν, μέσω ραδιοφώνων και σάιτ, από δημοσιογράφους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Με αποτέλεσμα κάθε μέρα στις δίκες που παρίσταμαι να δέχομαι ερωτήματα από ανώτατους δικαστές του τύπου «Τι είναι αυτό που με αναγκάζει να παραμένω στο ποδόσφαιρο». Με αποτέλεσμα να καλούμαι να εξηγήσω την ενασχόλησή μου, λες και κάτι κερδίζω από το ποδόσφαιρο. Ενώ στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια έχω δαπανήσει τεράστια ποσά.

Από το 1983 που άρχισα να έχω σχέση με το ποδόσφαιρο, έχω δώσει πάρα πολλά. Η φθορά είναι ανυπολόγιστη τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ηθικό, καθώς η επαφή με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, με διαιτητές, με παράγοντες του ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι εύκολη. Είναι αδίστακτοι άνθρωποι. Ποτέ κανείς δεν έχει μιλήσει για εμένα, που έχω ήθος και αναγκαζόμουν να συνυπάρχω και να ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που, σε άλλη περίπτωση, θα έκαναν 3 μήνες για να κλείσουν ραντεβού και να με δουν στο γραφείο μου".



Πώς φτάσατε στην απόφαση μετά από 36 χρόνια ενεργής ενασχόλησης ως παράγοντας, να απεμπλακείτε;

"Ήταν απόφαση που συζήτησα με τον μεγάλο γιο μου τα Χριστούγεννα. Αλλά και με τους συνεργάτες του γραφείου μου και κατέληξα σε αυτή την απόφαση. Ουσιαστικά δεν θα ασχοληθώ καθόλου, δεν θα δω αγώνες της ομάδας ούτε στην τηλεόραση. Γιατί στεναχωριέμαι με τις διαιτητικές προκλήσεις, η ΑΕΛ έχει τις περισσότερες σε βάρος τις κόκκινες κάρτες, τις περισσότερες σε βάρος τις κίτρινες κάρτες, τα περισσότερα σε βάρος της πέναλτι, τα περισσότερα σε βάρος της προκλητικά λάθη διαιτητών. Δεν έχει ούτε μια ευνοϊκή φάση και αυτό δημιουργεί ψυχική δοκιμασία και στεναχώρια. Πρώτη προτεραιότητα είναι ότι δημιουργεί προβλήματα στο λειτούργημά μου.

Προβλέποντας, δε, ότι με τους ιδιοκτήτες που έχουν μαζευτεί στις ομάδες, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Εγώ αναγκάζομαι και καταγγέλλω πράγματα, κι αυτό μου έχει κοστίσει οικονομικά με τις απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις. Ο ανηλεής πόλεμος από τον Γραμμένο είναι ο κύριος λόγος που φεύγω, καθώς οι απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις μού κόστισαν περισσότερα από 150.000 ευρώ. Με το αίσθημα ευθύνης που έχω, λοιπόν, για την ανατροφή των παιδιών μου, που είναι σε ευαίσθητη ηλικία και έχουν την ανάγκη ενός πατέρα που στην πραγματικότητα αλλά και στο φαίνεσθαι να είναι έντιμος, με αξιοπρέπεια και κοινωνική θέση, έφτασα σε αυτή την απόφαση".

Υπάρχει κάποια ομάδα ή κάποια πρόκληση γύρω από τον χώρο του ποδοσφαίρου που θα σας ενεργοποιούσε για να ασχοληθείτε ξανά;

«Από χθες έχω βομβαρδιστεί από οπαδούς ομάδων, δημάρχους, από επιχειρηματίες που αγαπούν την ομάδα της περιοχής τους, για να ασχοληθώ με αυτές τις ομάδες ως ιδιοκτήτης. Αυτή είναι η απόφασή μου αυτή τη στιγμή, να σταματήσω. Θα μπορούσα να ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο σε κάτι πολύ μεγάλο, που θα μπορούσε να επηρεάσει και να διαμορφώσει άλλο κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως αποκλείω την εμπλοκή μου στην ΕΠΟ ως πρόεδρος ή να αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει σχέση με τον Αθλητισμό, γιατί δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο».

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσατε, κάνατε λόγο για τον Ντέλετιτς και τη συμφωνία του με την ΑΕΚ. Κάτι που δεν έχει διαψευστεί από την Ένωση.  

«Με απαράδεκτο τρόπο έχει αναβάλει κατ' επανάληψη το ραντεβού μαζί μου για ανανέωση, ενώ του έχω τριπλασιάσει τις αποδοχές και έχουμε φτάσει σε πρόταση 120.000 ευρώ τον χρόνο. Οι δικαιολογίες της αναβολής αφορούν έναν περίεργο τύπο από τη Σερβία που είναι μάνατζέρ του, που δεν έχω καταλάβει τι δουλειά κάνει. Γι' αυτό έκανα αυτή την τοποθέτηση, έχω κι εγώ τις πληροφορίες μου. Έχω εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση να του κάνει ακόμα μεγαλύτερη πρόταση μέσα στο επόμενο διάστημα».

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

«Το αποτέλεσμα του είναι 1-2-Χ! Δεν υπάρχουν προγνωστικά, έχει ένα ελάχιστο πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ επειδή είναι γηπεδούχος, αλλά τις μεγαλύτερες αποτυχίες ο ΠΑΟΚ τις έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη στην Τούμπα. Ελπίζω ο Περέιρα και οι συνεργάτες του να δικαιωθούν με αυτόν τον διαιτητή. Αυτό το παιχνίδι κρίνει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είναι τραγικό να κριθεί από τα διαιτητικά λάθη. Ειδικά όταν υπάρχει επιτροπεία της FIFA, δεν είναι σωστό να επιλεγεί διαιτητής που θα διαμορφώσει με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα του αγώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη "πρόκληση" από Πρίγιοβιτς - Έφυγε και πέταξε τη "βόμβα" - Έτσι "διαγράφει" τον ΠΑΟΚ;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags