Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 3-1 και φιέστα τίτλου
| 2019-02-10 21:21:00

Το πήρε και το σήκωσε - Θρίαμβος του… πρωταθλητή ΠΑΟΚ, «πάτησε» τον Ολυμπιακό με τριάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το πήρε και το σήκωσε - Θρίαμβος του… πρωταθλητή ΠΑΟΚ, «πάτησε» τον Ολυμπιακό με τριάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος έκανε… πλάκα στην Τούμπα με 3-1.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Πάρτι τίτλου στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε πολύ εύκολα με 3-1 τον Ολυμπιακό, έφυγε στο +9 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν και ουσιαστικά σήκωσε από σήμερα την πολυπόθητη κούπα του πρωταθλητή.

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με τον Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ έκανε το 2-0 στο 19ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό και χτυπώντας στην κόντρα, έγραψε το 3-0 στο 82ο λεπτό με τον Άκπομ. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Ποντένσε στο 87ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, πήρε δικαιότατα τη νίκη (παρότι σωστά οι Πειραιώτες φωνάζουν για την κόκκινη στον Σάκχοφ που… έπνιξε ο Μανθάνο στο 50ο λεπτό) και πλέον μετράει αντίστροφα για να σηκώσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια ξανά στην Τούμπα!

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Άκπομ, για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν μόνο οι Ποντένσε και Φορτούνης, ενώ ο Λουτσέσκου έκανε… πάρτι απέναντι στον Μαρτίνς, που έκανε τεράστιο λάθος με την χρησιμοποίηση του Νάτχο αντί του Καμαρά στην αρχική ενδεκάδα.

Το ντέρμπι είχε τρομερό ρυθμό από τα πρώτα δευτερόλεπτα, μόλις στο 2ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος απείλησε τον Πασχαλάκη με ένα μακρινό σουτ, ενώ στην επόμενη ακριβώς φάση έγινε το 1-0! Ο Βιεϊρίνια πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντρα στον Νάτχο και παρά την υπερπροσπάθεια του Σα, κατέληξε στα δίχτυα και η Τούμπα… πήρε φωτιά! Ο Δικέφαλος είχε πλέον το σκορ που χρειαζόταν και η ψυχολογία των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στα ύψη!

Οι Θεσσαλονικείς στα επόμενα λεπτά έδειχναν να πατάνε καλύτερα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε τεράστιο κενό στα χαφ (έτρεχε μόνος του ο Γκιλιέρμε!) στα άκρα της άμυνας (άφαντος ο Κούτρης), αλλά και στο κέντρο, όπου δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν Βούκοβιτς και Σισέ. Ο ΠΑΟΚ πάταγε εύκολα πλέον περιοχή, στο 17ο λεπτό ο Ελ Καντουρί ολομόναχος από κοντά σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Ζαμπά και κεφαλιά-ασίστ του Μάτος, ο Μπίσεσβαρ… περπατώντας σε κενή εστία έγραψε το 2-0!

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ ο Δικέφαλος γύρισε πίσω, έδωσε χώρο και κατοχή στους Πειραιώτες, οι οποίοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά απειλούσαν μόνο με προσωπικές ενέργειες των Ποντένσε – Φορτούνη και κάποια γεμίσματα, όπου έψαχναν ανεπιτυχώς τον «κρυμμένο» Γκερέρο! Ο Ολυμπιακός… ξύπνησε τον Πασχαλάκη με σουτ των Γκιλιέρμε και Λάζαρου, όμως τη μεγάλη φάση την είχε και πάλι ο ΠΑΟΚ, όταν στο 29ο λεπτό, όταν ο Σάκχοφ με σουτάρα σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μετά από ένα εύκολο λάθος στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, όμως ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να νικήσει τον Σα από καλή θέση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με ανάλογη ορμητικότητα και στο δεύτερο 45λεπτο και στο 48’ έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης με ατομική ενέργεια κουβάλησε την μπάλα για πάρα πολλά μέτρα, έδωσε εντός περιοχής στον Νίτας, αυτός γύρισε για τον Γκερέρο, όμως αυτός με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη δεν πρόλαβε να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση αυτή, αλλά και η αμέσως επόμενη ουσιαστικά… τελείωσαν νωρίς το ντέρμπι. Ο Μανάνο στο 48’ λανθασμένα δεν έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σάκχοφ, ο οποίος έκανε ένα πολύ σκληρό τάκλιν στον Καμαρά και έτσι… χάρισε την αποβολή στον ΠΑΟΚ.

Στα επόμενα λεπτά, ο Δικέφαλος γύρισε πίσω, άφησε τους Ερυθρολεύκους να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς νόημα και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, όπως έκανε στο 69’ όταν ο Άκπομ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει μέχρι το φινάλε, στο 81’ απείλησε με ένα κοντινό σουτ του Χασάν μετά από ωραίο κοντρόλ, όμως στο 82’ στην κόντρα έγινε το 3-0! Ο Σισέ έκανε το λάθος, ο Άκπομ έκλεψε και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα. Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με τον Ποντένσε στο 87’, μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Ζιλ Ντίας.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπίσεσβαρ μπορεί να μην ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια του, ωστόσο ήταν ο… άρχοντας του γηπέδου και του ντέρμπι. Ο Ολλανδός έκανε ό,τι ήθελε τους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, κάθε φορά που η μπάλα περνούσε από τα πόδια του ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε ευκαιρία, ενώ έκανε και το 2-0 με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη ο Δικέφαλος.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε… κατά κράτος τη μάχη από τον Μαρτίνς, καθώς ο κόουτς του Ολυμπιακού του έκανε ένα απίστευτο δώρο βάζοντας στο παιχνίδι τον Νάτχο αντί του Καμαρά.

Αμφότεροι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1, για τον ΠΑΟΚ στην αρχική ενδεκάδα ήταν οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Μπίσεσαβρ, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Ακπομ, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν οι Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε και Γκερέρο.

Στην ανάπαυλα ο Μαρτίνς έβαλε τους Καμαρά – Ζιλ Ντίας αντί των Νάτχο – Χριστοδουλόπουλου και στο 73’ πέρασε τον Χασάν αντί του τραυματία Φορτούνη, ενώ ο Λουτσέσκου στο 53’ έβαλε τον Ολιβέιρα στο παιχνίδι αντί του Σάκχοφ, που δευτερόλεπτα πριν του είχε «χαριστεί» κόκκινη κάρτα. Στο 80’ μπήκε ο Γιαννούλης αντί του Βιεϊρίνια και στο 84’ ο Πέλκας αντί του Μπίσεσβαρ.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Βιεϊρίνια ουσιαστικά… τελείωσε το πρωτάθλημα μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Πορτογάλος βρήκε τα ελάχιστα μέτρα που χρειαζόταν, εκτέλεσε έξω από την περιοχή και με την… σπόντα στον Νάτχο, κρέμασε τον Σα για το 1-0.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Το ντέρμπι δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, ο Μανθάνο έδειξε την κλάση του και υπάρχουν λίγες φάσεις για τις οποίες θα… φωνάζουν οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος (δύσκολη φάση, από το ριπλέι φαίνεται πως δεν υπάρχει κάτι), ενώ στο δεύτερο λανθασμένα δεν αποβλήθηκε ο Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα στον Καμαρά στο 48’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ μπορεί από σήμερα κιόλας να πανηγυρίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, μετά από 34 χρόνια! Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν τον ανταγωνιστή τους με καθαρό σκορ και εξαιρετική εμφάνιση και έδωσαν απαντήσεις σε όλους όσους τους αμφισβήτησαν.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο ΠΑΟΚ μπήκε… φορτσάτος στο γήπεδο, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο τρίτο λεπτό κι από εκεί και πέρα, όλα ήταν προδιαγεγραμμένα. Ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατον να αντιδράσει, η άμυνά του ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί και δεύτερο γκολ, ενώ ο Μαρτίνς χωρίς τον Καμαρά στο γήπεδο, έχασε πολύ εύκολα την… παρτίδα από τον Λουτσέσκου.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ λ.τρ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο , Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρέι, Ίνγκασον, Σφιντέρσκι, Λημνιός

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Νάτχο (46’ Καμαρά), Γκιγέρμε, Λάζαρος (46’ Ζιλ Ντίας), Φορτούνης (76’ λ.τρ. Φορτούνης), Ποντένσε, Γκερέρο

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μιράντα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags