Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Απίστευτο αυτό που είπε μετά τον Ολυμπιακό
| 2019-02-18 10:57:00

Απίστευτο αυτό που έκανε ο Χιμένεθ μετά τον Ολυμπιακό - Τρελάθηκαν όλοι στην ΑΕΚ - Είναι δυνατόν;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτο αυτό που έκανε ο Χιμένεθ μετά τον Ολυμπιακό - Τρελάθηκαν όλοι στην ΑΕΚ - Είναι δυνατόν;

Ξέφυγε εντελώς ο Μανόλο. Τι ξεστόμισε;

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: "Ναι υπάρχει εξήγηση αλλά δεν μπορώ να την πω ανοιχτά". Σίγουρα, δε θα περίμενε κανείς να είναι αυτή η πρώτη πρώτη ατάκα του Ισπανού προπονητή μετά την "τεσσάρα" στο χθεσινό ντέρμπι. Ρωτήθηκε ο κόουτς για την τελείως διπρόσωπη εικόνα της ομάδας του και πού την εξηγεί και προτίμησε να απαντήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σαφής ο υπαινιγμός του. Πόσο  μάλλον όταν και μεσοβδόμαδα, παραμονές του ντέρμπι, είχε αφήσει ανάλογο. Ανεξαρτήτως αν έχει ή δεν έχει δίκιο, αυτές του οι τοποθετήσεις δεν έκαναν καθόλου καλή εντύπωση τόσο στον διοικητικό και αγωνιστικό περίγυρο της Ένωσης όσο και στους οπαδούς της.

Αν ο Μανόλο Χιμένεθ και ο οποιοσδήποτε προπονητής είναι στη θέση του, έχει να προσάψει το οτιδήποτε στον προκάτοχό του παραλαμβάνοντας μεσούσης της σεζόν μια ομάδα, τότε έχει δύο δρόμους: είτε δημόσια να εξηγήσει την κατάσταση και να κάνει την κριτική του, κάτι που παρότι αντισυναδελφικό, τουλάχιστον είναι ντόμπρο και ειλικρινές, είτε να μην πει το παραμικρό, επιλέγοντας να αφήσει τη δουλειά του να "μιλήσει" για τη διαφορά, για το πριν και το μετά δηλαδή.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πίκρα" για άσο της ΑΕΚ - Τον... τέλειωσε ο Ουζουνίδης, τον διώχνει ο Χιμένεθ - Δεν το γυρνάει!

Ο τρίτος δρόμος που επέλεξε ο Ισπανός, αυτός του "ναι μεν αλλά", του "δεν λέω τίποτα, αλλά όλοι καταλαβαίνετε" αγγίζει τα όρια της απρέπειας και φλερτάρει με αυτά των κανόνων, έστω και άγραφων, της επαγγελματικής ηθικής.

Πόσο μάλλον όταν και προφανώς και ο ίδιος ο κόουτς, ειδικά για το χθεσινό ντέρμπι, έχει και τις δικές του, πολύ σημαντικές για την εξέλιξη του ματς, ευθύνες, ειδικά στη διαχείριση του παιχνιδιού και στην εικόνα που (δεν επέτρεψε ο ίδιος μέσω κάποιων επιλογών του) δεν έβγαλε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Οπότε, επειδή τέτοιες συμπεριφορές δεν αρέσουν σε κανέναν -εντός ή εκτός ΑΕΚ- αν ο 55χρονος προπονητής έχει κάτι να πει ως προς την προηγούμενη προπονητική κατάσταση, καλό, χρήσιμο και πρέπον θα είναι να το πει δημόσια, καθαρά και ξάστερα. Χωρίς φθηνούς υπαινιγμούς και υπονοούμενα που δεν απαλύνουν την κατάσταση, αλλά αντίθετα, επιβαρύνουν και τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Είναι ηλίθιο αυτό που κάνει ο Φορτούνης - Θα είχε πέσει με Έλληνα ρέφερι» - Ξέσπασμα για Ουζουνίδη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags