Facebook Pixel Λούκα Γιόβιτς: Γκάφα 45 εκατομμυρίων από top ελληνική ομάδα
| 2019-02-12 20:15:00

Γκάφα 45 εκατομμυρίων από top ελληνική ομάδα - Του έριξε "άκυρο" και τώρα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γκάφα 45 εκατομμυρίων από top ελληνική ομάδα - Του έριξε "άκυρο" και τώρα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Έχει τρελάνει την Ευρώπη. Ποιοι χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο;

Λούκα Γιόβιτς: Είναι από τα πλέον "καυτά" ονόματα της αγοράς τη δεδομένη στιγμή. Εχει βγει για τα καλά στη μαρκίζα της Μπουντεσλίγκα, σκοράροντας κατά ριπάς με τη φανέλα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, οπότε βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο των μεταγραφικών σεναρίων.

Ο λόγος για τον Λούκα Γιόβιτς, τον 21χρονο Σέρβο φουνταριστό, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός την τελευταία διετία από την Μπενφίκα στον γερμανικό σύλλογο, που με τη σειρά του έχει δικαίωμα αγοράς του έναντι ενός ποσού 10-12 εκατ. ευρώ (δεν έχει δημοσιοποιηθεί το ακριβές).

Κάτι που θεωρείται δεδομένο πως θα πράξει η Αϊντραχτ, αφού ήδη, ο παίκτης ενδιαφέρει "κολοσσούς" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Χθες, γίνονταν λόγος για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, σήμερα, γράφεται (από αξιόπιστες πηγές) πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να προσφέρει 45 εκατ. ευρώ για την αγορά του πρώτου σκόρερ (14 γκολ) της Αϊντραχτ στην Μπουντεσλίγκα.

Το... ελληνικό υπόβαθρο της υπόθεσης ποιο είναι; Ο νεαρός άσος, αποκτήθηκε από την Μπενφίκα τον Ιανουάριο του 2016. Κάτι το νεαρό της ηλικίας του,  κάτι ο μεγάλος ανταγωνισμός στην επίθεση των "λιονταριών" δεν του επέτρεψαν να φανεί, με αποτέλεσμα από την πρώτη ουσιαστικά στιγμή, η Μπενφίκα να αναζητά ομάδα προκειμένου να τον παραχωρήσει δανεικό για να πάρει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής.

Δύο φορές λοιπόν τουλάχιστον, προτάθηκε από τους Λουζιτανούς, αλλά και από τους μάνατζερ του Σέρβου φορ (η περίφημη LIAN Sports, του διαβόητου Φάλι Ραμαντάνι) σε συγκεκριμένη ελληνική ομάδα, με διάφορες μορφές. Δανεισμός, μονοετής ή διετής, με ή χωρίς option αγοράς, συνιδιοκτησία κτλ. Καμία δεν έγινε αποδεκτή, αφού το βιογραφικό (ως τότε), η απειρία και το νεαρό της ηλικίας του δεν έμοιαζαν (δικαιολογημένα) πειστικά προκειμένου να προχωρήσει στην απόκτηση του η εν λόγω ελληνική ομάδα.

Το έκανε η Αϊντραχτ (στην οποία λύνει και δένει ο μάνατζερ του) και ετοιμάζεται σε μια διετία να κερδίσει από τον Λούκα Γιόβιτς, πέραν των προφανών αγωνιστικών ωφελημάτων, και τουλάχιστον +30 εκατ. ευρώ. Μια ακόμη από τις περίφημες what if (τι θα γίνονταν αν…) ιστορίες του ποδοσφαίρου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήγε στην Τούμπα κορυφαίος φορ της Superleague - Post που άναψε φωτιές - Λέτε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags