Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-02-27 22:07:00

Με ψυχή… πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ – Τρελή ανατροπή στην παράταση με πέναλτι στο 119’! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Με ψυχή… πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ – Τρελή ανατροπή στην παράταση με πέναλτι στο 119’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση "θρίλερ" επί του Πανιωνίου με 4-2 στην παράταση!

Στο πιο τρελό και επεισοδιακό ματς της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ πέτυχε φοβερή ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με νίκη 4-2 επί του Πανιωνίου στην παράταση.

Ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο, με τον Άκπομ στο 117’ και τον Βιεϊρίνια να σκοράρει το «χρυσό» γκολ στο 119’ με αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Σκουλάς!

Το ματς

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό, με χαμηλό ρυθμό και χωρίς ευκαιρίες. Στο 14’ ο ΠΑΟΚ έχασε τον Πέλκα, ο οποίος τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μπίσεσβαρ, ενώ στο 15’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με τον Ενρίκε να κάνει την προβολή έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Το παιχνίδι πήρε… φωτιά μετά το 26ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Σταυρόπουλου στον Κρέσπο στη μικρή περιοχή. Υπήρχε παράβαση, ωστόσο ο διαιτητής Σκουλάς δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του τεχνικού τιμ του Δικεφάλου.

Ο Μπίσεσβαρ έμελλε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 32’. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε πλάγιο άουτ γρήγορα και βρήκε τον Λημνιό στη μεγάλη περιοχή. Αυτός γύρισε παράλληλα, ο Κότνικ έκανε ασταθή απομάκρυνση και ο Μπίσεσβαρ σκόραρε με δεξί βολέ από κοντινή απόσταση. Με το γκολ αυτό ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Στο 34’ ο Τσιλούλης πλάσαρε σε τετ α τετ και ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια. Η άμυνα του ΠΑΟΚ απέτυχε να απομακρύνει, ο Κόρμπος έκανε το σουτ και από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Ντουρμισάι. Αυτός πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-1, βάζοντας τον Πανιώνιο ξανά σε θέση… οδηγού για την πρόκριση!

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ, ο οποίος χρειαζόταν τουλάχιστον ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Δικέφαλος πήρε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου, ενώ όποτε τα κατάφερνε έβρισκε μπροστά του τον αντίπαλο γκολκίπερ, Μάτιτς Κότνικ.

Στο 47’ το πλασέ το Μπίσεσβαρ έπειτα από φοβερή ενέργεια του Λημνιού κόντραρε και έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 61’ ο Κότνικ έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Ενρίκε. Στο 70’ ο Ίνγκασον έπιασε αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του γκολκίπερ του Πανιωνίου, ο οποίος έκανε φανταστική διπλή απόκρουση σε κοντινές προσπάθειες του Σάκχοφ και του Σφιντέρκσι. Στο 79’ ο Άκπομ απώλεσε τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο 82’. Σε ένα από τα 18 κόρνερ που κέρδισε ο Δικέφαλος στην κανονική διάρκεια του αγώνα, η μπάλα στρώθηκε στον Σφιντέρσκι έπειτα από αναμπουμπούλα και αυτός σκόραρε για το 2-1 με κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 89’ ο Τσιλούλης έχασε την ευκαιρία να «κλέψει» την πρόκριση για τον Πανιώνιο, αφού νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πασχαλάκη και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Τα… πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ «κόπηκαν» στο 4ο λεπτό, με τον Πανιώνιο να εκμεταλλεύεται τη φρεσκάδα του Καμαρά και να πετυχαίνει γκολ. Ο επιθετικός του Πανιωνίου, που είχε μπει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα στη θέση του Τσιλούλη, έφυγε στην αντεπίθεση και απέφυγε τον Ίνγκασον. Σούταρε με το αριστερό από διαγώνια θέση, με τον Πασχαλάκη να μην καταφέρνει να επέμβει, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2!

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης κύλησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν κουρασμένοι και να μην απειλούν, ωστόσο όλα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 112’ ο Μάτος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά και στο 117’ ο Άκπομ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αρκετά τυχερό τρόπο από τη μικρή περιοχή και έκανε το 3-2.

Η φάση της… χρονιάς έλαβε χώρα στο 119’. Ο Μίσιτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Μανθάτη και τον διαιτητή Σκουλά να θεωρεί πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Έλληνα άσου και να δίνει πέναλτι. Οι παίκτες του Πανιωνίου έπεσαν πάνω στον διαιτητή, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφασή του, η οποία δεν άλλαξε. Ο Βιεϊρίνια σκόραρε από την άσπρη βούλα και έκανε το 4-2, χαρίζοντας μια απίθανη πρόκριση στον ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ (73’ Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56’ Άκπομ), Πέλκας (14’ λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (97’ Μίσιτς), Σφιντέρσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Τόσκα, Μπαλογιάννης,

Πανιώνιος: Κότνικ, Κόσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78’ Άρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Μπουμάλ (60’ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (90’ Καμαρά), Ντουρμισάι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανοϊλοβιτς, Μίκο, Σουσώνης, Σπιριντόνοβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags