Facebook Pixel Ροντρίγκο Μολέντο – Ολυμπιακός: Θα φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Βραζιλιάνος;
| 2019-03-04 20:43:00

Νέες φήμες με πρώην "πράσινο" και Ολυμπιακό - Τρελά λεφτά για το "μπαμ" του καλοκαιριού!

του Παναγιώτη Νικολάου
Νέες φήμες με πρώην "πράσινο" και Ολυμπιακό - Τρελά λεφτά για το "μπαμ" του καλοκαιριού!

Ήρθε η ώρα να ντυθεί στα κόκκινα το "χάμερ";

Ροντρίγκο Μολέντο – Ολυμπιακός: Από την στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως η βασική μεταγραφική αναζήτηση του Ολυμπιακού το προσεχές καλοκαίρι θα αφορά έναν (τουλάχιστον) έμπειρο κεντρικό αμυντικό, με ηγετικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίζουν και θα κάνουν τη διαφορά, λογικό είναι το… πολυφορεμένο όνομα του Ροντρίγκο Μολέντο να προκύπτει στην καθημερινότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» τρεις φορές ασχολήθηκαν με τον Βραζιλιάνο, κατά τη διάρκεια και των τριών τελευταίων μεταγραφικών περιόδων. Τον Ιανουάριο του 2018 δεν προχώρησε λόγω της απροθυμίας (τελικά) του Παναθηναϊκού να τον παραχωρήσει, αλλά και της επιθυμίας του ίδιου του ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην πατρίδα του, το περασμένο καλοκαίρι η ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ σε ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα για οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός των «πρασίνων» ήταν απαγορευτική για οποιαδήποτε σκέψη, κάτι που στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και τον περασμένο Ιανουάριο.

Η εν λόγω ρήτρα δεν υφίσταται από το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν καθιστά την προσπάθεια του Ολυμπιακού – αν και εφόσον γίνει – πιο εύκολη. Ο Μολέντο έχει εξελιχτεί σε αναντικατάστατο στέλεχος της Ιντερνασιονάλ, η οποία δεν παρουσιάζεται καθόλου πρόθυμη στο να τον παραχωρήσει. Ετσι κι αλλιώς δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2021, με τις απαιτήσεις του βραζιλιάνικου συλλόγου – έχουν γίνει επαφές, προφανώς και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας από τις προηγούμενες μεταγαφικής περιόδου – ξεπερνάνε τα 4 εκατ. ευρώ.

Ποσό έτσι κι αλλιώς μεγάλο, πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος «περπατάει» στα 33 του χρόνια, ηλικία απαγορευτική για οποιαδήποτε σκέψη μεταπώλησης (που πάντα παίζει ρόλο στις μεταγραφικής επιλογές των «ερυθρόλευκων»), αλλά και το κυριότερο καθιστά τη συνολική δαπάνη (πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως οι απαιτήσεις του Βραζιλιάνου στόπερ) ιδιαίτερα υψηλή και χωρίς προφανή ανταποδοτικότητα.

Αυτή η ηλικία, για το συγκεκριμένο ποσό που απαιτείται περιορίζει κατά πολύ τους υποστηρικτές της έστω προσπάθειας προσέγγισης των δύο πλευρών. Θα γίνει, αλλά μοιάζει απίθανο να φέρει ο Ολυμπιακός το ποσό που θα απαιτηθεί για το deal κοντά στη ρεαλιστική τιμολόγηση των «ερυθρόλευκων», ή έστω στο ποσό που είναι διατεθειμένοι να δώσουν για έναν 33χρονο, ανεξαρτήτως της ποιότητας και της εγνωσμένης (τουλάχιστον στα ελληνικά γήπεδα) αξίας του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags