Facebook Pixel ΑΕΚ - Εζεκιέλ Πόνσε: Γιατί είναι δύσκολη η παραμονή του Αργεντινού
| 2019-02-23 11:35:00

Ποια UEFA; Απ’ αυτόν "κινδυνεύει" η ΑΕΚ - Είναι... Αραούχο, "τσιτώνει" τον Τίγρη - Κάνει "καψόνι";

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποια UEFA; Απ’ αυτόν "κινδυνεύει" η ΑΕΚ - Είναι... Αραούχο, "τσιτώνει" τον Τίγρη - Κάνει "καψόνι";

Τους δένει τα χέρια, το πάει για θρίλερ. Φοβερά πράγματα!

ΑΕΚ - Έκι Πόνσε: "Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Eχω την οικογένειά μου και υπάρχουν κι άλλα μέρη που εμπλέκονται. Αν αποφάσιζα εγώ θα έλεγα πως πιθανότατα θα έμενα". Οι χθεσινές δηλώσεις του Έκι Πόνσε στην τηλεοπτική κάμερα αναφορικά με το μέλλον του και τι θα αποφάσιζε αυτός αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του η παραμονή του ή όχι στην ΑΕΚ.

Κάτι αυτές, κάτι η αποφυγή των χειρότερων από UEFA μεριά, λογικό είναι και σήμερα να κυριαρχεί το θέμα του τρόπου με τον οποίο η Ένωση θα μπορέσει να κρατήσει τον Αργεντινό και του χρόνου στις τάξεις της. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: επαφή με τη Ρόμα, δεν έχει γίνει. Και δεν υπάρχει και λόγος να γίνει. Οι "τζιαλορόσι" έχουν συμφωνήσει για δανεισμό με συγκεκριμένη option αγοράς. Δεν έχουν να διαπραγματευτούν για κάτι και -εγγυημένα- δε θα το κάνουν.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν δύο δρόμους λοιπόν, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές και στο παρελθόν: ή να καταβάλλουν τη ρήτρα των 6 εκατ. ευρώ ή όχι. Τρίτη λύση, δεν υπάρχει (παρότι υπάρχουν φωνές εντός ομάδας που προσανατολίζονται σε πρόταση νέου δανεισμού).

Και, φυσικά, τα πάντα σε αυτήν την περίπτωση, εξαρτώνται από τις προθέσεις του Αργεντινού. Εχουμε επισημάνει και στο παρελθόν πως ο ίδιος -σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Λούκας Μπογέ- δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο σε περίπτωση που η ΑΕΚ εξασκήσει το buy-out. Δείγμα και αυτό των προθέσεων του. Γνωστό πως το καλοκαίρι ήρθε στην Ελλάδα ουσιαστικά "πιεσμένος" από τη Ρόμα, προκειμένου να ανακτήσει την καλή του αγωνιστική κατάσταση και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.

Το πρώτο, έχει ήδη επιτευχθεί. Το δεύτερο, δεδομένα, θα το εξαντλήσει ο Αργεντινός. Και αν επάνοδος στη Ρόμα ίσως να συνιστά πολύ ψηλή φιλοδοξία, τότε υπάρχουν και άλλες ομάδες, σαφώς σε καλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό, που ο φιλόδοξος επιθετικός θα επιθυμούσε περισσότερο να αγωνιστεί, όσο καλά και αν περνάει στην Αθήνα ή τα πηγαίνει στην Ένωση.

Συνεπώς. Το "κλειδί" για τη μονιμοποίηση της παραμονής του παίκτη είναι ο ίδιος. Δύσκολα όμως, πολύ δύσκολα, ο ποδοσφαριστής θα πάρει αποφάσεις έγκαιρα, τουλάχιστον έγκαιρα για τον προγραμματισμό του συλλόγου, ο οποίος "κινδυνεύει" έτσι, αν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, να μπλέξει σε νέο σίριαλ τύπου Αραούχο. Και αυτό, προφανώς, το γνωρίζουν στην Ένωση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H "άρρωστη" κάθετη του Τσιάρτα που "καθάρισε" την Μπαρτσελόνα - Ακόμα τη θυμούνται (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags