Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Είναι γνωστός οπαδός του Άρη ο Σωτήρης Καλυβάτσης
| 2019-02-10 11:00:00

"Είμαι Άρης, θέλω ΠΑΟΚ - Δεν τον έχετε κερδίσει πουθενά - Η κούπα να έρθει στον Λευκό Πύργο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Είμαι Άρης, θέλω ΠΑΟΚ - Δεν τον έχετε κερδίσει πουθενά - Η κούπα να έρθει στον Λευκό Πύργο"

Απολαυστικός Σωτήρης Καλυβάτσης στο sportdog για το ντέρμπι.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Είναι γνωστός οπαδός του Άρη, παρ'όλα αυτά θέλει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Σωτήρη Καλυβάτση, του οποίου οι ερμηνείες στα σκετσάκια της εκπομπής «ΑΜΑΝ» είχαν μείνει στην ιστορία.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Sportdog για τη μάχη της Τούμπας και έδωσε συμβουλές στους ΠΑΟΚτσήδες, για να διατηρηθούν ψύχραιμοι. «Αυτήν τη στιγμή είναι πρωτοπόροι. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουν πρωτάθλημα», λέει και θυμάται τα περσινά συμβάντα στον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου ο Ιβάν Σαββίδης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Κίνηση-ματ Μαρτίνς στην Τούμπα! Αυτόν βάζει στον άξονα - Το έμαθε ο Λουτσέσκου;

«Μην κατεβεί φέτος με τα τανκς», λέει με αρκετή δόση χιούμορ και σχολιάζει το πικάρισμα που δέχονται οι Θεσσαλονικείς από τους Αθηναίους.

Παρακολουθείς Super League;

«Όχι όσο όταν ήμουν νεώτερος. Ξέρω όμως τι γίνεται. Ξέρω για παράδειγμα, ότι ο Άρης είναι πολύ κοντά στο Champions League (γέλια)».

Εσύ ως Θεσσαλονικιός και Αρειανός πως βλέπεις το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;

«Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι Αρειανοί. Εγώ προσωπικά πάντα θέλω να κερδίζουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, όταν παίζουν με αθηναϊκές. Είναι πολύ λογικό».

Λόγω των περσινών συμβάντων με το ρολό στον Γκαρσία και της σημαντικότητας του παιχνιδιού είναι φυσιολογικό να υπάρχει τεταμμένο κλίμα. Εσύ πως θα κάλμαρες τους ΠΑΟΚτσήδες, για να αποφύγουν την περσινή αυτοχειρία;

«Για να μην... αυτοκτονήσουν, να θυμηθούν, ότι αυτήν τη στιγμή είναι πρωτοπόροι. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουν πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια. Οπότε την ανωτερότητά σου θα πρέπει να τη δείχνεις με ψυχραιμία και με πολιτισμό».

Το ίδιο θα συμβούλευες και τον Ιβάν Σαββίδη;

«Εννοείται γιατί πέρσι μας τρόμαξε λιγάκι. Όταν πέρσι βγήκε με τα όπλα, μην κατεβεί φέτος με τα τανκς. Αμαρτία είναι».

Θα ήθελες να τον υποδυθείς σε ρόλο;

«Δεν θα είχα πρόβλημα. Ξέρω και ποντιακά, αφού είμαι μισός Πόντιος από την πλευρά της μητέρας μου, το γένος Τσακιρίδη. “Να λελεύω τα τσιτσία σ'” λοιπόν και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Πώς σχολιάζεις το πικάρισμα των ΑΕΚτζήδων στους ΠΑΟΚτσήδες; Τους λένε “άντε να πάρετε φέτος το πρωτάθλημα, να φτάσετε τον Άρη”...

«Να, τα βλέπετε; Αν τα μαζέψουμε όλα μαζί δεν είναι πολλά. Μας κοροϊδεύουν. Αλλά ας τους αφήσουμε. Μη μασάτε από το δούλεμα. Αυτοί ακόμα δεν κέρδισαν τον ΠΑΟΚ. Φέτος δεν τον νίκησαν πουθενά».

Πώς βλέπεις αυτή τη μεγάλη λαχτάρα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ λογικό. Η ελπίδα είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις ομάδες του κέντρου που καλώς ή κακώς υπάρχει περισσότερο χρήμα, μέσα και καλύτερα αποτελέσματα. Η ζωή όμως κάνει κύκλους. Ο τροχός γύρισε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, για να κάνει ακόμα πιο σημαντικά πράγματα. Όπως και έλεγε και ένας φίλος μου ΠΑΟΚτσής “μη στενοχωριέστε, ο Δικέφαλος θα ανοίξει τις φτερούγες του και θα σας βάλουμε από κάτω. Εμείς θα σας φροντίζουμε πλέον”».

Πού θα σε βρούμε;

«Εμφανίζομαι στη θεατρική σκηνή “Αθηναΐς” τον “Βαφτιστικό της κυρίας” σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα που παίζει και στην παράσταση. Συμμετέχουν η Θεοφανία Παπαθωμά, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Όθων Μεταξάς, Εύη Κολιούλη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης. Παίζουμε από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή».

Άρα θα δεις τον αγώνα ή θα κρυφοκοιτάζεις, όπως ο Χάρρυ Κλυνν όταν υποδυόταν τον παππά στην ταινία «Αλαλούμ»;

«Λόγω ίντερνετ είναι σχετικά εύκολα αυτά. Ας κερδίσει ο ΠΑΟΚ και ας μην δω εγώ το ματς. Εύχομαι το πρωτάθλημα να ανέβει στον Λευκό Πύργο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags