Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης 4-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-03-10 21:20:00

Γιόρτασε με τεσσάρα ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τον Άρη και πάει... αγριεμένος στο ντέρμπι με ΠΑΟ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γιόρτασε με τεσσάρα ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τον Άρη και πάει... αγριεμένος στο ντέρμπι με ΠΑΟ!

Εμφατική νίκη των Πειραιωτών με 4-1.

Ανήμερα των 94ων γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Ερυθρόλευκοι κινδύνευσαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ του Μασούρα (27’) και του Ποντένσε (35’). Ο Άρης μείωσε με τον Μαρτίνες στο 74’, όμως ο Ποντένσε «σφράγισε» τη νίκη των γηπεδούχων με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 75’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκερέρο στο 90’.

Οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν στη 2η θέση με 57 βαθμούς και ετοιμάζονται για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι των «αιωνίων» ενδιαφέρει άμεσα και τον Άρη, ο οποίος είναι πέμπτος με διαφορά πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό και έχει θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη.

Το ματς

Ο Άρης ήταν στημένος εξαιρετικά και προβλημάτισε πολύ τον Ολυμπιακό στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Μπορεί οι Πειραιώτες να έχασαν την πρώτη ευκαιρία του ματς στο 2’ με το καλό σουτ του Ποντένσε που απέκρουσε ο Κουέστα, όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς εφάρμοσαν αδιάκοπο πρέσινγκ, αποκόπτοντας την κυκλοφορίας μπάλας των Ερυθρολεύκων. Έκλεψαν πολλές φορές την μπάλα στο κέντρο και παρουσιάστηκαν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, όμως τα… χαλούσαν στα τελειώματα. Στο 16’ ο Γιουνές καθυστέρησε πετώντας στα σκουπίδια μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση του Άρη, ενώ στο 24’ ο Φετφατζίδης έφυγε τετ α τετ με τον Σα έπειτα από λάθος του Μιράντα, όμως το πλασέ του δεν κατέληξε στα δίχτυα για εκατοστά!

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε. Στο 27’ ο Φορτούνης πέρασε κάθετη πάσα στον Ελαμπντελαουί, αυτός γύρισε παράλληλα στον Μασούρα και ο Έλληνας άσος σκόραρε με προβολή σε κενή εστία. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι διπλασίασαν άμεσα το προβάδισμά τους, καθώς στο 35’ ο Ποντένσε ελίχθηκε από τα αριστερά και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να κοντράρει στον Βαλεριάνο και να καταλήγει στα δίχτυα. Η ψυχολογία των παικτών του Άρη έπεσε, ενώ ούτε ο Ολυμπιακός μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε δύο γκολ σε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, καθώς ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο νωχελικός. Ο Ολυμπιακός έπαιξε προσεκτικά, μη θέλοντας να πάρει ρίσκα, ενώ ο Άρης δεν έβγαζε την ίδια ενέργεια στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικός. Η αναμέτρηση «κυλούσε» χωρίς ευκαιρίες μέχρι το 65’, όταν οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Φορτούνη, ο οποίος κοντρόλαρε εντός περιοχής από σέντρα του Κούτρη, όμως σούταρε άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 68’, με τον Γκαρσία να πασάρει στον Βαλεριάνο, αυτόν να κάνει το σουτ και τον Σα να αποκρούει.

Το ματς πήρε… φωτιά στο 74’, καθώς ο Άρης έφτασε στο γκολ. Ο Βαλεριάνος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και γύρισε στον Γκαρσία. Αυτός σούταρε άσχημα, όμως η μπάλα κατέληξε στον Μαρτίνες, που έκανε μια προσποίηση και σκόραρε με δεξί πλασέ. Οι Θεσσαλονικείς δεν χάρηκαν παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, αφού η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεσα. Στο 75’ ο Ποντένσε έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Βέλεθ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 των Ερυθρολεύκων.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γκερέρο. Ο Ισπανός άσος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κούτρη έπειτα από ωραία κούρσα του Έλληνα μπακ. Η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ, έφτασε στο κεφάλι του Γκερέρο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-1 από κοντά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 24’, κάνοντας εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα σε ρόλο κρυφού φορ, ενώ ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση του δεύτερου τέρματος, αλλάζοντας ωραία το παιχνίδι με βαθιά μπαλιά για τον Ποντένσε, που σκόραρε στη συνέχεια.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Σα, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μεριά, Μιράντα, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Κούτρη. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του τους Φορτούνη, Ποντένσε και Μασούρα.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε ο Σάββας Παντελίδης για τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, με αμυντική τετράδα τους Βαλεριάνο, Ροζ, Βέλεθ και Κόρχουτ, από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σιώπης και Ματίγια. Λάρσον, Φετφατζίδης και Γκαρσία κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χασάν. 

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 24’. Εάν ο Έλληνας άσος είχε ανοίξει το σκορ για τον Άρη, σε ένα διάστημα που οι Κίτρινοι κυριαρχούσαν στο γήπεδο, το ματς θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις τρία λεπτά αργότερα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ένα χέρι του Βέλεθ εντός περιοχής στο 49’, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να θεωρεί πως ήταν ακούσιο. Τα ριπλέι φαίνεται να δικαιώνουν τον ρέφερι της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Oλυμπιακός: Σα, Ομαρ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (85' Φορτούνης), Μασούρας (70’ Ανδρούτσος), Ποντένσε, Χασάν (62’ Γκερέρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Νάτχο, Σολδάνο, Σισέ

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78’ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57’ Μαρτίνες), Γιουνές

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Τζανακάκης, Σαββίδης

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Η μεγάλη ευκαιρία του Φετφατζίδη

Το 1-0 με τον Μασούρα

Το 2-0 με τον Ποντένσε

Το 2-1 με τον Μαρτίνες

Το 3-1 με τον Ποντένσε

Το 4-1 με τον Γκερέρο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags