Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τρελά πράγματα με Κρστίτσιτς - Τι "παίζει" με Μπάρκα - Λαμπρόπουλος ή Οικονόμου;
| 2019-02-18 13:40:00

Τρελά πράγματα με Κρστίτσιτς - Τι "παίζει" με Μπάρκα - Λαμπρόπουλος ή Οικονόμου με τα υπερτριπλάσια;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελά πράγματα με Κρστίτσιτς - Τι "παίζει" με Μπάρκα - Λαμπρόπουλος ή Οικονόμου με τα υπερτριπλάσια;

Απορίες που... καίνε στην ΑΕΚ μετά τη συντριβή. Όλα στο πιάτο!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Συντριβή, κακή συνολικά εικόνα, κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο, απώλεια της 2ης θέσης, ντέρμπι πλέον και για την 3η, αβεβαιότητα και για το υπόλοιπο της σεζόν, η οποία ολοένα και περισσότερο φλερτάρει με το να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πισωγύρισμα σε σχέση με την περυσινή θριαμβευτική.

Ολα τα παραπάνω, συμπεράσματα που προκύπτουν, χοντρικά, από τη χθεσινή εικόνα της Ένωσης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και άλλα όμως, πιο εξειδικευμένα, τα οποία εδώ και καιρό "περιφέρονται" ως φημολογία, ως απορίες και χθες έγιναν τόσο προφανή που είναι αδύνατον να μην καταγραφούν.

Πρώτο και κύριο, Νέναντ Κρστίτσιτς. Ο Σέρβος αποτέλεσε τη μεγάλη ποδοσφαιρική επένδυση τον Ιανουάριο. Είναι ενταγμένος στις προπονήσεις της ομάδας, στην καθημερινότητα της, από τις αρχές του 2019. Προερχόμενος από φουλ ρυθμό και φουλ παραστάσεις. Και όμως. Σε αυτό το διάστημα του 1,5 μήνα, ούτε ο τεχνικός που εισηγήθηκε (το καλοκαίρι) την απόκτησή του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ούτε ο τεχνικός που τον βρήκε, ο Μανόλο Χιμένεθ, τον έχουν εμπιστευτεί.

Τρανό παράδειγμα, η χθεσινή χρησιμοποίηση του παντελώς ανέτοιμου (απόρροια του δίμηνου τραυματισμού του) Γαλανόπουλου και η παραμονή του Σέρβου στον πάγκο. Εύλογες λοιπόν οι απορίες: συμβαίνει κάτι; Εχει γίνει κάτι με τον Κρστίτσιτς στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα και αγνοούμε; Από εκεί που ήταν πανέτοιμος να μπει και να παίξει, αποτελώντας τον στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής, να μη βρίσκει ούτε λεπτά συμμετοχής και μάλιστα με δύο προπονητές;

Δεύτερο θέμα, ο Βασίλης Μπάρκας. Εδώ και πολύ καιρό ντεφορμέ, δεν εμπνέει καμία πλέον εμπιστοσύνη και η εικόνα του στα δοκάρια της Ένωσης απέχει παράσαγγας από αυτήν στο ξεκίνημα της σεζόν, ή πόσο μάλλον, από την περυσινή. Και στο χθεσινό ντέρμπι δεν κάνει τίποτα, ευθύνεται σίγουρα για το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ενώ πολλοί εκτιμούν πως ίσως μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και στο πρώτο.

Τα προσόντα δεν λείπουν από τον Μπάρκα, ούτε η προοπτική, ούτε οι δυνατότητες εξέλιξης. Είναι όμως ευδιάκριτο πως συνεχώς το τελευταίο διάστημα κάνει βήματα προς τα πίσω. Όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά εμφανίζεται χειρότερος σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού. Και οι πλέον παρατηρητικοί θυμούνται πως δεν είναι ο μόνος τερματοφύλακας του ρόστερ, στο διάστημα της επιστροφής της στη Superleague, με ανάλογη πορεία… οπισθοχώρησης. Η ευθύνη λοιπόν πέφτει προφανώς στην προπονητική καθημερινότητα της ομάδας και πλέον είναι τόσο εμφανής που επιβάλλεται να αποδοθεί.

Τέλος, ο Μάριος Οικονόμου. Χαρακτηριστικά χθες, άνθρωποι του συλλόγου, μετά το ντέρμπι έλεγαν πως πέρυσι πήρε το "διπλό" στο Καραϊσκάκη έχοντας ως δίδυμο στόπερ τους Τσιγκρίνσκι -Βράνιες και χθες πήγε να παίξει με Οικονόμου- Τσόσιτς. Προφανώς αναγκαστικά, αφού (όπως είχαμε επισημάνει έγκαιρα στο sportdog) ο Ουκρανός δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί (παρότι πιέστηκε αφόρητα καίτοι ανέτοιμος και χωρίς ούτε λεπτό προπόνησης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας), ωστόσο στην περίπτωση του Ελληνα στόπερ και εδώ, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που παρουσιάστηκε όταν εντάχθηκε στην ΑΕΚ ("φύσει και βάσει χαρακτηριστικών διάδοχος του Βράνιες", κάτι που πλέον είναι εμφανές σε όλους), δεν λείπουν τα παιχνίδια όπου "εξαφανίζεται" από το γήπεδο, όπως χτες και επ’ ουδενί δεν δείχνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που περίμεναν στην Ένωση. Και αυτά που "ανάγκασαν" τους επιτελείς της ομάδας να δαπανήσουν 600.000 ευρώ για να τον αγοράσουν από την Μπολόνια. Και αν πει κανείς πως αυτά τα χρήματα, ως τώρα, πιάνουν τόπο, μάλλον υπερβολικός θα είναι.

Όταν στα αποδυτήρια (και όχι μόνο…) αναπολείται -και φωναχτά μάλιστα...- ο "κομμένος" Λαμπρόπουλος, ο οποίος ζήτησε 100.000 ευρώ περισσότερα απ’ όσα του προτάθηκαν, τη στιγμή που ο Οικονόμου κοστίζει τα υπερτριπλάσια (και για φέτος μόνο, μεικτά, προσεγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία και το ποσό αγοράς του από την Μπολόνια), τότε μάλλον υπάρχει -σοβαρό- πρόβλημα (και) εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρθρο... τρόμος για ΑΕΚ: "Ποια 4άρα; Έρχεται καταστροφή: Αποκλεισμός στο Κυπέλλο, 2ος ο Ατρόμητος"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags