Facebook Pixel ΑΕΚ - Κρίστοφερ Πέτερσον: Ένας απίθανος στόχος για την Ένωση
| 2019-03-13 11:22:00

Ούτε με την... γκάφα του αιώνα στην ΑΕΚ - Κάνει "όργια", "χυλόπιτα" στη Φενέρ - Δίνει +4 "μύρια";

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ούτε με την... γκάφα του αιώνα στην ΑΕΚ - Κάνει "όργια", "χυλόπιτα" στη Φενέρ - Δίνει +4 "μύρια";

Τρελός στόχος για την Ένωση. Μπορεί ο... κολλητός του Μαϊστόροβιτς;

Και πάνω που είχαμε ηρεμήσει, να σου ξανά στην καθημερινότητα της ΑΕΚ ο Κρίστοφερ Πέτερσον. Σημερινό δημοσίευμα της "ΩΡΑΣ" επαναφέρει στο μεταγραφικό προσκήνιο της Ενωσης τον Σουηδό εξτρέμ της ολλανδικής Χέρακλες, τονίζοντας μάλιστα πως αυτός είναι στη κορυφή της λίστας των "κιτρινόμαυρων" και από την προσπάθεια που θα γίνει για την απόκτησή του θα εξαρτηθούν οι υπόλοιπες κινήσεις για τα άκρα της επίθεσης (που θα είναι δύο αθροιστικά). 

Εχει όμως ρεαλιστικά αλλάξει κάτι σε σχέση με την κίνηση που έκανε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ; Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά προς το πιο… δύσκολο! Ο συγκεκριμένος παίκτης, αυτήν τη στιγμή είναι ο 1ος σκόρερ της Χέρακλες (11 γκολ), όντας μάλιστα και πρώτος σε ασίστ, μιας ομάδας που κάνει φοβερή σεζόν φέτος, φλερτάροντας με ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συχνές, συχνότατες οι παρουσίες του στις καλύτερες ενδεκάδες του ολλανδικού πρωταθλήματος (είτε εβδομάδας, είτε μήνα), πέρασε τις πύλες της εθνικής Σουηδίας και σιγά σιγά εξελίσσεται και εκεί σε βασικό της στέλεχος. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, η Χέρακλες όμως είναι αυτή που έχει option για μονοετή επέκτασή του.

Κάτι που εκτός θεαματικού απροόπτου θα πράξει προκειμένου να τον πουλήσει, αφού το Αλμελο (η πόλη όπου εδρεύει) είναι πλέον μια… μικρή λίμνη για να χωρέσει το "ψάρι" που εξελίσσεται σταδιακά ο Κρίστοφερ Πέτερσον. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιανουάριο, οι αξιώσεις της έφταναν τα 4 εκατ. ευρώ. Και έκτοτε, προφανώς έχουν αυξηθεί.

Πρόσφατα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δημοσιοποίησε με δηλώσεις του στους συμπατριώτες του πως έχει προτάσεις από ομάδας της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο τον "χρύσωσε" η Φενερμπαχτσέ, χωρίς όμως να δελεαστεί από την προοπτική της μετακόμισης στην Τουρκία. Ενδεικτικό αν μη τι άλλο για το πώς μπορεί να αντιμετωπίζει μια αντίστοιχη στα μέρη μας.

Αρκετά συνεπώς τα εμπόδια της προσπάθειας της Ένωσης, η οποία μοιάζει -όπως και τον Ιανουάριο- καταδικασμένη πριν γίνει. Πρώτον, οι απαιτήσεις της Χέρακλες, που ξεπερνάνε κατά πολύ τις δυνατότητες των "κιτρινόμαυρων". Ακόμη και αν κάνουν την... γκάφα του αιώνα και δεν επεκτείνουν το συμβόλαιο του παίκτη (ούτε 5%), τότε αυτός θα γίνει ακόμη πιο... περιζήτητος, και προφανώς δεν θα έχει την Ελλάδα στις προτεραιότητές του.

Ρεαλιστικά μιλώντας, οι πιθανότητες να πετύχει η προσπάθεια της ΑΕΚ για τον διεθνή Σουηδό εξτρέμ είναι απειροελάχιστες. Και αν αυτές υφίστανται σε κάτι, είναι στον μάνατζερ του Σουηδού, τον Χασάν Τσετινκάγια, ο οποίος έχει στο παρελθόν κάνει "δουλειές" με την Ένωση και διατηρεί καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της (τουλάχιστον διατηρούσε με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τώρα πληροφορία που ανάβει φωτιές στην Ελλάδα: Μένει ελεύθερος ο Μπεργκ - Λέτε;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags