Facebook Pixel Sportdog.gr | Με... αέρα Μπογέ νίκησε Απόλλωνα και κακοκαιρία η ΑΕΚ!
| 2019-02-23 21:22:00

Με... αέρα Μπογέ νίκησε Απόλλωνα και κακοκαιρία η ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με... αέρα Μπογέ νίκησε Απόλλωνα και κακοκαιρία η ΑΕΚ!

Πρωταγωνιστής ο Αργεντινός στο 2-1 της Ένωσης.

Ύστερα από ένα παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού το ματς παραλίγο να μην ξεκινήσει, λόγω του σφοδρού αέρα, η ΑΕΚ επικράτησε δύσκολα 2-1 του Απόλλωνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στο 4'. Ο Μάνταλος ξέφυγε από τον Κοντοέ, έκανε το γύρισμα, ο Χουάντερσον βρήκε τη μπάλα και τη έστρωσε στην ουσία στον Μπογέ που την έστειλε στην κενή εστία. Η Ένωση έχοντας την συντριπτική κατοχή πίεσε και για δεύτερο γκολ, είχε μία καλή στιγμή στο 15' αλλά πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης στο 24'. Ύστερα από τραγικό λάθος του Οικονόμου που γύρισε αδύναμα την μπάλα προς τον Τσιντώτα, ο Ελ Χέλβε πήρε την μπάλα και προσπέρασε τον Έλληνα γκολκίπερ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίδια.

Η ΑΕΚ υπέστη ψυχρολουσία μετά την ισοφάριση. Αν και έφτιαξε ευκαιρίες δεν είχε καθαρό μυαλό ώστε να τις αξιοποιήσει και να τις μετουσιώσει σε γκολ, όπως οι προσπάθειες του Μπογε στο 28' και στο 40'. Σημειωτέον, ότι ο Απόλλων είχε μία καλή στιγμή στο 41', Ελ Χέλβε όμως δεν δυσκόλεψε τον Τσιντώτα με το αδύναμο σουτ που επιχείρησε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο για την ΑΕΚ, με τον Μπογέ να σκοράρει και να επαναφέρει το προβάδισμα για την ομάδα του με πανέμορφο γκολ. Από εκείνο το σημείο και ύστερα η Ένωση πήρε για αρκετά λεπτά τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα να περιορίζεται καθαρά σε παθητικό ρόλο. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τον άξονα, με πρωταγωνιστές τον Μπογέ με τον Πόνσε που είχαν συνεργασία σε δύο στιγμές, στο 56' και στο 60'.

Αφού η ΑΕΚ έχανε ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς ο Απόλλων αναθάρρησε. Στο 65' βρέθηκε κοντά στο 2-2 ύστερα από κεφαλιά του Βάρκα, η οποία πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα που είχε μείνει κολλημένος στη θέση του. Στο 69' όμως είχε θετική αντίδραση στην κεφαλιά του Οριουέλα. Η Ένωση που για 10 λεπτά είχε μείνει χωρίς ευκαιρία απείλησε ξανά στο 70' ξανά με τον Μπογέ που δεν μπόρεσε να νικήσει για τρίτη φορά τον Χουάντερσον.

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με τη φωτιά και το 81' παραλίγο να το πληρώσει, όταν ο Ριβέρο είχε καλή τοποθέτηση ύστερα από εκτέλεση κόρνερ αλλά η επαφή του με τη μπάλα ήταν εντελώς άστοχη. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα η Ελαφρά Ταξιαρχία πίεσε ψηλά την Ένωση χωρίς ωστόσο να καταφέρει το καίριο πλήγμα με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν με 2-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και σημείωσε φοβερό γκολ δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο πολυσυζητημένος Λούκας Μπογέ ήταν ο MVP της Ένωσης στο ματς με τον Απόλλωνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός 11άδας τον Βασίλη Μπάρκα στέλνοντας μήνυμα για την κακή εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία, την άμυνα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλος. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μπογέ, στη δεξιά ο Μπακασέτας, ο Μάνταλος είχε επιτελικό ρόλο και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πόνσε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσότσιτς, Γκάλο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπογέ (83' Άλεφ), Μπακασέτας (46' Λιβάγια), Μάνταλος, Πόνσε (69' Αλμπάνης)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κοντοές (64' Ακόστα), Βαφέας, Ναδάλες, Γκίνο (56' Βάρκας), Ντούρσο, Ρώσση, Στάθης, Μπεντινέλι (80' Ριβέρο), Ελ-Χελβέ.

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Μπογέ στο 47' με ασύλληπτο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Φωτιάδης πήρε την απόφαση να γίνει το παιχνίδι υπό δυσμενείς συνθήκες. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη διαιτησία του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Διατηρήθηκε στην τρίτη θέση με 43 βαθμούς. Ο ουραγός Απόλλων συνεχίζει την προδιαγραμμέννη πορεία του προς τον υποβιβασμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags