Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τι ισχύει για Σα, Λοντίγκιν, Μανδά
| 2019-03-15 11:27:00

"Χαμός" για τον... άσσο - "Σφήνα" ο πιτσιρικάς - Πού στραβώνει του "σίγουρου" - 2ος ο... ελεύθερος;

του Παναγιώτη Νικολάου
"Χαμός" για τον... άσσο - "Σφήνα" ο πιτσιρικάς - Πού στραβώνει του "σίγουρου" - 2ος ο... ελεύθερος;

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες στο λιμάνι. Τι ισχύει όμως; Όλα εδώ!

Ολυμπιακός - Χρήστος Μανδάς: Και ολοένα και συνεχίζεται η ονοματολογία σχετικά με τους τερματοφύλακες στον Πειραιά. Τελευταίος, ο πιτσιρικάς γκολκίπερ του Ατρόμητου. Από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του, ο γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 2001 νεαρός άσος, προφανώς δεν προαλείφεται για βασικός στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι ακριβώς γι' αυτήν την προοπτική και δυναμική του, φέρεται να τον εξετάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο διεθνής με την Εθνική Νέων, Χρήστος Μανδάς, δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου στον Ατρόμητο και πέραν του αδιαμφισβήτητου ταλέντου δεν μοιάζει περίπτωση που μπορεί να δώσει, άμεσα, λύσεις στην εστία των Πειραιωτών.

Γι’ αυτό, οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες. Πρώτη και κύρια, αυτή της αγοράς του Ζοσέ Σα από την Πόρτο, που ομολογουμένως έχει τραβήξει πολύ, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα που έχει επισημοποιηθεί ουσιαστικά η πρόθεση του Ολυμπιακού να κάνει χρήση της option.

Προφανώς υπάρχει κάποιο θέμα, το οποίο είτε συνίσταται στις προθέσεις του Πορτογάλου να δεχθεί τη μονιμοποίησή του στον Πειραιά, είτε στη συμφωνία του Ολυμπιακού με την Πόρτο, η οποία έχει αρκετές δικλείδες -πέραν της option των 2 εκατ. ευρώ- που προφανώς δεν επιτρέπουν τη γρήγορη ολοκλήρωση του deal.

Πίσω από τον Σα, υπάρχει και ο Λοντίγκιν. Δανεικός στον Ολυμπιακό από τη Ζενίτ ως το καλοκαίρι, οπότε έτσι κι αλλιώς μένει ελεύθερος. Επιλογή που την έχουν κυνηγήσει χρόνια οι "ερυθρόλευκοι", προφανώς είναι στο χέρι τους αν θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον διεθνή Ρώσο τερματοφύλακα και μετά το καλοκαίρι.

Σίγουρα -ως επιλογή τουλάχιστον και βιογραφικό- μοιάζει και κάτι παραπάνω από αξιόλογη λύση για να συνθέσει ένα δίδυμο (οποιοδήποτε δίδυμο, με οποιαδήποτε ιεραρχική σχέση, αν δηλαδή θα είναι πρώτος ή δεύτερος) είτε με τον Σα είτε με οποιονδήποτε άλλο... πρωτοδεύτερο, αν δεν προκύψει συμφωνία με τον Σα.

Όσο για τον 18χρονο κίπερ του Ατρομήτου; Προφανώς μιλάμε για κίνηση επένδυσης -αν και εφόσον γίνει -, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολη για τον Ολυμπιακό. Για πολλούς λόγους. Από προσωπικούς/επαγγελματικούς, ως οικονομικούς που έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις της ομάδας του Περιστερίου αλλά και ανταγωνισμού (έχουμε κατά καιρούς διαβάσει για διάφορους "μνηστήρες" του ταλαντούχου τερματοφύλακα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags