Facebook Pixel ΑΕΚ - UEFA: Στα μαλακά η ΑΕΚ, τη γλίτωσε με μονοετή αποκλεισμό με αναστολή
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-22 13:03:00

Τη γλίτωσε η ΑΕΚ – Έπεσε στα μαλακά, χωρίς κόσμο στην Ευρώπη

Sportdog Team
Τη γλίτωσε η ΑΕΚ – Έπεσε στα μαλακά, χωρίς κόσμο στην Ευρώπη

Βγήκε η ποινή της Ένωσης.

Στα μαλακά έπεσε η ΑΕΚ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ για τους ομίλους του Champions League. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA τιμώρησε την Ένωση με έναν χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με διετή αναστολή.

Συν τοις άλλοις οι κιτρινόμαυροι θα κληθούν να αγωνιστούν σε δύο εντός έδρας ματς κεκλεισμένων των θυρών και να πληρώσουν 80.000 Ευρώ πρόστιμο.

Αυτό σημαίνει, ότι η ΑΕΚ έπεσε στα μαλακά. Η Ένωση θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρωπη τη νέα σεζόν, σε περίπτωση όμως νέων επεισοδίων θα παραβιάσει τη διετή αναστολή και τότε θα ενεργοποιηθεί ο αποκλεισμός.

Έτσι επιτεύχθη η αναστολή

Για να αποφύγει η ΑΕΚ τον αποκλεισμό και συνεπώς την οικονομική καταστροφή από τη μη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέτρησε η στάση και η πολιτική της ομάδας απέναντι στα όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η Ένωση κράτησε χαμηλούς τόνους, απέφυγε τις διαρροές στη διαδικασία.

Η ΑΕΚ απέφυγε να αντιδικήσει, να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα των γεγονότων και τις εκθέσεις, καθώς η UEFA είχε ορίσει ειδικό επιθεωρητή, ο οποίος ερεύνησε το θέμα και συγκέντρωσε πολύ σημαντικά στοιχεία. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη γι'αυτό και άργησε η έκδοση της απόφασης. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός, ότι ο Δικέφαλος καταδίκασε πρώτος σε ανακοίνωσε τα επεισόδια.

Στην ακρόαση της Πέμπτης, Λυσάνδρου και Αρκάδη προσπάθησαν να καθορίσουν τα επίπεδα ευθύνης της ομάδας προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή. «Εμείς έχουμε ένα κομμάτι από τη συνολική πίτα των ευθυνών των όσων έγιναν» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Λυσάνδρου, ο οποίος μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια προσπάθησε να καταδείξει ότι από τη μια υπάρχει ο κανονισμός της UEFA αλλά από την άλλη η πλήρης ευθύνη δεν βαραίνει μόνο την ομάδα, ώστε να τιμωρηθεί με αυτόματο αποκλεισμό χωρίς να της δοθεί δεύτερη ευκαιρία.

Σε εγρήγορση στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ δεν εφυσηχάζουν μετά την εκδοση της τιμωρίας. Ίσα ίσα θεωρούν, ότι η θέση της ομάδας παραμένει πολύ δύσκολη και ότι από εδώ και στο εξής το ΟΑΚΑ πρέπει να γινει εκκλησία, όχι μόνο στα δύο χρόνια της αναστολής αλλά και στη συνέχεια αφού ξέρον ότι το μάτι της UEFA θα είναι μονίμως στραμμένο στα παιχνίδια της Ένωσης.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags