Facebook Pixel ΑΕΚ - Superleague: Ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε στο sportdog για όλα!
| 2019-02-24 09:30:00

"Ρουκέτες" για ΑΕΚ: "Θα είχαν κρεμάσει τον Ουζουνίδη με Ολυμπιακό - Καμία κόντρα Τίγρη-Σαββίδη"!

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες" για ΑΕΚ: "Θα είχαν κρεμάσει τον Ουζουνίδη με Ολυμπιακό - Καμία κόντρα Τίγρη-Σαββίδη"!

Συνέντευξη που θα συζητηθεί του Στράτου Γιδόπουλου στο sportdog.

ΑΕΚ - Superleague: Ο Στράτος Γιδόπουλος μίλησε στο sportdog για όλα!

Στον λόγο που η ΑΕΚ παρουσίασε τη φετινή αγωνιστική περίοδο πολύ διαφορετικό πρόσωπο από το περσινό, σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Στράτος Γιδόπουλος.

Ο παλιός πρόεδρος της Ένωσης σχολίασε την παρουσία του Ουζουνίδη, την έλευση του Χιμένεθ, στο ρόστερ που ενισχύθηκε επαρκώς το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και την ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα.

Αναφέρθηκε στην περιθωριοποίηση των Σιμόες και Λαμπρόπουλου, στην απαξίωση που υπάρχει αυτό το διάστημα στο πρόσωπο του Βασίλη Μπάρκα, αλλά και στον τρόπο που μπορεί η ομάδα να βρεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά.

"Είναι γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να πρωταγωνιστεί η ομάδα μας, θέλουμε να κερδίζει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κάθε χρόνο. Αλλά αυτό στη γενική κατάσταση του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο. Πέρσι η ΑΕΚ ήταν ομάδα του 6-7, με άριστα το 10, αλλά λόγω της καλής κατάστασης που υπήρχε, έφτανε σε αποδόσεις το 9. Πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα και απέδιδαν δύο φορές περισσότερο", ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου παράγοντα στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι έφταιξε τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

"Η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε μεταγραφές ουσίας, που θα μεγάλωναν το ρόστερ της. Κι από εκεί που έπαιζε κάθε Κυριακή μπάλα, φέτος άρχισε να παίζει Τετάρτη-Κυριακή με αποτέλεσμα οι παίκτες να κουραστούν. Δεν είχαν τις δυνατότητες να αντεπεξέλθουν, αλλά εμείς οι φίλαθλοι δεν το δεχόμαστε αυτό. Δεν ξέχασαν οι παίκτες την μπάλα που έπαιζαν, ούτε ήταν ωραίο όταν έβαλαν στην άκρη παίκτες όπως ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος, που ήταν αντίδραση για να βγάλουν από πάνω τους ευθύνες. Επίσης, ωραίο δεν ήταν που τα φόρτωσαν όλα στον Ουζουνίζη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ-σοκ για Ολυμπιακό - Βαθιά κρίση στο Λιμάνι - Βουνό από προβλήματα!

Ποια είναι η άποψή σας για την παρουσία του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ, αλλά και για την επιστροφή, τώρα, του Μανόλο Χιμένεθ;

"Στο πρόσφατο ντέρμπι της ομάδας με τον Ολυμπιακό, οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν περιπατητές, λες και έπαιζε η ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκο. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Ολυμπιακός μπήκε και έβαλε 4 γκολ. Αν ήταν προπονητής ο Ουζουνίδης, θα τον είχαν κρεμάσει στο Σύνταγμα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι και όχι απροπόνητοι. Δεν γίνεται ένα παιχνίδι πριν να μιλάνε όλοι για την αύρα του Χιμένεθ και μετά να τα ξεχνάνε όλα. Ο Ουζουνίδης, λοιπόν, είναι πολύ καλός προπονητής και δεν μου αρέσει όταν οι παράγοντες αλλάζουν αμέσως προπονητή. Και ο Χιμένεθ είναι πολύ καλός, αλλά δεν μου άρεσε το σφυροκόπημα που υπήρχε και από τους δημοσιογράφους στον Ουζουνίδη. Όπως δεν θα μου αρέσει αν γίνει, ξανά χωρίς λόγο, αυτή τη φορά στον Μανόλο Χιμένεθ".

Μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση;

"Από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα ματς, μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά υπάρχει πτώση ψυχολογίας στην ομάδα και είναι δύσκολο. Το 65% σε μια ομάδα είναι η ψυχολογία και μόλις το 35% είναι τεχνική κ.λπ. Η ψυχολογία έχει εκλείψει από την ΑΕΚ και για αυτό έχουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι, που τα παρουσιάζουν όλα κατάμαυρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπάρκα: Τη μία τον αποθέωναν οι δημοσιογράφοι, τον ήθελε η Μπαρτσελόνα, τον ήθελε η Ρεάλ και τώρα που έφαγε 4 γκολ, ζητάνε να τον αλλάξουμε! Εντάξει, να παίξει και ο άλλος, αλλά να μην καταδικάζουμε τόσο εύκολα τους πάντες. Πιστεύω, λοιπόν, ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τη δεύτερη θέση, αλλά όπως δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, έτσι δεν είναι εύκολο να πω ότι η ΑΕΚ θα πάρει τη δεύτερη θέση από τον Ολυμπιακό. Και υπάρχει λόγος για αυτό".

Τι θέλετε να πείτε;

"Η ψυχολογία της ΑΕΚ ήταν στον δεύτερο όροφο και, τώρα, έχει πέσει στο υπόγειο. Πρέπει να κάνουμε ένα άλμα και να βρεθούμε ξανά στα ψηλά. Πρέπει να πέσει το βάρος στην ψυχολογία. Όταν ήμουν στην ΑΕΚ, είχα πει στα αποδυτήρια ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Τότε οι παίκτες, με πρωτεργάτη τον μεγάλο Στέλιο Μανωλά, έσκασαν στα γέλια. Είπα στον Στέλιο: Αν δεν το πιστεύεις, γύρισε στη Νάξο καλύτερα για να ψαρεύεις. Μετά τον δεύτερο αγώνα στο πρωτάθλημα, λόγω και των καλών σχέσεων που αναπτύχθηκαν και της πολύ καλής ψυχολογίας που υπήρχε, ξέρεις τι συνέβη; Όπου κι αν παίζαμε, οι παίκτες έλεγαν Δεν υπάρχει περίπτωση, θα νικήσουμε! Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να πάρουμε ξανά ανοδική πορεία".

Τέλος θέλω να πείτε δύο λόγια αναφορά με πρόσφατη θέση που είχατε εκφράσει, για τις σχέσεις Σαββίδη και Μελισσανίδη.

"Έχουν καλές σχέσεις, δεν βλέπω να κονταροχτυπιούνται για κάτι. Κοινός εχθρός τους είναι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης, και είναι κοινός για ποδοσφαιρικούς λόγους ή για ευρύτερα οικονομικούς, καθώς πρόκειται και για κορυφαίους επιχειρηματίες". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags