Facebook Pixel Φοβερά νέα για τον Παναθηναϊκό
| 2019-02-20 12:09:00

Φοβερό νέο για ΠΑΟ - Γυρίζουν όλα τούμπα - Έτσι "καθαρίζει" - Μακριά από Στραματσόνι και Εσιέν

του Νίκου Στεργίου
Φοβερό νέο για ΠΑΟ - Γυρίζουν όλα τούμπα - Έτσι "καθαρίζει" - Μακριά από Στραματσόνι και Εσιέν

Σούπερ εξέλιξη και ανατροπή δεδομένων στο Τριφύλλι. 

Πέρυσι, για τους πλέον προσεκτικούς περί των οικονομικών, η γνωμοδότηση της Grant Thornton, της αρμόδιας εταιρίας που έχει αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών δεικτών του Παναθηναϊκού, ήταν ουσιαστικά το προμήνυμα για τη μη αδειοδότηση του "τριφυλλιού". Όπως και έγινε τελικά.

Φέτος, έγκαιρα -όπως και τότε- η εν λόγω εταιρεία συντάσσεται με την εδώ και καιρό διαφαινόμενη αλλαγή κλίματος στα οικονομικά των "πρασίνων", αφού σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στελέχη της ενημέρωσαν τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Και σύμφωνα με αυτήν την ενημέρωση καταγράφεται σαφής βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, τόσο που ίσως φτάσουμε σε δεδομένα ακόμη θετικού ισολογισμού.

Προφανώς, αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία, είναι το θετικότερο μήνυμα που θα μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός, αφού πρακτικά θα επισημοποιηθεί πως βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο για να αδειοδοτηθεί φέτος. Μην προτρέχουμε όμως. Όπως έχουμε επισημάνει στο sportdog, δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα μια τέτοια εξέλιξη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Ναι, δεν θα υπάρχει ποινή αφαίρεσης βαθμών ούτε και μεταγραφικοί περιορισμοί, αλλά εφόσον εδώ και καιρό οι "πράσινοι" -κατόπιν διοικητικής απόφασης- έχουν μπει από πέρυσι στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης, δεν θα εκτροχιαστούν, ανεξαρτήτως αδειοδότησης ή όχι.

Το "μνημονιακό" μπατζετ θα διατηρηθεί, στην καλύτερη των περιπτώσεων στα φετινά επίπεδα (κοντά στα 6 εκατ. ευρώ μεικτά), μεταγραφές με αγορά ποδοσφαιριστών αποκλείεται να γίνουν, θα αναζητηθούν και πάλι νεαροί, εξελίξιμοι, "οικονομικοί" ποδοσφαιριστές, με τα συμβόλαια μετρημένων εξαιρέσεων να έχουν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- "ταβάνι" τις 250.000 ευρώ.

Διαφορετικά άλλωστε δεν γίνεται. Νωπό άλλωστε το πάθημα του "καλοκαιριού Στραματσόνι", όταν και τότε ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα με τη συνετή πρότερη διαχείριση και τις προσεκτικές μεταγραφικές επιλογές και επιλογές συμβολαίων, ωστόσο το... ξεσάλωμα εκείνου του καλοκαιριού με deals τύπου Εσιέν, εκτροχίασαν εντελώς και το αγωνιστικό πλάνο και (κυρίως) οικονομικά την ΠΑΕ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags