Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-03-03 20:58:00

Το... σήκωσε μέσα στην Αθήνα - "Καθάρισε" Παναθηναϊκό και κυνηγά το αήττητο ο ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το... σήκωσε μέσα στην Αθήνα - "Καθάρισε" Παναθηναϊκό και κυνηγά το αήττητο ο ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη του Δικεφάλου με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, περνώντας ακόμα ένα μεγάλο εμπόδιο, καθώς έφυγε με νίκη 2-0 από το ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ο Δικέφαλος "καθάρισε" με δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου από Μαουρίσιο (2') και Ζαμπά (47') και ξέφυγε με 10 βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό (σ.σ παίζει αύριο με τον Απόλλωνα). Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ... ξεμπέρδεψε από τα ντέρμπι και είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος και κυνηγά να ισοφαρίσει την ιστορική επίδοση του Παναθηναϊκού, που είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, η σημερινή ήττα τον άφησε έξι βαθμούς μακριά από τον Άρη στη μάχη για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα και ενώ ακολουθούν ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το Τριφύλλι.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, καθώς ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 2’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Διούδης δεν έκανε καλή έξοδο με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από πάνω του και να καταλήξει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μαουρίσιο την έστειλε στα δίχτυα με προβολή σε κενή εστία. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επηρεάστηκαν ξεκάθαρα από το κάκιστο ξεκίνημα. Οι Πράσινοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως αναλώθηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει καλά τους χώρους και να μην αφήνει τους αντιπάλους να πατήσουν στην περιοχή του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Δικέφαλος έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 21’. Ο Ζαμπά γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι, ο Μαουρίσιο πλάσαρε με το δεξί και ο Μαυρομμάτης έβαλε καθοριστική προβολή ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία του Διούδη. Στο 35’ ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ακόμα μια καλή ευκαιρία, με τον Άκπομ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ανάμεσα στα στόπερ του Παναθηναϊκού, αλλά να κάνει πολύ κακό τελείωμα με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα επιθετικό ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όταν δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 38’ ο Κολοβέτσιος απείλησε με διπλή προσπάθεια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως αμφότερα τα σουτ του κόντραραν σε σώματα αμυντικών. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακέντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Μπουζούκη, σούταρε με το αριστερό και υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαυρομμάτης έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από πλάγια θέση στο όρια της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε σχέση με το πρώτο, δηλαδή με γκολ του ΠΑΟΚ! Στο 47’ ο Μάτος γύρισε την μπάλα από τα δεξιά στο ύψος του πέναλτι για τον Μπίσεσβαρ. Ο Κουρμπέλης παρενέβη, αλλά στην προσπάθειά του να απομακρύνει έβγαλε… ασίστ στον Ζαμπά, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Διούδη και πέτυχε το 2-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο ΠΑΟΚ κυνήγησε και τρίτο γκολ. Ο Ζαμπά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Διούδη στο 55’ και στο 60’ Άκπομ σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο 63’, με τον Πούγγουρα να στέλνει την μπάλα άουτ με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στο 72’. Ο Ζαμπά σήκωσε απρόσεκτα το πόδι του και βρήκε τον Κολοβέτσιο. Ο διαιτητής έκρινε πως το χτύπημα του Βραζιλιάνου ήταν σκόπιμο και απέβαλλε τον Βραζιλιάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι διαφορετική εάν ο Πασχαλάκης δεν έκανε μεγάλη απόκρουση σε ωραίο σουτ του Ινσούα, «αρνούμενος» στον Παναθηναϊκό τη μείωση του σκορ στο 76’. Το ίδιο συνέβη και στο 83’ όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπουζούκη. Η τελευταία ευκαιρία του ματς καταγράφηκε στο 84’, με τον Ενρίκε να σουτάρει άουτ προ κενής εστίας. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μαουρίσιο έκανε μεγάλη εμφάνιση, την οποία συνδύασε με το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην αρχή του ματς, ενώ ήταν αυτός που ξεκίνησε με κάθετη μπαλιά τη φάση του δεύτερου γκολ, που πέτυχε ο Ζαμπά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκός με σύστημα 3-4-3. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαυρομμάτη, Κολοβέτσιο και Πούγγουρα να συνθέτουν την αμυντική τριάδα, τον Γιόχανσον να καλύπτει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά και τον Ινσούα την αριστερή. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Κουρμπέλης και Κάτσε. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Μακέντα.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους, τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης και τους Ζαμπά (αριστερά) και Λημνιό (δεξιά) στα άκρα.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μαουρίσιο μόλις στο δεύτερο λεπτό χάλασε από την αρχή την ψυχολογία του Παναθηναϊκού και έφερε το ματς στα μέτρα του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δανός Γιάκομπ Κέλε άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν διέκοψε πολλές φορές τη ροή του ματς με υπερβολικά σφυρίγματα. Πάντως, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Μάτος στο 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Δικεφάλου θεώρησαν υπερβολική την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζαμπά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Πούγγουρας (69’ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κάτσε (69’ Δώνης), Κουρμπέλης, Ινσούα, Μπουζούκης, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Σάκχοφ (77’ Γιαννούλης), Μαουρίτσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70’ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags