Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερό επίτευγμα για Λουκάκου - Μπήκε στο τοπ20 των σκόρερ
| 2019-03-02 05:34:00

Φοβερό επίτευγμα για Λουκάκου - Μπήκε στο τοπ20 των σκόρερ

Sportdog Team
Φοβερό επίτευγμα για Λουκάκου - Μπήκε στο τοπ20 των σκόρερ

Ο Βέλγος γράφει ιστορία.

Αίσθηση έχει δημιουργήσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα ο Ρομέλου Λουκάκου πριν καλά-καλά συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής.

Ο Βέλγος είχε μαγνητίσει τα βλέμματα από όταν έπαιζε στην Αντερλεχτ και σημείωνε 41 γκολ σε 98 αναμετρήσεις. Ηταν το 2011, όταν η Τσέλσι απέκτησε από τους «μωβ» το σπουδαίο ταλέντο του βελγικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς ο «γίγαντας» μέτρησε 15 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει. Κανείς, τότε, δεν μπορούσε να προβλέψει την εντυπωσιακή συνέχεια.

Εκτοτε, πέρασαν σχεδόν οκτώ χρόνια και σήμερα ο Λουκάκου, εκτός από πρώτος σκόρερ στην εθνική Βελγίου (45 γκολ), απέκτησε θέση στους κορυφαίους 20 γκολτζήδες της Premier League. Με τα δύο γκολ που πέτυχε την Τετάρτη (27/2), στο εκτός έδρας 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, ο Βέλγος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφθασε στα 111 στο αγγλικό πρωτάθλημα. Υπολείπεται βέβαια, σημαντικά, του επικεφαλής, Αλαν Σίρερ (260 τέρματα) ή του Γουέιν Ρούνεϊ (208), όμως είναι μόλις 25 ετών και πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει τις ικανότητες να βελτιώσει αισθητά τη θέση του στον σχετικό πίνακα.

Στην καριέρα του στα αγγλικά γήπεδα, ο Λουκάκου έχει σημειώσει 17 γκολ με την Γουέστ Μπρομ, 68 με την Εβερτον και 26 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags