Facebook Pixel Σέρτζιο Ολιβέιρα - ΠΑΟΚ: Μ' αυτόν θα "γκρεμίσει" την Τούμπα ο Σαββίδης
| 2019-02-12 23:30:00

Δεν είναι αστείο: Μ' αυτόν θα "γκρεμίσει" την Τούμπα ο Σαββίδης - Αδιανόητη πρόταση για τον "σκύλο"!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δεν είναι αστείο: Μ' αυτόν θα "γκρεμίσει" την Τούμπα ο Σαββίδης - Αδιανόητη πρόταση για τον "σκύλο"!

Έτοιμος ο Ιβάν να ρίξει την πρώτη "βόμβα" της νέας σεζόν.

Ακόμη δεν έκλεισε μήνα ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ, έχοντας μόλις δύο παιχνίδια στα πόδια του, ένα βασικός την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο στο Κύπελλο και ένα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο γήπεδο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήδη διαφαίνεται (και διαρρέεται…) πρόθεση εκ μέρους των υπευθύνων του «δικεφάλου» για να τον κρατήσουν και μετά το τέλος του δανεισμού του στην Τούμπα.

Πvώς έχουν λοιπόν τα δεδομένα: πρώτον, ο Πορτογάλος μέσος, ήδη, είναι κατενθουσιασμένος με το περιβάλλον. Και το επαγγελματικό και το προσωπικό. Βρίσκεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έχει προφανώς την ευκαιρία να εξελιχτεί (όταν βρει ρυθμούς και προσαρμοστεί στο παιχνίδι της νέας του ομάδας) σε αναντικατάστατο στέλεχος της, η παρουσία στο ρόστερ πολλών ομόγλωσσσων τον βοηθάει τόσο στην προσαρμογή στην καθημερινότητα του συνόλου, όσο και στην καθημερινότητα του εκτός γηπέδου. Του αρέσει (ήδη) πολύ η Θεσσαλονίκη, οπότε η πρώτη εντύπωση (που είναι ως γνωστόν από τα πλέον βασικά σε τέτοια deals) είναι θετική. 

Εννοείται πως αυτό, είναι αμφίδρομο. Και στον Δικέφαλο εκτιμούν πως έχουν αποκτήσει τον καλύτερο, τον ποιοτικότερο χαφ που αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα και εφόσον διαπιστώνουν από τη μεριά του παίκτη μια (ήδη) θετική προδιάθεση, τότε θα μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Πόρτο. Η ορισθείσα option αγοράς του 26χρονου μέσου είναι 12 εκατ. ευρώ, ποσό που ακόμη και για τον οικονομικά πανίσχυρο (για τα ελληνικά δεδομένα) ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό.

Ωστόσο, εκτιμάται πως από την στιγμή που η Πόρτο ξεκάθαρα με την επιλογή της να δανείσει τον ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο, δείχνει πως δεν τον υπολογίζει για το μέλλον της (τελείως διαφορετική η λογική των «δράκων» και ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να την υπηρετήσει).

Και εκεί, μπορούν να πατήσουν οι Κυπελλούχοι, βάζοντας στο τραπέζι διάφορες εναλλακτικές προκειμένου να μειώσουν το απαιτητό ποσό για την αγορά του παίκτη. Εναλλακτικές που μπορεί είτε να είναι αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου, ή ακόμη ακόμη, να ρίξουν στο τραπέζι ενδεχόμενα έμψυχα ανταλλάγματα.

Σε κάθε περίπτωση,  η πρώτη… ύλη για τη μονιμοποίηση της παραμονής του Σέρτζιο Ολιβέιρα στην Τούμπα, υφίσταται. Και από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως στον ΠΑΟΚ, μετά το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ιανουαρίου, το ερχόμενο καλοκαίρι δεν πρόκειται να γίνουν πολλές, αλλά απολύτως στοχευμένες κινήσεις, εκτιμάται πως αυτή της αγοράς του Πορτογάλου μπορεί (και ίσως πρέπει) να είναι μια εξ αυτών.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags