Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Σάκης Τσιώλης μιλάει στο Sportdog για τον Ολυμπιακό και τους Χασάν, Φορτούνη και Μασούρα!
| 2019-02-25 19:24:00

Aτάκες-φωτιά Τσιώλη: "Αλλαγή τον Φορτούνη; - Καλύτερο από Χασάν - Ο Μαρτίνς πρέπει να..."

του Γιώργου Κτενά
Aτάκες-φωτιά Τσιώλη: "Αλλαγή τον Φορτούνη; - Καλύτερο από Χασάν - Ο Μαρτίνς πρέπει να..."

"Λάθος με Μασούρα, δεν ξέρω για Ντίας". Φοβερή ανάλυση στο sportdog!

Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια για τους Φορτούνη, Μασούρα και Σισέ μίλησε στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης, σε ποδοσφαιροκουβέντα που είχαμε μαζί του με επίκεντρο τον Ολυμπιακό.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στον Ζιλ Ντίας και τον Χασάν, αλλά και στην παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς στο Λιμάνι, τον οποίο θεωρεί πολύ καλό στο προπονητικό κομμάτι αλλά έχει θέματα στο κοουτσάρισμα.

Τέλος, μας μίλησε και για το πώς θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

"Ο Μασούρας είναι παίκτης που έκανε και πέρσι αλλά κυρίως φέτος πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο. Έδειξε ότι είναι μονάδα που μπορεί να γίνει πολύ ωφέλιμος στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τον βολεύει το 4-3-3 του Μαρτίνς. Γιατί ο Μασούρας παίζει στην άκρη μαι δύσκολα ο Πορτογάλος αλλάζει για να παίξει με δύο φορ, που θα του πήγαινε εξαιρετικά ως ρόλος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι σημαντική επένδυση για τον Ολυμπιακό", ήταν το αρχικό σχόλιο του Έλληνα τεχνικού, που στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Ζιλ Ντίας που επίσης ήρθε τον Γενάρη και είναι από τους παίκτες που έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής (-σε αντίθεση με τους Αβραάμ, Σολδάνο και Λοντίγκιν):

"Τον Ντίας τον είδα στο προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, εναντίον της Ντιναμό Κιέβου. Είδα ότι είναι παίκτης που έχει καλή σχέση με την μπάλα, αλλά δεν ξέρω τι θα βγάλει στη συνέχεια από την άποψη των τρεξιμάτων, του ρυθμού κ.λπ. Πάντως έδειξε ότι είναι αξιόλογη περίπτωση".

"Δεν τον κάνεις αλλαγή"

Πολύ θετική είναι φέτος και η παρουσία του Κώστα Φορτούνη - Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Διανύει, ίσως, την καλύτερη περίοδό του στον Ολυμπιακό. Ωρίμασε. Προετοιμάστηκε καλύτερα γιατί ξέρει ότι ο Ολυμπιακός βασίζεται πάνω του. Έχει αλλάξει και το σκεπτικό του. Τον γνωρίζω καλά τον Κώστα, έκανε δική του προετοιμασία πριν αρχίσει εκείνη του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι και θεωρώ ότι αρχίζει μια πολύ καλή περίοδος για εκείνον. Αρκεί να μην έχει τραυματισμούς που μπορούν να τον πάνε πίσω. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει μεταγραφή το καλοκαίρι, αλλά θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός δύσκολα θα τον δώσει γιατί δεν είναι εύκολο να τον αντικαταστήσει. Παρότι και ο Μαρτίνς δεν τον έχει αξιοποιήσει στο έπακρο όταν, για παράδειγμα, τον έκανε αλλαγή και στα δύο παιχνίδι με τη Ντιναμό".

Καλή σεζόν, με σενάρια για πώληση το προσεχές καλοκαίρι, διανύει και ο Σισέ. Ποια είναι η άποψή σας;

"Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο υποστήριζα ότι ο Σισέ είναι πληθωρικός αμυντικός, έχει καλή ταχύτητα και διασκελισμό. Αλλά χρειάζεται έναν παίκτη δίπλα του, με εμπειρία, για να τον καθοδηγήσει. Γιατί ο παρορμητισμός του πολλές τον οδηγεί σε λάθη. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται καλύτερος".

Ανεβασμένος πολύ μέσα στο 2019 είναι και ο Χασάν.

"Αν δούμε τις τελικές που κάνει ο Ολυμπιακός, σίγουρα θα καταλάβουμε ότι ο Χασάν ναι μεν διακρίνεται το τελευταίο διάστημα, αλλά θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Θεωρώ ότι σε αυτή τη θέση ο Ολυμπιακός θα ήθελε κάτι καλύτερο".

"Να μείνει ο Μαρτίνς"

Η άποψή σας για τον Πέδρο Μαρτίνς;

"Κάθε προπονητής χαρακτηρίζεται για δύο πράγματα. Το ένα είναι το προπονητικό και το άλλο είναι το κοουτσάρισμα. Όσον αφορά το προπονητικό, ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και συνδυαστικό. Αλλά θεωρώ ότι με το κοουτσάρισμα έχει θέματα. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό βλέπω εγώ. Πέρασε ένα μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος, για παράδειγμα, μέχρι να δει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει και με έναν αμυντικό χαφ. Σίγουρα εκείνος ξέρει καλύτερα τους παίκτες και το υλικό που έχει για να δουλέψει, ενώ είναι αλήθεια ότι όταν τον είχα αντιμετωπίσει με τον Αστέρα Τρίπολης (εκείνος ήταν προπονητής της Μαρίτιμο), η ομάδα του έπαιζε συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Αλλά θεωρώ ότι έχει θέμα στο κοουτσάρισμα".

Τέλος, πώς θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό, πώς θα πρέπει να οργανωθεί;

"Πρέπει να κρατήσει τον κορμό του, γιατί κάθε χρόνο αλλάζει 15-16 παίκτες. Με μια-δύο προσθήκες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι σε καλό φεγγάρι ο Ολυμπιακός όσον αφορά το ρόστερ του. Νομίζω ότι ο Μαρτίνς δικαιούται να μείνει έναν ακόμα χρόνο, να έχει την ευκαιρία του δηλαδή, δεν πρέπει να τον αλλάξουν. Ξέρει την ομάδα, το στιλ της, το ελληνικό ποδόσφαιρο".
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια πεντάρα; Έξαλλοι στον Ολυμπιακό με την διαιτησία - "Δεν είναι δυνατόν να μην το είδε"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags