Facebook Pixel ΑΕΚ: Κρίσιμη σε όλα τα επίπεδα η εκδίκαση για τα επεισόδια κόντρα στον Άγιαξ
| 2019-02-18 22:05:00

Ποια 4άρα τώρα; Αυτός είναι ο... τρόμος για την ΑΕΚ - Σενάριο-εφιάλτης κρίνει τα πάντα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποια 4άρα τώρα; Αυτός είναι ο... τρόμος για την ΑΕΚ - Σενάριο-εφιάλτης κρίνει τα πάντα!

Σε αναμμένα κάρβουνα οι Κιτρινόμαυροι, στο κόκκινο η αγωνία.

ΑΕΚ: Να ήταν μόνο η χτεσινή «τεσσάρα»; Να είναι η… χαοτική απόσταση από τον ΠΑΟΚ και η – κακά τα ψέματα – μη αναστρέψιμη από τον Ολυμπιακό; Να είναι ακόμη και το ντέρμπι που προδιαγράφεται ως το τέλος της σεζόν με τον Ατρόμητο για την κατάκτηση της 3ης θέσης και το (λεγόμενο) «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ;

Το κυριότερο, το καθοριστικό για το άμεσο μέλλον της ΑΕΚ είναι η προσεχής Πέμπτη, ημέρα οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση της για τα επεισόδια των οπαδών της στο παιχνίδι με τον Αγιαξ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάντεις ή δικαστές δεν είμαστε, αλλά είναι προφανές πως η έκβαση της συγκεκριμένης εκδίκασης θα καθορίσει πολλά αναφορικά με την πολιτική της Ενωσης για την επόμενη σεζόν (τουλάχιστον).

Αν και εφόσον λοιπόν προκύψει αυτό που φοβούνται πολλοί, δηλαδή μια ποινή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις για ένα (ή στο χειρότερο, αλλά υπαρκτό σενάριο) ή δύο χρόνια, αυτομάτως επηρεάζονται τα πάντα. Δεν θα υπάρχουν έσοδα από τα ευρωπαϊκά ματς – και για να καταλάβετε την αντιστοιχία, φέτος μόνο, από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτά ξεπέρασαν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ – με μοιραίες αναπροσαρμογές σε επίπεδο μπάτζετ, μεταγραφικής δραστηριότητας κτλ.

Πως, για παράδειγμα, θα μπορέσει η ΑΕΚ να διαπραγματευτεί με τον Πόνσε την μονιμοποίηση της παραμονής του αν δεν έχει να του προσφέρει το δέλεαρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής; Πως θα διεκδικήσει υπογραφές ξένων ποδοσφαιριστών (που προφανέστατα είναι υπερ-απαραίτητοι) με μια ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη; Ενώ ακόμη και μισθολογικά, εξυπακούεται πως δεν θα είναι εύκολο, χωρίς εγγυημένα έσοδα, να γίνουν οι (επίσης απαραίτητες βάσει της φετινής εικόνας) υπερβάσεις.

Θα πει κανείς, και απολύτως σωστά, πως υπάρχει η φετινή «κάβα» των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ,  η οποία και σύμφωνα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα είναι διαθέσιμη για την λειτουργικότητα και την αυτονομία του συλλόγου. Προφανώς, ισχύει. Προφανώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα «καθαρά» έσοδα της φετινής χρονιάς για να βγει η επόμενη (γιατί μόνο γι’ αυτήν φτάνουν…) σε περίπτωση πάντα που προκύψει «καμπάνα». Και πάλι όμως, συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα, ακόμη και σε μια οικονομικά απολύτως εύρυθμη εταιρεία όπως είναι η ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, την Πέμπτη ίσως να είναι η πιο καθοριστική μέρα της επόμενης διετίας της ΑΕΚ. Το ματς που θα δώσει στις δικαστικές αίθουσες της ΟΥΕΦΑ θα κρίνει πιθανότατα την εικόνα του ρόστερ της, την κατάσταση της, ακόμη και τις (ρεαλιστικές) φιλοδοξίες της σε κάθε επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της στην Αγιά Σοφιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πίκρα" για άσο της ΑΕΚ - Τον... τέλειωσε ο Ουζουνίδης, τον διώχνει ο Χιμένεθ - Δεν το γυρνάει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags