Facebook Pixel Ατρόμητος – ΑΕΚ: Σφαγή από Σιδηρόπουλο στο ντεμπούτο του Χιμένεθ
| 2019-02-07 21:44:00

Νικήτρια με «σφαγή» η ΑΕΚ στο Περιστέρι – Χαμός με το πέναλτι εκτός περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νικήτρια με «σφαγή» η ΑΕΚ στο Περιστέρι – Χαμός με το πέναλτι εκτός περιοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση στο ντεμπούτο Χιμένεθ.

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Σε ένα παιχνίδι κάκιστο από πλευράς θεάματος, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Περιστέρι, στην επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο, με τον Ατρόμητο να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία και την Ένωση να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό από πλευράς θεάματος. Οι δύο ομάδες έπαιξαν κλειστά με κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τους να είναι οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση. Όσο για τις ευκαιρίες; Μία καταγράφηκε όλη και όλη σε 45 λεπτά.

Πρόκειται για την ευκαιρία του Μπογέ στο 32'. Χουλτ και Λιβάγια συνεργάστηκαν άψογα από αριστερά, ο Κροάτης γύρισε τη μπάλα στον Μπογέ, ο οποίος πλάσαρε, μετά από μία προσποίηση, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωράκη. Έτσι το πρώτο μέρος έληξε χωρίς αλλαγή στο σκορ. Πάντως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ αν δινόταν πέναλτι στο 28', ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τσιγκρίνσι αντιμετώπισε πρόβλημα και έδωσε τη θέση του στον Τσόσιτς στο 9'.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά προέκυψε και πρόβλημα στο παιχνίδι λόγω ηλεκτροφωτισμού. Η γεννήτρια του σταδίου έπεσε με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή για πάνω από 10 λεπτά, κάτι που εμπόδισε τις δύο ομάδες να βρούνε ρυθμό. Το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 75' και στο 83' πήρε φωτιά, όταν ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, με τον Αλμπάνη να ανατρέπεται εκτός περιοχής, κάτι που δημιούργησε ένταση και παράπονα εκ μέρους των γηπεδούχων.

Ο Πόνσε ευστόχησε από τα 11 βήματα και στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο, με τον Αργεντινό σκόρερ να αποβάλλεται στο 89' αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Η ΑΕΚ κλείστηκε για να προασπίσει το υπέρ της σκορ, ο Ατρόμητος όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Όπως έκανε η Ένωση με τον ΠΑΟΚ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με σέντρες παρά με κάθετες πάσες και οργανωμένες επιθέσεις.

Έτσι η Ένωση πήρε το ματς με 1-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Αλμπάνης μπήκε ως αλλαγή και κέρδισε το πέναλτι για την ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές και διάταξη 3-4-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Τερματοφύλακας ήταν ο νεαρός Θεοδωράκης, με τους Ρισβάνη, Χατζηϊσαΐα, Καρασαλίδη στην τριάδα της άμυνας. Ο Σάκιτς έπαιξε φουλ μπακ στην μία πλευρά, ο Μπρούνο στην άλλη και οι Μπουσούλατζιτς, Κορτ ήταν το δίδυμο στα χαφ. Ο Μανούσος αγωνίστηκε στο ένα άκρο της επιθετικής γραμμής, ο Ουάρντα στο άλλο και ο Κωτσόπουλος στην κορυφή.

Με τον Αντρέ Σιμόες να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα μετά από πολλούς μήνες παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την κιτρινόμαυρη εστία, την τριάδα στα στόπερ αποτέλεσαν  οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης. Χουλτ και Γκάλο κάλυψαν τις πλευρές Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Πορτογάλο βρέθηκε ο Άλεφ. Ο Μπογέ τοποθετήθηκε ως δεκάρι, με τον Λιβάγια και τον Πόνσε να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο με τη διάταξη να διαμορφώνεται σε 3-4-1-2.

Ατρόμητος: Θεοδωράκης - Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Κορτ (91' Μάντσον), Μπρούνο, Μανούσος (76' Νσιγκουλού), Κωτσόπουλος (79' Κουλούρης), Ουαρντα,

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9' Τσόσιτς), Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ, Μπογέ (81' Αλμπάνης), Γκάλο, Λιβάγια (114' Κλωναρίδης), Πόνσε

Η ΦΑΣΗ Η χαμένη ευκαιρία του Μπογέ στο 32'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σιδηρόπουλος θεώρησε ακούσιο το χέρι του Χουλτ στο 28' (ήταν κοντά στη φάση) σε μία φάση που οι παίκτες του Ατρόμητου ζήτησαν πέναλτι. Στο 83' δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αλμπάνη, σε μία φάση ο παίκτης της ΑΕΚ ανατρέπεται μεν έξω από την περιοχή δε. Δικαίως απέβαλλε τον Πόνσε στο 89' για αγκωνιά στον Καρασαλίδη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ επικράτησε στο Περιστέρι και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

 

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags