Facebook Pixel Ματέο Γκαρσία: Άκυρο από Χιμένεθ, τί θα κάνουν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;
| 2019-03-11 17:00:00

Άγριο "ξύλο" για τον μπαλαδόρο του Άρη - Τρελό "πέσιμο" - "Άκυρο" Χιμένεθ - Πάει Ολυμπιακό;

Sportdog Team
Άγριο "ξύλο" για τον μπαλαδόρο του Άρη - Τρελό "πέσιμο" - "Άκυρο" Χιμένεθ - Πάει Ολυμπιακό;

Όλη η αλήθεια στο Sportdog.

Από τις (πολύ) αρχές του φθινοπώρου, πρώτοι εδώ, στον sportdog είχαμε καταγράψει το πολύ εντατικό scouting όλων ανεξαιρέτως των μεγάλων ομάδων για τον Ματέο Γκαρσία του Αρη.

Συνοπτικά, τα δεδομένα για τον 23χρονο Αργεντινό. Αγωνίζεται δανεικός στον Αρη, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες δεν υπάρχει option αγοράς του από τη Λας Πάλμας, στην οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020.

Οι νησιώτες δύσκολα θα τον κρατήσουν, αφού δεν του έχουν δώσει τις απαιτούμενες ευκαιρίες, παραχωρώντας τον συνεχώς δανεικό τα τελευταία δύο χρόνια και μπαίνοντας (από την επόμενη σεζόν) σε καθεστώς περιστολής εξόδων (αφού δεν κατάφεραν να ανέβουν στην Πριμέρα), θα βγάλουν τον Γκαρσία στο «σφυρί».

Η Λας Πάλμας διατηρεί το 80% των δικαιωμάτων του, με την πρώην ομάδα του, την Ινστιτούτο να κρατάει ένα άλλο 20%. Ο Αρης, πριν δύο μήνες, έφτασε ως την Αργεντινή με ανθρώπους του για να κάνει επαφή τόσο με την Ινστιτούτο όσο και τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, αλλά κακά τα ψέματα, η προσπάθεια του να κρατήσει στο ρόστερ του τον Γκαρσία, ξεφεύγει από τα «κυβικά» του.

Ως προς τους «μεγάλους» τώρα. Από τότε που είχαμε αποκαλύψει το θέμα, άλλαξαν κάποια πράγματα. Πρώτον, ο τεχνικός της ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε και συνεπώς, παρότι η Ενωση θα κινηθεί για τουλάχιστον δύο εξτρέμ το καλοκαίρι, ο Γκαρσία δεν μπορεί να είναι ένας εξ αυτών. Ο ίδιος ο Χιμένεθ, το περασμένο καλοκαίρι, ως προπονητής της Λας Πάλμας, ήταν αυτός που είπε στον Γκαρσία πως δεν υπολογίζεται και πως καλύτερα θα ήταν να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο ΠΑΟΚ, που επίσης είχε ενδιαφερθεί – μέχρι και ποστάρισμα στον λογαριασμό του στο Instagram είχε κάνει ο Γιώργος Σαββίδης – μπαίνει σε αναζήτηση πρωτοκλασάτου εξτρέμ. Ο Γκαρσία, δεν λογίζεται τέτοιος από τους ανθρώπους του «δικεφάλου» και με δεδομένη και την επιστροφή του Λάζαρου Λάμπρου από τον δανεισμό του, προφανώς – ακόμη και σε ενδεχόμενη πώληση Ζαμπά – δεν υπάρχει χώρος για άλλον εξτρέμ στο ρόστερ.

Οσο για τον Ολυμπιακό τώρα που το τελευταίο διήμερο παρουσιάζεται να είναι «ζεστός» για τον Αργεντινό. Και οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για έναν εξτρέμ. Στο ρόστερ είναι οι Ποντένσε, Λάζαρος και Μασούρας. Τρεις δηλαδή εν δυνάμει βασικοί, με την πρόθεση του Ολυμπιακού να είναι η προσθήκη ενός ακόμη καλύτερου παίκτη για τα άκρα, με την ευχέρεια να πατάει και στην αντίπαλη περιοχή, να βρίσκει δίχτυα.

Είναι ο Γκαρσία τέτοιος; Δύσκολο μοιάζει. Το θετικό πάντως, για όποια ελληνική ομάδα μπει στη διαδικασία να κινηθεί όντως για τον Γκαρσία είναι πως πιθανότατα η Λας Πάλμας θα τον παραχωρήσει, χωρίς να έχει η αλήθεια είναι ιδιαίτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης (και τις συνηθισμένες – θυμηθείτε τις αλλεπάλληλες ιστορίες με τον Αραούχο και την ΑΕΚ) αφού, όπως είπαμε, το συμβόλαιο του Αργεντινού λήγει το καλοκαίρι του 2020 και συνεπώς, τον προσεχή Ιανουάριο θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags