Facebook Pixel Sportdog.gr | Χωρίς καμία λογική αυτό που έκανε ο Μαρτίνς - Έτσι "εξέθεσε" τον Ολυμπιακό - "Έγκλημα" για τη ρεβάνς
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-14 23:00:00

Χωρίς καμία λογική αυτό που έκανε ο Μαρτίνς - Έτσι "εξέθεσε" τον Ολυμπιακό - "Έγκλημα" για τη ρεβάνς

του Βαγγέλη Καράμαλη
Χωρίς καμία λογική αυτό που έκανε ο Μαρτίνς - Έτσι "εξέθεσε" τον Ολυμπιακό - "Έγκλημα" για τη ρεβάνς

Toυς... έσκασε όλους ο Πορτογάλος. Ακατανόητη απόφαση!

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, όμως στο φινάλε κυρίως λόγω δικών του λαθών, ισοφαρίστηκε σε 2-2 από την Ντιναμό Κιέβου και έτσι δυσκόλεψε πάρα πολύ την πρόκρισή του.

Οι Πειραιώτες σε αντίθεση με το ματς της Τούμπας ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, ήταν σαφώς πιο προσεκτικοί και πιο κοντρολαρισμένοι στο παιχνίδι τους με εντολές του Πέδρο Μαρτίνς και έχοντας τους Φορτούνη και Ντίας σε εξαιρετική βραδιά, έφτασαν στο 1-0 με τον Χασάν, ενώ αμέσως μετά έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με το… άχαστο τετ α τετ του Έλληνα άσου, που πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Το γκολ όμως της ισοφάρισης στο 27', κόντρα στη ροή του αγώνα, σόκαρε τους Ερυθρολεύκους καθώς ήταν αρκετά... φτηνό και προήλθε από λάθος μαρκάρισμα του Τσιμίκα που άργησε να πάει στον παίκτη του, αλλά και την κακή συνεννόηση των στόπερ με τα αμυντικά χαφ, καθώς στο γύρισμα ο Μπουγιάλσκι ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι.

Παρά την ψυχρολουσία πάντως ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι μόνο να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων άμεσα, αλλά και να κάνει το 2-1 με τον Ντίας πριν το ημίχρονο, εξέλιξη που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να... τελειώσει και το ματς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη και εκεί θα έπρεπε να "παρέμβει" ο Πορτογάλος κόουτς και να παγώσει τον ρυθμό. Αν όχι στην ανάπαυλα, σίγουρα μετά το 60’ όπου οι Ντίας και Φορτούνης έδειχναν να έχουν... σκάσει. Ο Έλληνας άσος βγήκε στο 69’ όμως ο Πορτογάλος έκατσε παραπάνω από όσο έπρεπε, ενώ και μετά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να κλείσει την άμυνά του και να "δέσει" το υπέρ του σκορ, αλλά αποφάσισε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να ψάξει το τρίτο γκολ.

Ο Μαρτίνς θα μπορούσε να… τραβήξει τα λουριά και σίγουρα να αλλάξει την τακτική του μετά το 80’, όταν βλέποντας την Ντιναμό να κυκλοφορεί την μπάλα και να πιέζει επικίνδυνα, όφειλε να προστατεύσει το υπέρ του σκορ. Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων δεν το έκανε, έβαλε μόνο επιθετικογενείς παίκτες (Νάτχο αντί Φορτούνη, Λάζαρο αντί Ποντένσε και Μασούρα αντί Ντίας) και το… πλήρωσε.

Η άμυνά του, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά φέτος, τον… πλήγωσε, καθώς στο 89’ οι Ουκρανοί έκαναν πάσες μέσα στην περιοχή και ο Βέρμπιτς αμαρκάριστος σούταρε, τη στιγμή που ο Σισέ βούταγε… ηρωικά μπροστά του για να σώσει την κατάσταση. Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, ειδικά στα τελευταία λεπτά, ήταν κάτω του μετρίου και χωρίς καμία λογική, αν σκεφτούμε πως υπάρχει ρεβάνς όπου μετράνε τα εκτός έδρας γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του - Κάνει τον Μαρτίνς... Χιμένεθ - Τον αγοράζει ο Μαρινάκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags