Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 1-5 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-02-18 20:53:00

Δώστε του τον τίτλο... από τώρα! Νέο "πάρτι" του ΠΑΟΚ με πεντάρα στη Ριζούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δώστε του τον τίτλο... από τώρα! Νέο "πάρτι" του ΠΑΟΚ με πεντάρα στη Ριζούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διέλυσε τον Απόλλωνα με 5-1 ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε… επίδειξη δύναμης στη Ριζούπολη, όπου νίκησε “σβηστά” με 5-1 τον Απόλλωνα και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος “καθάρισε” από νωρίς χάρη στα γκολ του Πέλκα στο 4’ και του Ολιβέιρα στο 9’, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το 3-0 στο 33’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με τον Ντούρσο στο 64’, όμως στο 78’ ο Σφιντέρσκι και ο Ενρίκε στο 88' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου διατήρησε το αήττητο που διατηρεί στο φετινό πρωτάθλημα και ξέφυγε εκ νέου με εννιά βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους εννιά πόντους όντας ουραγός στη βαθμολογία.

Το ματς

Η πλάστιγγα έγειρε από πολύ νωρίς υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρουσίασε αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 4’ έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια και κεφαλιά του Πέλκα, ο οποίος έμεινε ολομόναχος στη μικρή περιοχή. Στο 7’ ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Μπεντινέλι. Ο Δικέφαλος όχι μόνο δεν ισοφαρίστηκε, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ άμεσα. Στο 9’ ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα και δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Χουάντερσον, κάνοντας το 2-0!

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, αφού στο 15’ ο Μπεντινέλι απώλεσε τεράστια ευκαιρία, πλασάροντας πολλά μέτρα άουτ σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ο Δικέφαλος έφτασε και σε τρίτο γκολ με υποδειγματικό συνδυασμό στο 33’. Ακπόμ, Μαουρίσιο και Λημνιός άλλαξαν την μπάλα, με τον τελευταίο να γυρίζει στη μικρή περιοχή και τον Μπίσεσβαρ να μη δυσκολεύεται να «γράψει» το 3-0 με κοντινό πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν σαφώς χαμηλότερος, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο χαλαρά, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Στο 50’ το σουτ του Μαουρίσιο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 64’ ο Απόλλωνας πέτυχε το γκολ της τιμές. Ο Οριουέλα έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Ντούρσο νίκησε τον Πασχαλάκη με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Πολωνός μπήκε στο παιχνίδι στο 75’ και στο 78’ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας 4-1 με αριστερό σουτ στην κίνηση έπειτα από μπαλιά του Κρέσπο. Το ίδιο συνέβη και με τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος μπήκε στο ματς και 81' και πέτυχε το τελικό 5-1 στο 88' με σουτ, που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Πέλκας ξεκίνησε βασικός μετά από καιρό και δικαίωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιλογή του, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ και έχοντας πολύ καλή παρουσία σε ολόκληρο το ματς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουάντερσον, με στόπερ τους Κύργια, Οριουέλα και Βαφέα. Ο Στάθης κάλυψε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά και ο Ρώσση την αριστερή. Οι Ντούρσο και Κοντοές αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Ντεφεντερίκο και Μπεντινέλι κινήθηκαν περιφερειακά του σέντερ φορ, Ελ-Χέλβε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια να αποτελούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Μαουρίσιο, Ολιβέιρα και μπροστά τους ο Πέλκας. Αριστερά στα χαφ ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, από τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, απλοποίησε εντελώς τα πράγματα για τον Δικέφαλο και… έκοψε τα πόδια των παικτών του Απόλλωνα, που έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0 από το 9’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Άγγελος Ευαγγέλου, ο οποίος δεν είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες φάσεις.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (3-4-3): Χουάντερσον, Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλο, Στάθης, Κοντοές (46’ Γκίμο), Ντούρσο, Ρώσση (46’ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ντεφεντερίκο.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίτσιο, Λημνιός (85’ Ζαμπά), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (76’ Σφιντέρσκι), Άκπομ (81’ Ενρίκε).

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας).

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags