Facebook Pixel Μία ανάσα από την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Σιμεόνε!
| 2019-02-21 12:50:00

Θα μείνεις άφωνος: Μία ανάσα από ΑΕΚ top όνομα που σαρώνει στην Ευρώπη - Τον "έφαγε" ο Χιμένεθ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Θα μείνεις άφωνος: Μία ανάσα από ΑΕΚ top όνομα που σαρώνει στην Ευρώπη - Τον "έφαγε" ο Χιμένεθ!

Αδιανόητο παρασκήνιο. Ποιος έκανε το... έγκλημα του αιώνα; 

Κάθε φορά που βλέπεις τον Ντιέγκο Σιμεόνε να κάνει τα... δικά του στο γήπεδο, δεν γίνεται να μη μνημονεύεται το πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η ιστορία αν πριν εννιά χρόνια, η ΑΕΚ τον είχε επιλέξει να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία!

Ρετρό λοιπόν, που αξίζει τον κόπο μετά και τις χθεσινές, απολύτως χαρακτηριστικές της ιδιοσυγκρασίας του "Τσόλο", χειρονομίες του ύστερα από το πρώτο γκολ της Ατλέτικο στην επικράτηση της κόντρα στη Γιουβέντους.

Τέλη Οκτωβρίου του 2010. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ και ο τότε πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης, με τον τεχνικό διευθυντή Άρναρ Γκρέταρσον ψάχνουν από το πάνω ράφι τον διάδοχο του Σερβοβόσνιου. Στη λίστα τους; ο Γάλλος Πολ Λε Γκουέν, ο Πορτογάλος Πάολο Σόουζα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Με όλους γίνονται συζητήσεις, με άλλους μέχρι και ραντεβού (με τον Χιμένεθ και τον Λε Γκουέν). Με τον Σιμεόνε, ο Αδαμίδης συνομιλεί τηλεφωνικά. Τότε, έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Απερτούρα με την Εστουδιάντες (2006) κι ένα Κλαουζούρα με τη Ρίβερ Πλέιτ (2008), όμως είναι χωρίς δουλειά αφού έχει απολυθεί από τη Σαν Λορέντζο. Φαντάζει ως η ευκολότερη λύση. Και η πλέον οικονομική για την ΑΕΚ. Στην πορεία, χάνει έδαφος ο Πάουλο Σόουζα, χάνει όμως και ο Σιμεόνε, αφού θεωρείται ρίσκο να πάει η ΑΕΚ σε έναν προπονητή χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία.

Κατ’ άλλους βέβαια, τότε, ο Αργεντινός είχε αρνηθεί την πρόταση της ΑΕΚ, αφού ήθελε να προπονήσει σε πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και πράγματι, το πέτυχε, αφού λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε την Κατάνια, την οποία και κράτησε (σεζόν 2010-11) στο καμπιονάτο, επέστρεψε στην πατρίδα του για λίγους μήνες για χάρη της Ρασίνγκ, προτού, στα τέλη του 2011 αναλάβει -ως λύση ανάγκης τότε- την Ατλέτικο. Τα υπόλοιπα, ιστορία…

Η ΑΕΚ, έχοντας καταλήξει στις περιπτώσεις ΛεΓκουέν και Χιμένεθ, επιλέγει στο τέλος, λόγω της θητείας του στη Σεβίλλη, αλλά και των εξαιρετικών εντυπώσεων που άφησε στο ραντεβού που έγινε στο Λονδίνο με την ηγεσία της Ενωσης, τον Ανδαλουσιάνο, ξεκινώντας έτσι αυτήν τη μακροχρόνια σχέση, η οποία έχει φέρει τον 55χρονο τεχνικό τρεις φορές στα ηνία των "κιτρινόμαυρων", με συγκομιδή ενός πρωταθλήματος και ενός Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τώρα: Ρεπορτάζ-φωτιά για την ποινή της ΑΕΚ από την UEFA - Έτσι τη γλιτώνει, "βοηθάει" ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags