Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Απολαυστικός Κοντογιαννίδης για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και όχι μόνο!
| 2019-02-17 11:00:00

"Τρία γκολ ο Λάζαρος, δεύτερος ο Ολυμπιακός - Κύπελλο η ΑΕΚ, αυτός το δίνει στον ΠΑΟΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρία γκολ ο Λάζαρος, δεύτερος ο Ολυμπιακός - Κύπελλο η ΑΕΚ, αυτός το δίνει στον ΠΑΟΚ"

Ατακάρες από τον Παύλο Κοντογιαννίδη στο sportdog. Απολαύστε υπεύθυνα...

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Την άποψη ότι όποιος εκ των Ολυμπιακού και ΑΕΚ πάρει τη 2η θέση ο άλλος θα κατακτήσει το Κύπελλο εξέφρασε ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Ο ηθοποιός που είναι γνωστός οπαδός της Ένωσης μίλησε αποκλειστικά στο Sportdog για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. «Το παιχνίδι θα το πάρει ένας παίκτης», επισημαίνει.

Ο καλλιτέχνης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και ευχήθηκε στον Ολυμπιακό να προχωρήσει πιο μακρυά στην Ευρώπη. Παράλληλα κατέγραψε τί έφταιξε φέτος στην ομάδα του και έχασε τη μάχη του τίτλου, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την παρουσία του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια.

Ο Κοντογιαννίδης αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές και ζήτησε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν διανοείται να λες “βρήκα το αστέρι της Βεργίνας” και να το έχει σημαία ο Σκοπιανός, ο Σλάβος. Είναι σαν να παίρνει ο Ολυμπιακός για έμβλημα τον Δικέφαλο της ΑΕΚ». Ο Πόντιος μας ενημέρωσε και για τα μελλοντικά του σχέδια, καθώς ετοιμάζεται να φέρει στη θεατρική σκηνή το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου που αναφέρεται στη γενοκτονία των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας.

Πώς σας φαίνεται η ΑΕΚ φέτος;

«Αδύναμη. Είχε πάρα πολλές μεγάλες υποχρεώσεις. Μπήκε στους ομίλους του Champions League. Οπότε ήθελε ενίσχυση. Ειδικά στη μεσαία γραμμή τα παιδιά φούσκωσαν και έσκασαν, δεν άντεξαν. Όποια ομάδα παίζει παράλληλα και στην Ευρώπη πάντα έχει απώλεια δυναμικής στο πρωτάθλημα. Μπορούσε να κάνει καλύτερη πορεία στους ομίλους. Όχι ότι δεν έπαιξε καλά. Δεν είχε τεσσάρες όπως είχαν άλλες ομάδες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί. Ήθελε ενισχυμένο δυναμικό. Έμεινε σχεδόν με τους ίδιους παίκτες. Για μένα μεγάλη απώλεια δεν ήταν τόσο ο Αραούχο όσο ο Χριστοδουλόπουλος. Δεν βρήκε αντικαταστάτη στη θέση του. Ο Λάζαρος έχει την ψυχή. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει περισσότερες επιλογές. Μετά την περσινή σούπερ χρονιά που έκανε ο Λάζαρος στην ΑΕΚ δεν μπορούσε να έχει την ίδια απόδοση ακόμα και στη Μπαρτσελόνα να πήγαινε. Πέρσι ήταν η χρονιά του. Μην ξεχνάμε, ότι μόλις κόλλαγε η ομάδα και έστηναν τα πούλμαν έξω από τις εστίες, είχε τον Λάζαρο να την ξεκολλήσει, να βάλει ανάποδα ψαλίδια του. Φέτος δεν το έχουμε αυτό».

Μιλήσατε για ενίσχυση. Είδαμε φέτος, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραδέχτηκε ότι τα χρήματα από το Champions League θα πάνε στον... κουμπαρά για το γήπεδο. Πως κρίνετε αυτήν την κίνηση;

«Ας κάνουμε μία απλή υπόθεση. Με τη Μπενφίκα εδώ μέσα αν είχαμε πάρει άλλους δύο παίκτες θα της είχαμε πετάξει άλλα τρία γκολ. Αυτό το παιχνίδι είχε μπόνους εκατομμύρια ευρώ. Ας το δούμε και με αυτή την αξιολόγηση».

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ πως το βλέπετε;

«Παίζουν δύο ομάδες πολύ καλές και η χαρά του θεατή είναι να παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Αν και εγώ φέτος παρακολουθώντας μπάλα και αθλητικές εκπομπές μπορώ να πω, ότι μου αρέσουν και άλλες ομάδες, εκτός των τεσσάρων μεγάλων, όπως ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Λαμία, η ΑΕΛ. Έχει ωραίες ομάδες το πρωτάθλημα. Βέβαια οι μεγάλες μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Ο Αστέρας έχει πέσει πολύ φέτος, ενώ πέρσι πέταγε».

Ποια μονάδα του Ολυμπιακού χρειάζεται προσοχή;

«Θα σας πω μια ιστορία. Παλιά, στις καλές εποχές που πήγαιναν οι οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο, είχα πάει σε ένα Ολυμπιακός-ΑΕΚ με ερυθρόλευκους φίλους μου στο Καραϊσκάκη. Παιζόταν το παιχνίδι και κάποια στιγμή ένας παλαίμαχος των Πειραιωτών, ενώ το ματς ήταν 0-0, είπε την εξής φράση που καθορίζει κατά τη γνώμη μου τα περισσότερα ντέρμπι. “Το παιχνίδι θα το πάρει ένας παίκτης”, είπε και όντως έτσι έγινε. Δεν πέρασαν δέκα λεπτά, έγινε μία μακρινή μπαλιά, περνάει τρία άτομα ο Κετσπάγια και βάζει γκολ με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 1-0. Σε ένα άλλο παιχνίδι που είχα δει με τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι το πήρε μόνος του ο Σαραβάκος, έβαλε τρία γκολ και τελείωσε. Στην Τούμπα για παράδειγμα, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, τον αγώνα πήρε το τέρμα του Βιεϊρίνια. Έτσι και δεν έμπαινε εκεί το γκολ και πέρναγαν τα λεπτά θα είχε άλλη εξέλιξη το ντέρμπι. Ποιος θα πάρει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη; Θα είναι ο Πόνσε, θα είναι ο Λάζαρος ή ο Φορτούνης; Θα το δούμε».

Το πρωτάθλημα δίκαια το κατακτά ο ΠΑΟΚ;

«Λένε ορισμένοι για τις φοβερές μονάδες του ΠΑΟΚ. Πού ήταν οι φοβερές μονάδες με τη Βίντι; Πού ήταν όταν άρπαζαν τέσσερα από τη Μπενφίκα και την Τσέλσι; Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα ήταν και πάρα πολύ τυχερός. Μην ξεχνάμε, ότι στον πρώτο γύρο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το πήρε πάλι ένας παίκτης, ο Πασχαλάκης. Και έφαγαν οι Πειραιώτες ένα αυτογκόλ... γειά σου. Το ματς με την ΑΕΚ δεν το πήρε ο Πρίγιοβιτς. Το πήρε ο Πασχαλάκης που έκανε τέσσερις αποκρούσεις και η Ένωση είχε τρία δοκάρια που λες “έλεος, τί περιμένεις άλλο; Κάποτε θα το φας και το γκολ”. Ο ΠΑΟΚ θα το πάρει αλλά μην απαξιώνουμε τα πάντα, γιατί έχει και άλλα παιχνίδια το πρωτάθλημα. Τότε να πούμε “ας σταματήσει το πρωτάθλημα παιδιά, το πήρατε”. Μου άρεσε πάρα πολύ που οι παίκτες του ΠΑΟΚ στις δηλώσεις τους. Ο Βιεϊρίνια είπε αφού δεν το εξασφαλίσαμε μαθηματικά, ακόμα το παλεύουμε. Είναι πολύ ο ΠΑΟΚ για να το πάρει και το δικαιούται μετά από τόσα χρόνια. Ειδικά ο Βιεϊρίνια που είναι πολύ καλός παίκτης και προσωπικότητα. Από την άλλη μην ξεχνάμε, ότι για παράδειγμα μπορεί να πάει ένας Λεβαδειακός μέσα στην Τούμπα και να πάρει το διπλό. Έχουν γίνει αυτά. Η ΑΕΚ γιατί είναι τόσους βαθμούς πίσω. Ήρθε ο Ατρόμητος έκανε δύο κατεβασιές, έβαλε δύο γκολ, η Ένωση είχε δοκάρια, έχασε 2-0. Γεια σας, το πρωτάθλημα έφυγε, πέταξε. Ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε. Αν κάνουμε και λίγο το μάντη, βάσει προοπτικών θα το πάρει. Δεν είναι κακό άλλωστε να το πάρει. Τόσα λεφτά έριξαν, τόσο πάθος είχαν οι οπαδοί, τόσο τύχη είχε η ομάδα. Όλα τα είχε φέτος ο ΠΑΟΚ. Όλα συνηγορούν υπέρ του. Έχει και τόσο καλό τερματοφύλακα που έχει αποκρούσει θεούς και δαίμονες».

Τί προβλέπετε για τη μάχη της 2ης θέσης;

«Θα τη διεκδικήσουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Ένας θα την κατακτήσει και ο άλλος θα πάρει το Κύπελλο. Μπορεί να φορτσάρει ξέρω εγώ ο Χριστοδουλόπουλος και να βάλει τρία γκολ στο ντέρμπι. Μην ξεχνάτε, ότι όποιος παίκτης φεύγει από την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό μας πετάει και τέσσερα γκολ μετά. Βλέπε Τζιμπούρ. Βγάζουν το άχτι τους. Αν πάρει το ντέρμπι ο Ολυμπιακός θα έχει ισχυρότατο προβάδισμα για τη 2η θέση. Η ΑΕΚ θα ρίξει τότε τις δυνάμεις της στο Κύπελλο, ένας τίτλος που δεν είναι καθόλου άσχημος για τη φετινή χρονιά. Εγώ εύχομαι ολόψυχα (και έχω τη διαίσθηση ότι θα το κάνει), ο Ολυμπιακός να προχωρήσει πιο βαθιά στην Ευρώπη».

Σας βλέπω πολύ ενεργό στο Facebook, ιδιαίτερα για τα πολιτικά πράγματα. Ποια είναι η άποψή σας για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ονοματοδοσία των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία;

«Έχω τοποθετηθεί για αυτό. Για θέματα εθνικού κύρους και υπερηφάνειας αποφασίζει πάντα ο λαός. Απαιτείται δημοψήφισμα. Εγώ είμαι Μακεδόνας. Το σπίτι μου από τους τάφους της Βεργίνας είναι 1 χιλιόμετρο. Δεν διανοείται να λες “βρήκα το αστέρι της Βεργίνας” και να το έχει σημαία ο Σκοπιανός, ο Σλάβος. Είναι σαν να παίρνει ο Ολυμπιακός για έμβλημα τον Δικέφαλο της ΑΕΚ».

Θα σας δούμε ξανά στον πολιτικό στίβο;

«Έχουμε ιδρύσει με δική μου πρωτοβουλία το Κίνημα Πτωχών Ελλάδας, το οποίο ταξικά χωρίζεται σε πλούσιους και φτωχούς, άρα είναι ένα πλατύ μέτωπο. Δεχόμαστε συμμετοχές και πολύ σύντομα θα πάρει μορφή νομικής εκπροσώπησης. Ίσως προλάβουμε να δώσουμε μάχη για τις ευρωεκλογές ή τις εθνικές. Τώρα βέβαια αυτή την περίοδο το ποδόσφαιρο είναι πιο κουλτουριάρικο από την πολιτική. Εγώ εδώ και 30 χρόνια είμαι ενεργός πολιτικά. Μην ξεχνάμε, ότι στη Β' Αθηνών είχα 15.000 ψήφους παραπάνω από τον Παπαχριστόπουλο και τον Κουίκ που διαμορφώνουν την πολιτική σκηνή».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Κεμάλ στη Σαμψούντα για την έναρξη τη δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ως Πόντιος καλλιτέχνης ετοιμάζεται κάτι;

«Θα μεταφέρουμε στο θέατρο το ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, “Σέρρα η ψυχή του Πόντου”. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε νεώτερα. Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Είναι ένα βιβλίο το οποίο θα μεταφερθεί σε μία δύωρη παράσταση».

Τις μουσικές σας απόπειρες τις συνεχίζετε;

«Έχω ένα συγκρότημα τα “Μουσικά Καλάσνικοφ”, με το οποίο ετοιμάζουμε δίσκο. Ταυτόχρονα ψάχνουμε χώρο εμφανίσεων, λογικά θα μας βλέπετε στο “Άλσος” τις Δευτέρες. Γίνονται πολλά πράγματα. Βρίσκομαι σε επιφυλακή σε όλους τους τομείς. Να ξέρετε, ότι έχει κλείσει για του χρόνου μία παράσταση στο Θέατρο Γκλόρια, όπου θα παίζω σε έργο της Εμμανουέλας Αλεξίου, μαζί με τη Μαρία Γεωργιάδου. Πρόκειται για την “Κυρία Ιουλία” το οποίο θα παίζεται από τον Οκτώβριο, Δευτέρα και Τρίτη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags