Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο Σπύρος Λιβαθηνός στο sportdog!
| 2019-03-09 11:25:00

"Ανήμπορη για πρωτάθλημα η ΑΕΚ, ούτε απέξω δε θα περνούσαν απ’ τον ΠΑΟ" - Άγριο "ντου" σε Ψινάκη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ανήμπορη για πρωτάθλημα η ΑΕΚ, ούτε απέξω δε θα περνούσαν απ’ τον ΠΑΟ" - Άγριο "ντου" σε Ψινάκη!

Συνέντευξη-φωτιά από τον Σπύρο Λιβαθηνό στο Sportdog.

Τον προβληματισμό του για τον Παναθηναϊκό κατέθεσε ο Σπύρος Λιβαθηνός. Μιλώντας στο Sportdog για το ντέρμπι με την ΑΕΚ υποστήριξε ότι το Τριφύλλι κάνει υπερπροσπάθεια με τον Γιώργο Δώνη και τους πιτσιρικάδες του. Μάλιστα χαρακτήρισε το ματς με την Ένωση ως ευκαιρία για να κερδίσει ξανά τον κόσμο του.

Αγωνιστικά ο βετεράνος ποδοσφαιριστής βλέπει ανώτερη επιθετικά τον Δικέφαλο, ο οποίος όμως, όπως τόνισε, δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος του πρωταθλητή φέτος. Παράλληλα ο παλαίμαχος άσος μίλησε για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Μαραθώνος και άσκησε αυστηρή κριτική στον Ηλία Ψινάκη.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πέσει η Τούμπα - Πουλάει με 20 εκατ. ευρώ 11αδάτο του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης; Όλο το ρεπορτάζ!

Πώς βλέπετε το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός;

«Το ντέρμπι αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο. Η ΑΕΚ διεκδικεί το καλό εισιτήριο για το Europa League και ο Παναθηναϊκός θέλει να μπει μέσα στην 5άδα. Αυτά είναι στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι. Ίσως είναι μία ευκαιρία και για τους δύο να πάρουν αυτό που θέλουν σε ντέρμπι. Οι τρεις πόντοι θα είναι καθοριστικοί. Το χειρότερο αποτέλεσμα θα είναι για αμφότερες τις ομάδες η ισοπαλία».

Υπάρχει σε αυτό το ντέρμπι ένα κοντράστ. Από τη μία έχουμε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που έχει απογοητεύσει φέτος και από την άλλη έναν Παναθηναϊκό με προβλήματα αλλά ομάδα που συγκίνησε τους οπαδούς... Ως ποδοσφαιράνθρωπος μπορείτε να μας το αναλύσετε καλύτερα;

«Η ΑΕΚ δεν περίμενε ότι θα εξελιχθεί έτσι η χρονιά. Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ΑΕΚ. Ίσως η ευθύνη του πρωταθλητή που πρέπει να πάρει και τον επόμενο τίτλο να βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Τα παιδιά της Ένωσης δεν ήταν έτοιμα να σηκώσουν το βάρος και να ξαναβγούν πρωταθλητές.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μία καλή προσπάθεια με τα παιδιά αυτά. Η ομάδα αυτή έκανε πολλά περισσότερα πράγματα απ'ότι θα περιμέναμε. Κάποια πράγματα όμως δεν έχεις τη δύναμη να τα ξεπεράσεις. Το κάνεις μία, δύο φορές, αλλά μετά υπάρχει ένα όριο. Και εγώ έπαιξα στον Παναθηναϊκό όταν υπήρχαν πάνω από εμένα 10 παίκτες καλύτεροι που έπαιξαν ΓουέμπλεΪ. Εγώ ήμουν ο ενδέκατος. Οπότε ήταν πολύ εύκολο γι'αυτούς να σηκώσουν εμένα. Τώρα αυτά τα παιδιά πάνε να σηκώσουν τον Παναθηναϊκό με παίκτες ξένους που δεν είναι και οι καλύτεροι. Άλλες εποχές ίσως να μην πέρναγαν ούτε απέξω από τον Παναθηναϊκό. Πως μπορούν να σηκώσουν λοιπόν οι πιτσιρικάδες τον σύλλογο;

Όπως καταλαβαίνετε, ο Παναθηναϊκός μίκρυνε. Εμείς που αγαπάμε την ομάδα και μεγαλώσαμε με αυτήν μας πονάει αυτή η πραγματικότητα. Βλέπω τελευταία έχουν αρχίσει και οι αποδοκιμασίες. Νομίζω, ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον Παναθηναϊκό. Γιατί μέχρι τώρα τα παιδιά αυτά είχαν τη συμπαράσταση του κόσμου. Τώρα έχει γίνει η κατάσταση έχει γίνει δυσκολότερη, για να την ξεπεράσουν. Ίσως το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μία ευκαιρία να υπερβάλουν εαυτό και να κερδίσουν ξανά τον κόσμο».

Πού θα κριθεί το ματς;

«Όταν βλέπεις το παιχνίδι Ρεάλ-Άγιαξ είναι οξύμωρο να πεις που θα κριθεί ένα ελληνικό ντέρμπι, γιατί το επίπεδο είναι πάρα πολύ χαμηλότερο. Οι λεπτομέρειες είναι οι στημένες φάσεις και τα λάθη στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη επιθετικά. Θα είναι δύσκολα για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Αν ο Παναθηναϊκός βάλει κάποιο γκολ πιστεύω ότι τουλάχιστον την ισοπαλία μπορεί να την πάρει».

Οι τερματοφύλακες θα δεχτούν πίεση;

«Δεν θέλω να μιλήσω για τους γκολκίπερ, τη μία μέρα είναι έτσι την άλλη αλλιώς. Καμία φορά μία φάση μπορεί να τους αναστήσει. Νομίζω, ότι δεν θα παίξουν ρόλο. Σημασία έχει, ότι η ΑΕΚ είναι δυνατότερη από τον Παναθηναϊκό και αποτελεσματικότερη. Ο Παναθηναϊκός κάνει ευκαιρίες, όπως με τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει δυσκολία στην εκτέλεση».

Θα δούμε πολλά γκολ;

«Θα γίνει σφιχτό παιχνίδι. Πιστεύω ένα με δύο γκολ θα μπούνε»

Πώς κρίνετε τους δύο προπονητές;

«Ο Δώνης κάνει υπερπροσπάθεια. Πολεμά να χτίσει έναν Παναθηναϊκό από το τίποτα, ενώ ο Χιμένεθ έχει προϋπηρεσία στην ΑΕΚ. Είναι ευκολότερο το έργο το σε σχέση με του αντιπάλου του».

Ποια είναι η εμπειρία σας από την πολιτική, είστε έτοιμος για τη μεγάλη μάχη για τον Δήμο Μαραθώνος;

«Είναι η δεύτερη φορά που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πρώτη είναι πονεμένη ιστορία. Είχα κατέβει με τον Ψινάκη και παραιτήθηκα μετά από ένα χρόνο».

Άρα πάτε να πάρετε τη... θέση του στο Δήμο Μαραθώνος;

«Όχι δεν πάω να πάρω τη θέση του, γιατί αν την πάρω τη θέση του δεν θα κάνω και εγώ τίποτα...».

Αν εκλεγείτε έχετε πολύ δύσκολο έργο μπροστά σας. Το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς το περσινό καλοκαίρι έχει αφήσει πληγές στην περιοχή...

«Είναι δύσκολο όντως. Κάηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, καταστράφηκαν περιουσίες, υπάρχουν άστεγοι, μένουν σε κατασκηνώσεις και στους δρόμους. Δεν υπάρχει προοπτική και δεν ξέρουμε τί θα γίνει την επόμενη μέρα. Γιατί δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός. Έξι άδειες έχουν βγει μέχρι στιγμής, απ'ότι γνωρίζω για την αποκατάσταση των ζημιών. Δεν μπορούν δηλαδή οι πληγέντες να φτιάξουν τα σπίτια τους. Υπάρχει επίσης το σοβαρό θέμα του ΧΥΤΑ. Το κυριότερο απ' όλα είναι η καθημερινότητα του Δήμου. Δεν έχει γίνει τίποτα με Ψινάκη. Έχουν μείνει τα πράγματα όπως τα άφησα τον πρώτο χρόνο πριν παραιτηθώ».

Δηλαδή μόνο μία... γκλαμουριά έδωσε η παρουσία του Ψινάκη στην περιοχή;

«Ούτε αυτή. Η γκλαμουριά είναι αυτή που ξεγέλασε τον κόσμο ακόμα και εμάς που ήμασταν μαζί του. Το 55% της περιοχής τον ψήφισε και μέσα σε έναν χρόνο τον απαρνήθηκαν όλοι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags